nikto na sieti ma nemoze najst
- krempi4
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 25. Nov, 2007, 08:00
nikto na sieti ma nemoze najst
chcela by som zdielat v sieti na internatoch nejake tie subory, problem je ze aj ked mam zapnute zdielanie tak ma nikto v sieti nevidi a ping nefunguje...ani ked som vypla firewall nic sa nezmenilo
spolubyvajuca je pripojena tak isto ako ja a ona s tym nema problem
jediny rozdiel je ze ona ma XP a ja VISTU
siet mam nastavenu ako privatnu, zdielanie je tiez zapnute
nas uzasny spravca siete mi stale tvrdi ze mam zapnuti nejaky firewall(ja som ho mala vypnuty, ale teraz som si ho uz opat zapla lebo v nom zjavne problem nie je), existuje este aj nejaky iny okrem toho windowsovskeho?
vsetkym co i len trosku pouvazuju nad mojim malym velkym problemom vopred dakujem
PS: som uplny laik tak mi prosim odpovede piste v pre mna zrozumitelnom jazyku cize ako pre blbca
spolubyvajuca je pripojena tak isto ako ja a ona s tym nema problem
jediny rozdiel je ze ona ma XP a ja VISTU
siet mam nastavenu ako privatnu, zdielanie je tiez zapnute
nas uzasny spravca siete mi stale tvrdi ze mam zapnuti nejaky firewall(ja som ho mala vypnuty, ale teraz som si ho uz opat zapla lebo v nom zjavne problem nie je), existuje este aj nejaky iny okrem toho windowsovskeho?
vsetkym co i len trosku pouvazuju nad mojim malym velkym problemom vopred dakujem
PS: som uplny laik tak mi prosim odpovede piste v pre mna zrozumitelnom jazyku cize ako pre blbca
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
nho zbezne som pozeral ze kde a co sa uz riesilo
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... anie+vista
pomoze?
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... anie+vista
pomoze?
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
- krempi4
- Nový používateľ
hmm....ani velmi nie
automaticke pridelovanie IP mam nastavene
a ja nemam problem vytvorit siet medzi dvom pc ale s tym ze moj pc nikde nie je jednoducho akokeby neexistoval, na intraku mame siet orion a ta skenuje vsetky pc v sieti a ich zdielane subory, na tejte stranke su uplne vsetky pocitace aj tie ktore nezdielaju nic ale daju sa tam najst moj nie
ping vobec nefunguje je nan nulova odozva, akokeby nieco blokovalo komunikaciu zo strany mojho notebooku
ja sa v tychto veciach nevyznam ale nemoze mat vista este nejake zabezpecenie navyse oproti XP alebo nieco take co brani komunikacii nieco co treba vypnut ?
automaticke pridelovanie IP mam nastavene
a ja nemam problem vytvorit siet medzi dvom pc ale s tym ze moj pc nikde nie je jednoducho akokeby neexistoval, na intraku mame siet orion a ta skenuje vsetky pc v sieti a ich zdielane subory, na tejte stranke su uplne vsetky pocitace aj tie ktore nezdielaju nic ale daju sa tam najst moj nie
ping vobec nefunguje je nan nulova odozva, akokeby nieco blokovalo komunikaciu zo strany mojho notebooku
ja sa v tychto veciach nevyznam ale nemoze mat vista este nejake zabezpecenie navyse oproti XP alebo nieco take co brani komunikacii nieco co treba vypnut ?
- KikoKK
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
... ono je to sucast windows vista mierne zvysit ochranu PC
... s tym suvisi aj "neviditelnost" a "nepingovatelnost" pocitaca
... nastavenia su skryte trochu hlbsie, ale momentalne nemam vista komp pri sebe
... s tym suvisi aj "neviditelnost" a "nepingovatelnost" pocitaca
... nastavenia su skryte trochu hlbsie, ale momentalne nemam vista komp pri sebe
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
matne sa pamatam, ze pri viste musis povolit este zdielanie nad sietovou kartou/pripojenim...
skus sa popozerat v nastaveniach sietoveho pripojenia, a zapnut/povolit zdielanie suborov.
kedtak pozri manual
skus sa popozerat v nastaveniach sietoveho pripojenia, a zapnut/povolit zdielanie suborov.
kedtak pozri manual
lava, prava, lava, prava ...
- krempi4
- Nový používateľ
to zdielanie mam zapnute, ja ked si dam zobrazit siet pocitacov tak mi tam veselo vyskoci aj moj comp ked nan kliknem ukazu sa mi aj vsetky subory co zdielam, ale na inom pc moj comp v sieti pocitacov nemozno najst
inak vzdy ked dam diagnostikovat siet a vyhadzuje mi to hlasku:
nelze komunikovat s server DNS
diagnostika site se pokusila vyhledat vzdaleneho hostitele, ale neobdrzala odpoved.
preklinam ta vista!!!!
inak vzdy ked dam diagnostikovat siet a vyhadzuje mi to hlasku:
nelze komunikovat s server DNS
diagnostika site se pokusila vyhledat vzdaleneho hostitele, ale neobdrzala odpoved.
preklinam ta vista!!!!
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Ahoj malo by to byt jednoduche...
Zaklad je zvolit si TYP siete na ktorej si pripojena.
Otvor si "Centrum sieti/Network Center"
Je tam moznost ako dole na obrazku kde sa ten typ siete nastavuje...
Ak chces zdielat subory musis sa nastavit na tzv. Privatnu/Sukromnu/Private siet, asi tam mas teraz Verejnu/Public siet.
Na tom obrazku je vsak aj samotne zdielanie vypnute to verim ako pises zapnute mas...
A este jedna vec ma napadla....
Mas dobre zvolenu "Pracovnu skupinu/Worgroup"?
Ak pridem dom z roboty este to pozrem kedze na NTB mam hListu...
Zaklad je zvolit si TYP siete na ktorej si pripojena.
Otvor si "Centrum sieti/Network Center"
Je tam moznost ako dole na obrazku kde sa ten typ siete nastavuje...
Ak chces zdielat subory musis sa nastavit na tzv. Privatnu/Sukromnu/Private siet, asi tam mas teraz Verejnu/Public siet.
Na tom obrazku je vsak aj samotne zdielanie vypnute to verim ako pises zapnute mas...
A este jedna vec ma napadla....
Mas dobre zvolenu "Pracovnu skupinu/Worgroup"?
Ak pridem dom z roboty este to pozrem kedze na NTB mam hListu...
Spoiler: ukázať
- krempi4
- Nový používateľ
jej obrazky
siet mam nastavenu ako privatnu a aj skupinu mam workgroup...
este ma napadlo ze mam notebook sony...lebo ze japoncici tam davaju nejake tie programy navyse...tak ci mi ten problem nerobi nieco z toho...asi to je blbost ...to len tak ci to nepomoze
skusala som a neslo mi to... :8O: co to?
juj inak vsetci ste velmi zlaty ze sa mi snazite pomoct ...dakujem!
siet mam nastavenu ako privatnu a aj skupinu mam workgroup...
este ma napadlo ze mam notebook sony...lebo ze japoncici tam davaju nejake tie programy navyse...tak ci mi ten problem nerobi nieco z toho...asi to je blbost ...to len tak ci to nepomoze
galen napísal:vies si zistit vlastnu IP ?
a potom skusit na druhom pocitaci pristupit na tvoj pocitac prostrednictom:
\\IP\
neh ty mas 192.168.1.2, tak tam zada do prieskumnika cestu
\\192.168.1.2\
skusala som a neslo mi to... :8O: co to?
juj inak vsetci ste velmi zlaty ze sa mi snazite pomoct ...dakujem!
- TykiTak
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 25. Okt, 2007, 08:00
ties mam hlistu, a na sieti je ma v poho vidiet...(teda raz za cas, obcas z nicoho nic nikoho newidim a a ni oni mna..staci restart...a je to:)....mna tak napadlo ze ci nemas nejaky antivrak, bo tie dost casto mavaju v sebe integrovany firewall...popripade....ked zapojis kabel do notebooku...zobrazi ti aktivitu siete?...(ma napadlo blby kabel..)
- krempi4
- Nový používateľ
mam ho zapnuty ale ked som ho mala vypnuty tak sa nic nezmenilo nikde ma nevidiet ping tiez nefungoval a vsetky vase rady skusam aj s vypnutym aj so zapnutym firewallomgalen napísal:asi budem sprosty ... ale ...
firewall tam nahodou nemas spusteny ?
neviem kde sa zistuje aktivita siete, ale skusala som aj kable spolubyvajucich (ktorym vsetko ide ako ma) aj ine pripojky a ziadna zmena....TykiTak napísal:ties mam hlistu, a na sieti je ma v poho vidiet...(teda raz za cas, obcas z nicoho nic nikoho newidim a a ni oni mna..staci restart...a je to:)....mna tak napadlo ze ci nemas nejaky antivrak, bo tie dost casto mavaju v sebe integrovany firewall...popripade....ked zapojis kabel do notebooku...zobrazi ti aktivitu siete?...(ma napadlo blby kabel..)
antivirak mam avast
Naposledy upravil/-a krempi4 v Št 29. Nov, 2007, 22:49, upravené celkom 1 krát.
pozri si ten obrazok vyzsie....kde je public network (ten prvy)...
tam trosku nizsie mas sharing and discovery.....skus dat vsetko na ON..
tam trosku nizsie mas sharing and discovery.....skus dat vsetko na ON..
Desktop:MB: MSI K7n2 Delta, CPU: Athlon XP 2600+@3400+ + AC Copper Silent, Ram: PQI 2x512mb 400mhz, Gk: Inno3d GeForce 6600GT 500/1000@540/1120 + Zalman VF700AlCu, Zdroj: Delux 420W, DVD-RW: LG 4166B, HDD: Maxtor 80GB 7200ot., 19" LCD LG L194WT-SF
Laptop: Apple MacBook 13,3 Unibody Cpu: Intel Core2Duo 2Ghz, 2Gb DDR3, 160Gb 5400ot., GeForce 9400M
Laptop: Apple MacBook 13,3 Unibody Cpu: Intel Core2Duo 2Ghz, 2Gb DDR3, 160Gb 5400ot., GeForce 9400M