aky OS na PPC G3/G4 ?
aky OS na PPC G3/G4 ?
Bry vecir, nasiel som sa za velmi slusnu cenu nove (=nepouzite) ibooky (12" G4 cca 8000SK), otazka teda znie, ci sa na to bude dat nahodit nejaky normalny system (Linux, pripadne nejaky unix iny nez MacOS?)
To, ze nie je x86 mi je jasne, preto som sa prave pytal. Ale pravdupovediac, zda sa mi divne, ze by nebol ziadny rozumny OS, co sa na tom rozbehne...
Resp. cokolvek okrem gentoo, nemam nervy na system s 2 rezimami prevadzky (kompilujeme a vypnute...).
///Zdalo sa mi divne, ze aj na procaky typu Alpha su free systemy a na ppc by nebol... Dokonca aj Debian existuje pre G4, otazka teda uz len znie, ci existuje nieco aj na G3, pretoze vykonnostne by mi stacil aj slabsi (a lacnejsi) stroj...
Resp. cokolvek okrem gentoo, nemam nervy na system s 2 rezimami prevadzky (kompilujeme a vypnute...).
///Zdalo sa mi divne, ze aj na procaky typu Alpha su free systemy a na ppc by nebol... Dokonca aj Debian existuje pre G4, otazka teda uz len znie, ci existuje nieco aj na G3, pretoze vykonnostne by mi stacil aj slabsi (a lacnejsi) stroj...
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... tributions
dole je porovnanie architektur
mozno este by to slo cez solaris
dole je porovnanie architektur
mozno este by to slo cez solaris
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...
I like Tux.
I like Tux.