ked pripojim 22"ku analogovym dsub-om [a pouzijem tlacitko AUTO na zosynchronizovanie fazy signalu atd] a DVIckom, nevidim ziadny rozdiel.
DVIcko do monitora dostanem dvomi sposobmi :
- z notebooku analog d-sub vystup + kabel na jednej strane analog VGA, na druhej strane DVI
- z notebooku digitalnym portom na docking station, odtial DVI konektor, DVI kabel, DVI monitor = plne digitalny signal po celej ceste.
moj problem : nevidim ZIADNY rozdiel v rozliseni 1680x1050 pri tychto troch sposoboch pripojenia. Podanie farieb a ich homogenita, podsvietenie, kvalita fotografii, tmave/sede oblasti, filmy, proste nic absolutne ziadny rozdiel.
Ake su skusenosti ostatnych ???? Som slepy, blby alebo obidvoje?
vidite niekto rozdiel medzi analog a digital pripojenim LCD?
- Sheep221
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: St 30. Máj, 2007, 08:00
prejdi si toto
http://www.answers.com/topic/digital-visual-interface
ked mas LCD monitor napojeny cez DVI, tak dochadza k degradovaniu obrazu, musis casto pouzivat autoconfig a pod...
http://www.answers.com/topic/digital-visual-interface
ked mas LCD monitor napojeny cez DVI, tak dochadza k degradovaniu obrazu, musis casto pouzivat autoconfig a pod...
- kajfun
- Používateľ

- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
ty, ovca221, pises ze : "ked mas LCD monitor napojeny cez DVI, tak dochadza k degradovaniu obrazu, musis casto pouzivat autoconfig a pod..."
to asi nesedi, ne? Preco by dochadzalo k degradovaniu obrazu cez DVI ??
inak mna zaujima prakticky postreh, teoreticke vypocty a kraviny su mi na nic. Aj v tej linke co si pastol (a takych je na internete strasne vela) sa pise ze moze prist k degradacii pokial nie je spravne trafena maximalna amplituda analog signalu... no a prave na toto sluzi AUTO tlacitko na kazdom monitore ktore spravi presne to, ze casovo zosynchronizuje elektroniku monitora s tym co ide v kabli + zopar dalsich veci. A tympadom problem neexistuje.
Takze este raz, borci : vidite niekto rozdiel medzi analog a digital pripojenim v kvalite obrazu? Ja nevidim na 22ke pri 1680x1050 a doteraz mi nikto nedokazal opak ani na kvalitnych strojoch a po kratkej diskusii kazdy priznal ze "nie je tam viditelny rozdiel, ale aj tak je digital lepsi lebo...". Snazte sa o objektivne hodnotenie; fesaci ktori maju doma 15" CRT 800x600 a zacnu tu konspirovat o neviemakom Eize/LaCie co ma svagrina strykovho bratranca doma na Kolibe... taki ma nezaujimaju.
inak mna zaujima prakticky postreh, teoreticke vypocty a kraviny su mi na nic. Aj v tej linke co si pastol (a takych je na internete strasne vela) sa pise ze moze prist k degradacii pokial nie je spravne trafena maximalna amplituda analog signalu... no a prave na toto sluzi AUTO tlacitko na kazdom monitore ktore spravi presne to, ze casovo zosynchronizuje elektroniku monitora s tym co ide v kabli + zopar dalsich veci. A tympadom problem neexistuje.
Takze este raz, borci : vidite niekto rozdiel medzi analog a digital pripojenim v kvalite obrazu? Ja nevidim na 22ke pri 1680x1050 a doteraz mi nikto nedokazal opak ani na kvalitnych strojoch a po kratkej diskusii kazdy priznal ze "nie je tam viditelny rozdiel, ale aj tak je digital lepsi lebo...". Snazte sa o objektivne hodnotenie; fesaci ktori maju doma 15" CRT 800x600 a zacnu tu konspirovat o neviemakom Eize/LaCie co ma svagrina strykovho bratranca doma na Kolibe... taki ma nezaujimaju.
Skuste napr. zapojit analogovo lcd a dat na obraz sedobiely raster.......aspon mne to hadzalo riadne moire a cez digital krasny obraz. Potom digital nema problem s deformaciami obrazu.
PC1: Core i5-4690, 16GB RAM, Geforce GTX1070 8GB, HDD SSD512MB/5 TB HDD,Corsair 650W
NOTEBOOK1: ASUS G73SW 17,3" 1920x1080, Intel Core i7-2830QM 16GB RAM, Geforce GTX460M 1,5TB HDD
NOTEBOOK2: ASUS K52jr, CPU: Intel Core i3 350M, RAM: : 4GB DDR3 1066MHz, HDD: 500GB, grafika: ATI Mobility™ Radeon® HD 5470 1GB VRAM
NOTEBOOK1: ASUS G73SW 17,3" 1920x1080, Intel Core i7-2830QM 16GB RAM, Geforce GTX460M 1,5TB HDD
NOTEBOOK2: ASUS K52jr, CPU: Intel Core i3 350M, RAM: : 4GB DDR3 1066MHz, HDD: 500GB, grafika: ATI Mobility™ Radeon® HD 5470 1GB VRAM
- shiro
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Kde sa ti na LCDcku deformuje obraz? Blbina...
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Napr. Moire je deformacia obrazu.... 
PC1: Core i5-4690, 16GB RAM, Geforce GTX1070 8GB, HDD SSD512MB/5 TB HDD,Corsair 650W
- Sheep221
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: St 30. Máj, 2007, 08:00
sorry, spletol som sa, a pomylil mal som tam dat VGA, tak sorry vsetkym :okajfun napísal:ty, ovca221, pises ze : "ked mas LCD monitor napojeny cez DVI, tak dochadza k degradovaniu obrazu, musis casto pouzivat autoconfig a pod..."
pohladom na obrazok rozdiel nevidis ale ked hrajes hru v ktorej mas rychle FPS, tak pri analogovom zapjeni LCD alebo CRT monitore animacie niesu uplne plynule...u DVI by to malo byt odstranene, totiz LCD monitor je ciste digitalne zariadenie, takze kym sa analogovy signal prekonvertuje na digitalny to nejaku dobu trva...