ktore je lepsie 65nm alebo 90nm?

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Používateľov profilový obrázok
fobos
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa fobos »

all23 napísal:tak to mi je jasne ale dik moc za rady... takze vseobecne je lespie mat to 65nm ako 90nm?
65nm je spravna volba, aspon ak taktujes. Na netaktovanie by som ale volil 90nm EE verziu, tie latencie je citit , je rychlesi na jednakom takte ako 65nm
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
alle
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa alle »

hmh ok len chcem este jednu vec vediet ze napr v hrach by bol citelny rozdiel keby mam namiesto 4800+ 65nm by som mal 4800+ 90nm??
fobos
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa fobos »

V hrach maju minimalny vplyv tie latencie, som skusal oproti Windsoru, napr. Doom 3 , Windsor 2800MHz <-> Brisbane 2800MHz, 1024x768 HQ, 133FPS <-> 131FPS

Rozdiel vidno v aplikaciach typu WinRAR a pod. , kde je rozdiel ale aj tak vecsinou okolo 5-8% v prospech Windsora na rovnakej frekvencii
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
alle
Redaktor
Redaktor

aha vies lebo radsej si necham poradit od toho co vie o tych cpu viac ako robyt nieco bez uvazenia....... taze kolko mislis ze by som vytiahol s tym 4800+EE 65nm lebo ja ho mam a chcel by som ho kus nakopnut viem zalezy to od systemu ram mb atd.... ale tak vseobecne kolko by som s nim mohol dat maximum?
Wizik
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Wizik »

To nejde vseobecne povedat ... uz ti to tu pisali, kazdy kusok je iny, nikto ti dany takt nezaruci ... a presne ako sa uz aj pisalo, zalezi to aj od chladica,zakladovej dosky a vetrania ...
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !
wendigo5
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 28. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa wendigo5 »

all23 napísal:aha vies lebo radsej si necham poradit od toho co vie o tych cpu viac ako robyt nieco bez uvazenia....... taze kolko mislis ze by som vytiahol s tym 4800+EE 65nm lebo ja ho mam a chcel by som ho kus nakopnut viem zalezy to od systemu ram mb atd.... ale tak vseobecne kolko by som s nim mohol dat maximum?
Naco sa to pytas kolko s nim das maximum. VeD to skus a uvidis. To ti nikto nepovie, co ti tu uz bolo povedane min 3 krat :roll:
Milujeme tých ktorí nás odmietajú. A pre tých,ktorí si to nevážia odmietame tých, ktorí nás milujú
alle
Redaktor
Redaktor

okok skusim :D

Návrat na "Procesory"