- kupili sme tento disk
- postupom podla navodu sme 1TB zmenili na 500GB RAID1 (mirroring), potom sa to cele neskutocne dlho formatovalo
- nainstalovali sme aj dodavanu aplikaciu MioNet
- ale kedze tato mimoriadne debilna zalezitost sposobovala uplne zamrznutie PC cca kazdych 5 minut, sla do teplych krajin (pravdepodobne ju netreba na funkcnost samotneho disku, ale iba na vzdialeny pristup cez internet)
- disk si pridelil IP
- je bez problemov viditelny a pristupny
- ked nan dam zapisovat, ide to slimacou rychlostou 3000kbyt/s (laicky 3mega), citanie je cca 4000kbyt/s (4mega)
- moje PC, switch aj disk by mali byt 1GB LAN
- zapis na ine PC v sieti, ktore ma iba 100Mbit LAN ide bez problemov okolo 10-11mega
-je toto normalne (napr. kvoli RAID1) alebo je cosi kdesi zle?
sorry ak su niektore pojmy "svojske", lepsie to neviem
WD My Book World Edition II - pomaly zapis
Prave sme na nasu miestnu siet kupili nieco podobne, po priamom pripojeni PC - HDD po 100Mbit kabli (cca 2m) bola rychlost zapisu asi 1.4MB/s a kopirovania 3.5MB/s ... este to casom blizsie otestujem, nakolko je teraz zapojeny za routrom a pristupujeme k nemu vsetci bezdrotovo cez AP -> Router -> HDD.
Ja by som to skor zhodil na vnutornu elektroniku, no neviem, zatial som toto moc nesledoval...
Ja by som to skor zhodil na vnutornu elektroniku, no neviem, zatial som toto moc nesledoval...
Naposledy upravil/-a Gudas v St 03. Okt, 2007, 14:13, upravené celkom 1 krát.
Hmm... tvoje zistenie ma nenaplna radostou
Pokial niekto tusi, ako by sa s tym dalo vybabrat a vyuzit aspon kapacitu 100Mbit siete (v Giga ani nedufam...), uvitam navrhy (Gudas asi tiez).
Ono na zalohovanie dennej prace to staci, ale ked chcem zazalohovat komplet cely disk kvoli instalacii, tak >100GB neni sranda...
este to Gudas: tiez mate zapnuty RAID alebo to ide tak pomaly aj bez neho?
Pokial niekto tusi, ako by sa s tym dalo vybabrat a vyuzit aspon kapacitu 100Mbit siete (v Giga ani nedufam...), uvitam navrhy (Gudas asi tiez).
Ono na zalohovanie dennej prace to staci, ale ked chcem zazalohovat komplet cely disk kvoli instalacii, tak >100GB neni sranda...
este to Gudas: tiez mate zapnuty RAID alebo to ide tak pomaly aj bez neho?
- PCnity
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 22. Júl, 2003, 08:00
Hello
Pri produktoch WD MyBook v podstate rychlost siete nehra rolu... Su to najvacsie shity ake som za poslednu dobu mal v ruke.
Priemerna rychlost citania okolo 5.5 MB/s a zapisu okolo 4 MB/s. Konkretne v mojom je 750 GB disk...
Cize ta gbps sietovka je tam tak na 2 veci
Pri produktoch WD MyBook v podstate rychlost siete nehra rolu... Su to najvacsie shity ake som za poslednu dobu mal v ruke.
Priemerna rychlost citania okolo 5.5 MB/s a zapisu okolo 4 MB/s. Konkretne v mojom je 750 GB disk...
Cize ta gbps sietovka je tam tak na 2 veci
Gentoo Linux x86_64 - 2.6.24-gentoo-r7 running on Ferrari 4005 WLMi.