C2D T7300 sa sam taktuje?!

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Používateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00

C2D T7300 sa sam taktuje?!

Príspevok od používateľa kOsTi »

Zdravim. Mam taky zaujimavy problem. Pri zatazi sa CPU v mojom booku nejak sam taktuje alebo co. Je to T7300 a mal by bezat na 2GHz ale ako som si nedavno vsimol tak pr zatazi sa niekedy vysplha dost cez tuto hodnotu a to ma za nasledok znizenie vykonu PC... napr pri hrach sa spomali a aj zvuk trosku seka.

Prikladam obrazok:

Obrázok

Neviete co to je? Nestretol sa s tym uz niekto?
alle
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa alle »

Ako nemam s tym osobne skusenosti ale cital som dakde ze intel tiez ma daco take ako AMD coolnqiet len neviem ako sa to vola.
kOsTi
VIP
VIP

Ano SpeedStep... to je normalne ze sa pri necinnosti podtaktuje ale tu ide o opak... pretaktuje sa a spomaluje tym system...
alle
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa alle »

:? wow tak to je uz ine hmm nemam sajnu ked to az tak ovplivnuje vykon NB tak reklamovat stavim sa ze za ten NB si dal pekny balik tak tu nevidim inu moznost radsej reklamovat ako potom by sa este viac do..... ten NB :wink:
kazimierz
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa kazimierz »

Mne sa tiez prihodilo nieco podobne na mojom T7500, max. frekvencia je 2,2ghz a stalo sa mi parkrat, ze to skocilo na 2,4ghz, ale absolutne netusim, cim to bolo :( .
EPoX 8RDA3+ nForce 2 Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, Zalman CNPS7000B-Cu, MSI ATI Radeon 9600XT 128MB 128bit, 3x512 MB DDR Corsair 400Mhz, 2x250GB Hitachi Sata, DVD RW LG M4163B
havk
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa havk »

Cital som davnejsie este pred uvedenim platformi Snata Rosa, ze nove procesory by mali podporovat technologiu na zaklade ktorej by sa malo 1 jadro pretaktovat v pripade ze 2. sa nepouziva, no v praxi som sa s tym este nestretol {sam vlastnim T7100}.
Moze to byt ono, i ked ocividne to nefunguje spravne.
ASUS S96S, Core 2 duo T7100 {1,8 Ghz, 800 fsb, 2 MB l2}, 1 GB Kingston {667, 5-5-5-15}, Geforce 8600M GS 256MB, Samsung 120 GB {5400} +veteran MX 310
kOsTi
VIP
VIP

No zda sa ze je to prec... zrejme to sposoboval NOD32 (resp Eset Smart Security) .... uvidim ako sa to bude spravat dalej.
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

havk napísal:Cital som davnejsie este pred uvedenim platformi Snata Rosa, ze nove procesory by mali podporovat technologiu na zaklade ktorej by sa malo 1 jadro pretaktovat v pripade ze 2. sa nepouziva, no v praxi som sa s tym este nestretol {sam vlastnim T7100}.
Moze to byt ono, i ked ocividne to nefunguje spravne.
to je blbost, ziadne CPU nema 2 nasobice resp. 2 zbernice...

k teme: skusal si to merat aj niecim inym? (everest a pod.?) Skusal si iny OS? Nahodit najnovsie drivre? Lebo keby sa skutocne pretaktovaval (co je teda fakt zaujimave) tak by k znizeniu vykonu nemalo dochadzat, prave naopak, mal by sa zvysit, avsak tuto to skor vidim na chybu monitorovacieho systemu...

.
kOsTi
VIP
VIP

Nebudem kvoli takej veci meni OS... drivre su najnovsie.
Ano pretaktovanim sa teoreticky zvysi vykon... ale ak sa to prezenie tak moze nastat presny opak... ale ako pisem, bola to skor SW chyba a uz by to malo byt OK.

Návrat na "Procesory"