r1z1ko napísal:to jergus: a destilovana voda by nestacila ???
Nie nestacila. Mas dve moznosti. Bud zmiesas destilovanu vodu s alycolom (alebo inym pripravkom obsahujucim etylenglykol), alebo kupis 50ml flasticku s antikoroznym roztokom a tu pridas do okruhu s destilovanou vodou. V prvom pripade budes mat nizsiu tepelnu vodivost kvapaliny, avsak destilku a alykol kupis na kazdej pumpe, v druhom pripade to bude trosku drahsie a musis ten roztok objednat napr od gaba, ale vysledny roztok bude mat tepelnu vodivost takmer identicku s vodou...
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
4 Matl0_w1C: nikdy predtym som sa stym nezaoberal a hneD to mam vediet ??snaD sa mozem spytat (aj keD somarinu).
4 jergus: ok dik, asi tam dam na skusku vodu a keD to pojde tak tam hodim kupenu tekutinu do vodnikov...
ten antikorozny roztok sa pouziva vo velkom mnoztve do okruhov ustrednych kureni (pouzivaju sa medene trubky) myslim ze by ti trochu dali niekde v takych firmach
... a cele to potom napraskaj do autochladica, ktory zozenies za pat stoviek hocikde na vrakaci. Idealny chladic na toto je zo S105/S120.
Boh nas ochranuj ked to budes mat ako umiestnit do vonkajsieho prostredia ; ide zima, vonku bude -10, voda bude skoro mrznut... to budes mat na 4GHz procesore sedem stupnov
Z S120 ?? rozmyslal som na chladicom z nejakej motorky, proste aby to nemalo viacej ako 20-25 cm. ale to sa da jednoducho skratit...
Hmm a neviete kde sa daju v blave kupit hadice na vodnika ??
Tak uz mam aj chladic ma akurat dobre rozmery na 2x 120mm vetraky...a este ako poradil cicolably kupim v baumaxe, ak budu mat hadice a dam to do kopy...
Chladic...(je to z kurenia z felicie..., dufam ze pofrci dobre )
pozor na tie pvc hadice...casom ztvrdnu a niesu take pruzne a to aj na fittingoch, cize ti moze zacat casom presakovat voda...ale to som len niekde cital lepsie su silikonove, len sa tazsie zhanaju ako obycajne pvc