potrebujem to vediet 100%, takze najlepsie by bolo keby ste postli nejaky spolahlivy odkaz kde sa uvadza spotreba vsetkych novych komponentov ktore je mozne osadit do novych zakladnych dosiek ktore vyuzivaju +3.3V a +5V vetvy v zdroji.
konkretne mam na mysli maximalnu spotrebu tychto komponentov:
Chipset P35 a novsi(+ maximalne OC)
DDR2 RAM 1200Mhz(+maximalne OC)
PCI(kvalitne zvukovky a HDTV satelitne ci TV karty)
HDD(raptor s 10000rpm)
DVD-RW
FDD
jednoducho vsetko dolezite
vsetkym vopred velke diky za pomoc
spotreba komponentov na vetve +3.3V a +5V ?
spotreba komponentov na vetve +3.3V a +5V ?
Naposledy upravil/-a nataly7 v Pi 12. Okt, 2007, 15:20, upravené celkom 1 krát.
no nataly7 tak na toto neviem ci najdes nejaky test to je tazko rozoberat vsetko prepajat ampermetrami a testovat.
aj zdroje sa netestuju na zostave ale cez nastavytelne odpory,cez ktore tecu maximalne prudy a odmeriavaju napatie ale to je cele take komplikovane,ze by ta hlava bolela ak niesi slaboprudar
proste ked chces poriadny komp ako si pisal quadcore,grafiku poriadnu,hdd viacej,dvd-rw aspon dva tak ti treba minimalne 600-700W poriadny zdroj
moj pretaktovany comp(popis) zral pri narocnych 3D hrach cez 370-380W a to mi moj 500W uplne staci a nikdy nejde vsetko naras,nemozes hrat hru,nieco renderovat,nejaky 20G subor rarovat,napalovat 2 dvd,a este co ja viem co.uz si napisal asi 5 temy, na temu o zdrojoch,aby ti nedali OT.nic v zlom
aj zdroje sa netestuju na zostave ale cez nastavytelne odpory,cez ktore tecu maximalne prudy a odmeriavaju napatie ale to je cele take komplikovane,ze by ta hlava bolela ak niesi slaboprudar
proste ked chces poriadny komp ako si pisal quadcore,grafiku poriadnu,hdd viacej,dvd-rw aspon dva tak ti treba minimalne 600-700W poriadny zdroj
moj pretaktovany comp(popis) zral pri narocnych 3D hrach cez 370-380W a to mi moj 500W uplne staci a nikdy nejde vsetko naras,nemozes hrat hru,nieco renderovat,nejaky 20G subor rarovat,napalovat 2 dvd,a este co ja viem co.uz si napisal asi 5 temy, na temu o zdrojoch,aby ti nedali OT.nic v zlom
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710
nemusi to byt testovane, stacia udaje od vyrobcu, pretoze ani neviem ktore z tych komponentov pouzivaju 3.3V vetvu a ktore zase 5V vetvu.
ja som totiz nasiel viacero tabuliek a na kazdej bolo neco ineho, takze mam z toho chaos.
a uplne by mi stacilo keby som vedel spotrebu a ktoru vetvu vyuziva chipset(vsetky chipy na doske), zvukovej karty sound blaster a HD satelitnej karty skystar
pozri sa... ja nechcem kupit zdroj ktory sa spolieha na to, ze nic vacsinou nebude vytazovane naraz, a ked k tomu sem tam dojde, budem sa cudovat ako buk preco komp padol. a za dalsie... nechcem kupovat zbytocne drahe zdroje
ja som totiz nasiel viacero tabuliek a na kazdej bolo neco ineho, takze mam z toho chaos.
a uplne by mi stacilo keby som vedel spotrebu a ktoru vetvu vyuziva chipset(vsetky chipy na doske), zvukovej karty sound blaster a HD satelitnej karty skystar
pozri sa... ja nechcem kupit zdroj ktory sa spolieha na to, ze nic vacsinou nebude vytazovane naraz, a ked k tomu sem tam dojde, budem sa cudovat ako buk preco komp padol. a za dalsie... nechcem kupovat zbytocne drahe zdroje
ale tomu sa nevyhnes ked chces kvalitku
neda sa kvalitny 700W za 1 babu
to by boli mercedesy za 300
neda sa kvalitny 700W za 1 babu
to by boli mercedesy za 300
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710
Myslim, ze to ukazuje platena verzia Outervision psu calc. Dnes staci dobry 500W zdroj takmer na vsetko, viD moj oblubeny clanok. 600+W je uz pre naozaj extremne zostavy.
Uz som ti poradil Chieftec, ten ma na 3,3V+5V slusny vykon (ale nie je velmi tichy).
Uz som ti poradil Chieftec, ten ma na 3,3V+5V slusny vykon (ale nie je velmi tichy).
132W on +3.3v & +5v rails for:
-1 x Motherboard without onboard devices
-4 x Memory (128MB DDR)
-3 x PCI Sound
-6 x HDD
-1 x CD-RW
-1 x Floppy
-4 x USB devices
-1 x Keyboard
-1 x Mouse
http://www.adecy.com/psu/ ...sice zastarale, ale aspon nieco.
stale by som ale potreboval vypocet zvlast pre +3.3V a zvlast pre +5V
tak napr. som nasiel ze X38 chip by mal mat spotrebu 36W, v tom ale urcite neni zaratane OC. vobec netusim o kolko sa moze zdvyhnut spotreba X38 chipu po brutalnom OC ??
-1 x Motherboard without onboard devices
-4 x Memory (128MB DDR)
-3 x PCI Sound
-6 x HDD
-1 x CD-RW
-1 x Floppy
-4 x USB devices
-1 x Keyboard
-1 x Mouse
http://www.adecy.com/psu/ ...sice zastarale, ale aspon nieco.
stale by som ale potreboval vypocet zvlast pre +3.3V a zvlast pre +5V
tak napr. som nasiel ze X38 chip by mal mat spotrebu 36W, v tom ale urcite neni zaratane OC. vobec netusim o kolko sa moze zdvyhnut spotreba X38 chipu po brutalnom OC ??
na co? ved aby sa mi nestalo ze spotreba komponentov na +3.3V vetve bude vacsia ako uvadza vyrobca. to ze kombinovana spotreba bude v poriadku, este neznamena ze zo samotnej +3.3V vetvy mozem dostat viac ako je uvadzane.(ak kecam blbosti, budem rad ked ma opravis. nie vsak v duchu... ziadne komponenty na tej vetve taku spotrebu nemaju )br4n0 napísal:Naco ti je vypocet zvlast pre 3,3 a 5, keD su to spojene vetvy a sucet ich vykonov nemoze byt vacsi ako uvadzany kombinovany vykon.
napr.:
CORSAIR VX450, 450W, ATX2.2(2100sk)
+3,3V: 20A(66W mi pripada uboho malo, pretoze ako som uz pisal vysie, len chip x38 ma spotrebu bez OC 36W)
+5V: 20A(sice este nepoznam presnu spotrebu na tejto vetve, ale 100W sa mi zda v pohode)
+12V: 33A
-12V: 0,8A
+5Vsb: 2,5A
to aj chcem a ak mas moznost, bol by som rad keby si mi pomohol dik ...peniaze poslem postou, nemam totis moznost nakupovat online cez tie karty alebo uz akym sposobom to tam je zariadene.br4n0 napísal:Alebo si kup psu calc pro a zistis, lepsi vypocet spotreby asi nenajdes.