AMD Sempron 2200+
AMD Sempron 2200+
..Zdar ...
na uvod by som chcel povedat ze som asi dost lama co sa tyka taktovania ale chcel by som vas poprosit o radu...
mam AMD Sempron 2200+ a dosku ASRock K7VT4A+ (chipset VIA VT8377A Apollo KT400A)
da sa to pretaktovat?? a ako? cital som vselico ako to urobit v Biose alebo ze su aj utils vo windowse na pretaktovanie....
docital som sa aj ze ten procak je asi zamknuty takze multiplikator asi nebudem moct menit.... prosim skuste mi niekto pomoct.. dik.. moc....
na uvod by som chcel povedat ze som asi dost lama co sa tyka taktovania ale chcel by som vas poprosit o radu...
mam AMD Sempron 2200+ a dosku ASRock K7VT4A+ (chipset VIA VT8377A Apollo KT400A)
da sa to pretaktovat?? a ako? cital som vselico ako to urobit v Biose alebo ze su aj utils vo windowse na pretaktovanie....
docital som sa aj ze ten procak je asi zamknuty takze multiplikator asi nebudem moct menit.... prosim skuste mi niekto pomoct.. dik.. moc....
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Klasika, dvihat FSB (radsej cez BIOS), zdvihnut napatie na CPU (do 10perc z nom. hodnoty), Dat AGP Lock ak mas moznost v BIOSe, nekor znizit delicku pamati ak uz nebudu "stihat"
- stabilitu testuj Orthosom, SuperPi a Prime + Nejaka narocna hra
------------------------------
Inak keby si troska hladal tak tu najdes kopec threadov s tematikou taktovania AMD aj Intel procesorov ...
- stabilitu testuj Orthosom, SuperPi a Prime + Nejaka narocna hra
------------------------------
Inak keby si troska hladal tak tu najdes kopec threadov s tematikou taktovania AMD aj Intel procesorov ...
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- fobos
- Pokročilý používateľ
Delicka pamati Tj, ak mas RAMky 400MHz tak ich v BIOSe nastav na 333MHz cim sa pri vacsiom OC dostanes opat za pomoci zdvihnutej FSB na 400Mhz a vyhnes sa tym problemom s nestabilitou ..kamui napísal:a ta delicka napatia?? (sorry ale nemam s tym skusenosti)
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- fobos
- Pokročilý používateľ
Everest ukazal realnu frekvenciu a ta je onych 200MHz..kamui napísal:..no mam tie..ako pises.. ale v Evereste pise ze fekvencia je 200 MHz....
Jokamui napísal:no a toto vsedko nastavim v Biose??
Neda (je to locknute hadverovo) tym si AMD aj Intel "akoze chrania" zisky, aj keD su si dobre vedomi ze s FSB sa da s lepsimi MB dosiahnut to iste ako keby bol odomknuty...kamui napísal:a ten multiplikator asi nebudem moct menit ze?? neda sa to neako softwerovo???
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
..no super.. tak vyskusam co to povie.. dufam ze to neako neprezeniem.. je tam neaky limit ked dam tie RAM na 333 kolko mozem ist potom s FSB?? ci to je individualne ..az pokial to nebude padat a mrznut...?? )) (a to FSB musim tiez asi v neakych krokoch (postupnostioach) menit.. ?? nemozem tam prasknut co si zmyslim.. ze??
- fobos
- Pokročilý používateľ
No to je ta delicka, keD mas RAM nastavene v BIOSe na 400MHz tak delicka je 1:1 (FSB aj RAM idu na 400MHz, priklad ides taktovat, zdvihes FSB dajme tomu na 220MHz (tvoj Sempron by mal mat ale 166FSB), tj, 440MHz efektivne aj pre RAM a to uz nemusia zvladnut, ale mozu)kamui napísal:..no super.. tak vyskusam co to povie.. dufam ze to neako neprezeniem.. je tam neaky limit ked dam tie RAM na 333 kolko mozem ist potom s FSB?? ci to je individualne ..az pokial to nebude padat a mrznut...?? ))
Radsej napr po 5MHz, lebo stare Athlony XP zas nejak extra OC friendly nie sukamui napísal: (a to FSB musim tiez asi v neakych krokoch (postupnostioach) menit.. ?? nemozem tam prasknut co si zmyslim.. ze??
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
zdar
..zdar.. no tak som to vyskusal.. a sice nic moc..... ale facha to... original mam 1,49 Ghz a vytlacil som z toho 1,71 Ghz... kde to bolo stabilne aj pri hrach... ked som tam mal 1,9 tak to v hre seklo..
nedalo by sa este nieco urobit s tym aby to slo na tych 1,9 ?? teplota bola tusim 35 °C..... pocul som ze by to mozno slo keby som urobil nieco s multiplikatorom... ale to by bolo asi celkom zlozite.... to sa vraj musi fyzicky neako prepojit... inak dik moc... za tie rady... )))) pomohlo .... dik ...
nedalo by sa este nieco urobit s tym aby to slo na tych 1,9 ?? teplota bola tusim 35 °C..... pocul som ze by to mozno slo keby som urobil nieco s multiplikatorom... ale to by bolo asi celkom zlozite.... to sa vraj musi fyzicky neako prepojit... inak dik moc... za tie rady... )))) pomohlo .... dik ...