AMD vs. Intel - nekonecny thread ...

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Používateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 931
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice

Príspevok od používateľa dexman »

kajfun pane boze ty asi velmi rad po sebe citas, dobre ze si tu nevypisal 4 strany po sebe.

je pravda, ze situacia je dost zla pre amd, kazdy stvrtrok postuju dost velke straty,nehovoriac o dlhoch ktore maju, ale az tak cierne by som to nevidel. Q4 by uz mohli byt blizko k vyrovnanej bilancii a som ochotny sa stavit ze v Q1 budu v miernom zisku ak sa aspon trochu zobudi ATI a nove karty sa budu vo velkom predavat. idealne riesenie by imo bolo keby ich odkupil nejaky gigant lebo zufalo potrebuju peniaze na nove tovarne a vybavenie do nich.

inak dost huste nezmysly si tu povypisoval. na 3-jadrovych procesoroch nie je nic zle. zefektivni sa vyroba, ale ty na ich mieste by si asi procesory s 1 zlym jadrom vyhodil :roll: a nie je iste, ze vsetky tieto procesory budu s jednym deaktivovanym jadrom, hovori sa ze scasti by mali byt aj nativne. je jasne, ze amd este dlho nedobehne intel co sa tyka absolutneho vykonu, ale to nerozhoduje o zivotaschopnosti firmy. prave lepsi pomer cena/vykon podmienuje vela OEM vyrobcov k pouzivaniu amd platformy.

k tomu pretaktovaniu, velmi maly segment trhu,dokopy to o nicom nerozhoduje.

a vysvetli mi prosim ta ako je na tom intel lepsie s kompatibilitou, priepustnostou zbernic,doladenostou biosov a instalovanim HW/SW. to ako FSB ma lepsiu priepustnost nez HT? :RLOL: alebo na platforme s intel procesorom sa lahsie instaluje softver? :RLOL:

ale najviac si predviedol s integrovanym pamatovym radicom. na desktope stupne vykon o 30% vDaka tomuto? :RLOL: maximalne o 10% aj to som strasny optimista. ak pojde vykon hore o 30% oproti core 2 tak to bude vDaka inym veciam.
Používateľov profilový obrázok
Gogi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 473
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: TT

Príspevok od používateľa Gogi »

nemyslim si ze by AMD krachlo, skor sa vrati k svojmu staremu "dobremu" low endu ako tomu bolo pred par rokmi, intel mozno ustupi z low endoveho trhu(teraz sa on trochu zaujima snad preto aby dokazal ze uz je z kakyniek(P4) vonku) napriklad aj preto aby akoze bola konkurencia aby sa nemusel trapit s proti monopolnymi uradmi krajin....
a potom niekedy sa zas podari vytvorit naku lepsie platformu AMD(abo niekomu inemu), cim primackne Intel a ten zamaka a vytvori dake C2000D

radsej keby mrkvosoft vytvoril menej narocnejsi OS, to by sme my uzivatelia mali viac vykonu bez ohladu na platformu CPU
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
Používateľov profilový obrázok
Tomax
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 598
Dátum registrácie: Št 08. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od používateľa Tomax »

- je jasne ze momentalne AMD lezi Intelu pri nohach, ale myslim si ze take nieco ako Intel by bol Monopol sa nestane...AMD ma aj ATi a urcite nieco vzdy predaju a ostanu na hladine.
Spoiler: ukázať
AMD X6 1100T --4GB RAM -- AMD 6950 1GB --
fobos
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3686
Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Turčianske Teplice

Príspevok od používateľa fobos »

AMD skrachovat nemoze, moze skrachovat len ako znacka, ak by k tomu doslo urcite sa najde niekto kto by AMD odkupil a investoval do vyvoja pod vlastnou znackou, co by Dalej robil s patentami AMD/ATi by bola len a len jeho vec. Neviem ale co AMD sledovalo akviziciou ATi . ano Fusion a podobne prkotimky su pekna vec ale treba do vyvoja aj nehorazne vrazit a ako vieme AMD na tom financne zrovna ruzovo nie je. Mozno sa duchovalo , ze R600 bude uplna pecka a karty od neho odvodene budu kasovy trhak, tak sa bohuzial nestalo, nVidia ovlada podstatnu cast trhu, ATi sa drzi ale u OEM vyrobcov celkom dobre, snaD to napravi RV670, ktora by mohla pozdvihnut R6xx architekturu. Takisto Phenomy. Q4 a Q1 2008 budu pre buduci vyvoj pre AMD najdolezitejsie

Inak mi to pripada , ze nVidia (postupny kamarat Intelu) aj Intel pekne zacinaju na AMD tlacit (45nm Penryny, 8800GT), viem je to neschopnost AMD (aj keD za vsetky neuspechy ATi az tak nemoze) az mi to pripada , ze chcu AMD vytlacit do low-endu v oboch oblastiach (CPU,VGA) samozrejme v dlhsiom casovom spektre. Phenomy a RV670 urcite do low-end oblasti patrit nebudu. Ale takisto nema AMD v high-ende nic (pri CPU aj pri VGA), sice odtial ide najmensi tok penazi , ale zas high-end reprezentuje znacku a pomaha k dobremu menu

2 Kajfun. Ty uz prestan citat tolko sci-fi :D (Nic v zlom)
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 7733
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od používateľa Toman »

Boj o podil na trhu je stale neuprosnìjsi. Spolecnost MercuryResearch vydava sve pravidelne statistiky, mùzeme se podivat na pravì zveøejnìne podily na trhu s x86 procesory za uplynule ctvrtleti.

Na pøehledu vyvoje trzniho podilu od roku 2002 vidime, jak se AMD dlouhodobì snazilo pokoøit bajnou hranici 20 %, coz se mu podaøilo az koncem roku 2005.

Prvni polovina roku 2006 byla ve znameni silneho nastupu malych spolecnosti VIA a Transmeta, ktere rovnìz vyrabi x86 procesory, a podaøilo se jim ziskat az 5,5 % trhu.

Konec roku 2006 jiz zase byla spolecnost AMD na vzestupu, stale tìzila z architektury K8 a spolecnost Intel, ktera zacala tìzit z nove architektury u Core 2.

Pocatek roku 2007 byl jiz zcela pod vlivem Core 2 a Intel se vratil nad 80 % trzniho podilu. AMD mìlo pocatkem roku dostatek starosti se sloucenim s ATI a klesl pod 20 % trzniho podilu.

Spolecnost AMD se ve druhem ctvrtleti soustøedila vice na nizsi a støedni tøidu procesorù a podaøilo se ji dostat zpìt nad 20 % trzniho podilu, nova architektura K10 by se mìla vyznamnìji podilet na trzbach, az od ctvrteho ctvrtleti.

Spolecnosti VIA a Transmeta se po svem uspìchu v prvni polovinì roku 2006 ve druhe polovinì roku 2006 zacaly propadat a skoncily pod 1 % trzniho podilu, kde zatim setrvavaji.

Obrázok

Zdroj: www.zive.cz
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Používateľov profilový obrázok
Tomax
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 598
Dátum registrácie: Št 08. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od používateľa Tomax »

Tak to je sakra velky rozdiel :!: :8O:
Spoiler: ukázať
AMD X6 1100T --4GB RAM -- AMD 6950 1GB --
Používateľov profilový obrázok
D_O_D_O
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 34
Dátum registrácie: So 28. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od používateľa D_O_D_O »

Tak AMD kupilo ATI nielen kvoli projektom ako je fusion apod. ale najme kvoli vlastnym chipsetom. Co sa tyka AMD, skrachovania, pripadne zaniku firmy sa neobavam, AMD si imho stale udrzi urcitu poziciu na trhu a pokial viem, tak AMD ma silnu poziciu aj na poli flash pamati...
A co sa tyka pripadneho zlucenia Intel+NVIDIA: Intel vyvija nove graficke cipy, uz som pocul, ze planuje prejst aj do highend segmentu, cize sa mozu stat to, ze intel nvidiu nekupi ale ze za dva-tri roky budu traja silny vyrobcovia grafickych cipov - pri tejto situacii podla mna klesnu dost podiely nvidie co sa tyka cipsetov a aj cast predaja grafickych cipov, lebo intel bude preferovat trojkombinaciu intel procesor+cipset+vga.
Cize aby som to zhrnul, najviac sa obavam toho, ze Intel ovladne mainstream a highend nielen v procesoroch, ale pripadne aj v grafickych cipoch.
Toto vsetko su len spekulacie a moj nazor...
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1729
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Príspevok od používateľa alle »

Ja tiez dufam ze AMD sa udrzi som jeho velky fanusik :surrender: lebo ked nebude konkurencia :( to budu velmi zle casi.
Používateľov profilový obrázok
adrian1212
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 10
Dátum registrácie: Št 29. Nov, 2007, 08:00

CHLAAPCI CHLAAPCI

Príspevok od používateľa adrian1212 »

:D Teraz prichadza cas AMD - ciek Teraz sa mozu intely strcit do zadku ked prisli 4 - jadrove procaky AMD Phenom Black Edition su vysoko kvalitne a lacnejsie ako stvorky intely teraz prichaza cas AMD to nech sa pripravi intel :D
Používateľov profilový obrázok
cicolably
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 330
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: ke

Príspevok od používateľa cicolably »

no INTEL sa nebude mat ani pred cim na pozore,prechadza uz na 45nm a uz vymyslaju co do 32nm procakov
pozri si toto napr.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=5
ani spotreba ani cena, zatial nic neprekvapilo,uz jedine ATi3870 po odomknuti frekvencii biosom,trochu stupne na vykone,dufam.
sam som zacinal z AMD a stale cakam co vymyslia ved mam aj ATi GPU,ale ked som pred pol rokom chcel comp tak nic ci uz procak,doska,chipset od AMD nebolo konkurencie schopne na to co mam teraz.
Naposledy upravil/-a cicolably v St 28. Nov, 2007, 18:23, upravené celkom 1 krát.
jancin99
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 93
Dátum registrácie: So 23. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Krásno nad Kysucou

Príspevok od používateľa jancin99 »

myslim ze amd sa to bude snazit dohnat lacnejsimi procakmi a pocul som ze maju prist nove procaky dokonca aj 3 jadrove :)
ale nech sa deje co sa deje tak nech amd musi ostat :!:
Používateľov profilový obrázok
cicolably
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 330
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: ke

Príspevok od používateľa cicolably »

jancin99 napísal:myslim ze amd sa to bude snazit dohnat lacnejsimi procakmi a pocul som ze maju prist nove procaky dokonca aj 3 jadrove :)
ale nech sa deje co sa deje tak nech amd musi ostat :!:
jojo
ja verim tomu ze ostane a dufam ze o 2-3 roky uz to bude naspat AMD zostava
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710
Používateľov profilový obrázok
killswitch
VIP
VIP
Príspevky: 4581
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie

Príspevok od používateľa killswitch »

AMD pomozete jedine tak, ze budete kupovat ich produkty. rozpravat o tom, ze chcete, aby tu AMD ostalo kvoli konkurencnemu prostrediu a zaroven si kupite Intel/nVidia je trochu od veci. :wink:
Používateľov profilový obrázok
KingP1n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 287
Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od používateľa KingP1n »

Len tak mimochodom, na ddworlde som cital ze vo vedeckych vypoctoch nema Phenom konkurenciu. Mozno tam by AMD mohlo zarobit. Na druhej strane ASUS uz nebude vyrabat tolko notebookov s AMD procesormi.
Pokial AMD nevyladi vykon procesorov (dufam ze s novou reviziou sa to zlepsi) a zaroven sa to nejak nevyriesi s tou pretaktovatelnostou, tak sa Phenomov vela nepreda. Za tu cenu co za ne pytaju, sa to neoplati. Len som zvedavy este na 2-jadrove CPU - v tejto kategorii sa odohravaju skutocne boje o zakaznika. Skoda ze aspon nedali nizsie cenu stvorjadrovych Phenomov ked uz nemozu Intelom poriadne konkurovat. U grafik aspon nasadili dobru cenu (HD2900XT, HD38x0).
-------------------------------------------------------------------------------------------------
OMG A ZMENTE PLS TEN NEHORAZNE TRAPNY A DEBILNY NAZOV TOHTO THREADU !
jancin99
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 93
Dátum registrácie: So 23. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Krásno nad Kysucou

Príspevok od používateľa jancin99 »

citali ste tento clanok? http://dsl.sk/article.php?article=4862&title=
Zaujimave je aj hlasovanie aky procesor pouzivaju ludia :)

Návrat na "Procesory"