ASUS MAXIMUS FORMULA SE
http://www.cpu3d.com/index.php?option=c ... 54&limit=1 (Recenzia)
Takze po mojich vsemoznych doskach na roznych cipsetoch (MSI K8Neo3F, Asus P5N E - sli, Abit IP35, Gigabyte P35 DS4) som sa rozhodol, ze urobim konecne riesenie s doskami a kupim taku, ktora bude tak nechutne draha pre mna, aby ma uz nikdy nenapadlo kupit inu...
Mal som na vyber adeptov spomedzi cipsetu X38 a to Gigabyte
DQ6,
Abit IX38 QUADGT a prave spominanu
Asus Maximus SE..
KeDze Abitka nebola a este stale nie je na nasom trhu a ani v cechach, rozhodoval som sa uz len medzi Gigabyte a prave Asuskou...
Nakoniec, aj pre dovody, ze Gigabyte DS4 bola posledna, ktoru som mal a bolo par veci, ktore mi na nej vadili, rozhodol som sa pre trosku drahsiu, ale aj exkluzivnejisiu Asusku.
KeDze ju uz mam doma nejaky tyzden, mozno aj viac a zatim vsetko slape tak ako ma a uplne v pohode, napisem len par plusov a minusov.
+
+ exkluzivne balenie, exkluzivne prislusenstvo
+ vyborny, spickovy bios, ktory po update na novsie verzie vzdy nieco nove do biosu prinesie, konkretne pridania novych moznosti napati, moznost nastavit !command rate! a podobne.
+ osobna kategória, hoci patri pod bios, su samotne nastavenia, ktore su take rozsiahle, ake som doteraz na ziadnej doske nemal. Ja osobne mozno poznam a trufam si nastavit len 50% volieb, co tato doska ponuka.
Dovolim si tvrdit, ze tato doska biosom konkuruje aj high - end doskam spolocnosti DFI!
+ podla recenzii vyborna na OC QUAD CPU (vraj dominantne postavenie EVGA NFORCE680 SLI, co sa tyka OC QUAD CPU je vDaka tejto doske minulostou). Moznosti dostat FSB vysoko nad hranicu 500!
+ Pamate az do 1 200 MHZ
+ AUDIO karta SUPREME FX, ktora je rozhodne lepsia, ako tie integrovane v doskach.
+ Prisposobena pre vodne chladenie ( aj urcite komponenty pre vodne chladenie priamo v baleni )
+ PCI - E sloty druhej generacie
+ Crossfirre x16 na oboch slotoch
+ LED diody, ktore sleduju napatie na roznych castiach dosky a podla velkosti napatia menia farby, teda v zavislosti od vysky napatia.
+ Bezproblemove drivre a kompatibilita vsetkeho, co som doteraz pripojil.
+ Zadne tlacitko na vymazanie nastaveni biosu, ktore vlastne ani nieje velmi za potreby, lebo keD doska ulozi zle nastavenia a nasledne nenabehne, staci comp vypnut a zapnut a same sa to vrati do biosu.
+ 2x Gig. Lan
+ EPU cip/senzor
-
- Cena
- Tato doska X38 tiez ako dosky z radu P35 najprv po zapnuti vypne, az potom ide normalne, nastastie aj tato je jedna z tych, ktora to robi rychlo, cize hdd sa nestihne zapnut..
- ventilator z balenia sa strasne zle dava dole z miesta, kde ma byt upevneny..
ZHRNUTIE: Povedal by som to tak - Tato doska si pyta za skutocny High - Endovy vykon skutocne High - Endove peniaze...

Myslim vsak, ze ak chcete drahu, mozno trochu predrazenu dosku, ktora vsak splni vase narocne poziadavky, je tato Asus Maximus Formula spravna volba aj pre Vas. Ak chcete predsa len usetrit, ale rozumne kupit dobry zaklad pre cele PC na C2D platforme, tak potom odporucam mierne okliestenu dosku, vychadzajucu priamo z mojej Formuly -
ASUS P5E...