Hi,
dozvedel som sa o programe MojoPac:
http://www.mojopac.com/portal/content/hellomojo.jsp
Ak som to spravne pochopil:
- na prenosny HDD, flash disk... sa nainstaluju lubovolne programy
- tie sa potom daju spustat na akomkolvek PC (s WinXP), ku ktoremu sa zariadenie pripoji
Nie je to prilis dokonale aby to bola pravda??? :o
Ak s tym niekto mate skusenost, cakam, cim schladite moje nadsenie...
MojoPac - nahrada za notebook?
OK, nemyslel som to ako plnohodnotnu nahradu...
Ked idem do lesa, netrepem si so sebou notbuk (vid thread 24 hodin bez PC)
Ide skor o to, moc mat so sebou kedykolvek po ruke v podstate vsetku pracu a tym padom ju moct napr. hocikde konzultovat - uz by ma netrapilo, ze niekto nema v kompe ani len Acrobat reader, alebo ze ja mam Corel 11 a on nie a potrebujem mu nieco ukazat a zabudol som to vyexportovat...
Proste sa pichnem do niecieho PC, trosku na nom budem parazitovat...
Co sa tyka portable applications - neviem, ci myslime to iste, ale neviem, ci vsetky aplikacie su takto spravene. napr. Corel je taky len vo verzii 9
A posledna vec - zatial som nevidel flash disk 120GB, kdezto 2.5'' USB disk sa da kupit za 2500,- A na taky sa toho uz da napchat celkom dost.
Ked idem do lesa, netrepem si so sebou notbuk (vid thread 24 hodin bez PC)
Ide skor o to, moc mat so sebou kedykolvek po ruke v podstate vsetku pracu a tym padom ju moct napr. hocikde konzultovat - uz by ma netrapilo, ze niekto nema v kompe ani len Acrobat reader, alebo ze ja mam Corel 11 a on nie a potrebujem mu nieco ukazat a zabudol som to vyexportovat...
Proste sa pichnem do niecieho PC, trosku na nom budem parazitovat...
Co sa tyka portable applications - neviem, ci myslime to iste, ale neviem, ci vsetky aplikacie su takto spravene. napr. Corel je taky len vo verzii 9
A posledna vec - zatial som nevidel flash disk 120GB, kdezto 2.5'' USB disk sa da kupit za 2500,- A na taky sa toho uz da napchat celkom dost.
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Ja som mal tu skusenost s MojoPAC a podobnymi softami. Pokial to pouzijes na externom HDD, nevidim v tom problem. Bude to svizne a da sa s tym pracovat. Ak to das ale na USB, tak necakaj rychlost a bude to len utrpenie (ak nemas velmi rychly USB kluc).
Jedine co ti mozem poradit je: odskusaj a sam uvidis, Kazdemu vyhovuje nieco ine...
Jedine co ti mozem poradit je: odskusaj a sam uvidis, Kazdemu vyhovuje nieco ine...
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Tak teda otazka: ja si na ten prenosny HDD mozem nainstalovat komplet vsetky programy, messengery, P2P... a bude to fachat hocikde? Alebo treba nejako komplikovane davat pozor, aby som prelozil vsetky adresare z "C:\Documents...\Application data" a co ja viem este zkade na disk?MaxMan napísal:Ja som mal tu skusenost s MojoPAC a podobnymi softami...
Resp. co ti najviac vadilo pri pouzivani?
JJ, vyskusat sa to kazdopadne chystam, len si musim kupit ten disk...
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Ano, mozes nainstalovat komplet softy na HDD. Proste je to ako virtualny PC, ktory spustis z externeho HDD. Nic nemusis kopirovat. Spustis MojoPac a nainstalujes co potrebujes.
Odporucam ti ale najskor si to vyskusat na USB kluci. Aby si zbytocne nekupoval HDD a potom zistis, ze ti to nevyhovuje...
Odporucam ti ale najskor si to vyskusat na USB kluci. Aby si zbytocne nekupoval HDD a potom zistis, ze ti to nevyhovuje...
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Prave mi to tu ukazal kolega na svojom kluciku... :o
Asi ten disk kupim, vyzera to dooost dobre, navyse ak je disk cca 2-3x rychlejsi a 60x vacsi...
Uz som pochopil aj to co som sa pytal, adresarova struktura na disku je rovnaka ako na C:\ cize neni treba naozaj nic robit... Najlepsie je, ze sa tam netreba srat so ziadnymi ovladacmi na HW scool:
Ked sa mi to nahodou prestane pacit, USB disk sa zide vzdy...
Asi ten disk kupim, vyzera to dooost dobre, navyse ak je disk cca 2-3x rychlejsi a 60x vacsi...
Uz som pochopil aj to co som sa pytal, adresarova struktura na disku je rovnaka ako na C:\ cize neni treba naozaj nic robit... Najlepsie je, ze sa tam netreba srat so ziadnymi ovladacmi na HW scool:
Ked sa mi to nahodou prestane pacit, USB disk sa zide vzdy...
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Nuz neviem, ked nieco predavam za $50... Podla mna to je OK, ale soft asi musi mat nejake specialne pravomoci, alebo proste robi operacie, ktore su typicke pre vselijaku pliagu... Ked som pichol flash disk s nainstalovanym Mojopacom do PC, NOD nic nezahlasil.jcdenton12 napísal:je to OK soft?
skusil som ho dat na flashku ale KIS 7 ho detekoval ako rootkit
Zajtra mam doma ten USB disk, tak v priebehu tyzdna vyskusam a napisem
Nevydrzal som a skusam
Prve dojmy:
- zapis na USB disk cca 13 mega/s
- citanie z USB disku cca 30 mega/s
- start velkej aplikacie vo Vindows (po restarte systemu) - cca 10s
- start tej istej aplikacie v MojoPac (po "ejecte") - cca 15s
- za restart sa asi povazuje az uplne odnatie USB zariadenia zo systemu a nie SW restrt MojoPacu
zatial iba chvalim
Prve dojmy:
- zapis na USB disk cca 13 mega/s
- citanie z USB disku cca 30 mega/s
- start velkej aplikacie vo Vindows (po restarte systemu) - cca 10s
- start tej istej aplikacie v MojoPac (po "ejecte") - cca 15s
- za restart sa asi povazuje az uplne odnatie USB zariadenia zo systemu a nie SW restrt MojoPacu
zatial iba chvalim