No velmi pekny priklad ako moze pomoct vyrovnanie IHS...prave dnes keD som si osadzal novy cooler, tak som si kukol aj aky je ten moj IHS na E6300-ke, a veru mam tam tak dva "kopceky" (...ale sklo a brusny papier su uz pripravene v policke...)
...a ze preco mam s kazdym chladicom teploty okolo 50 - 53°C pri zatazi...
Athlon64 3200+ Venice a chladenie BOXom...
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Veru veru, ja po tejto skusenosti nakupim vodne brusne papiere zrna od 120 po 1500 a tuto upravu spravim aj na svojej E2160-ke a tentokrat dokonale zrovnam a vylestim plochu.
To iste potom s Ninjou.
Kaslat na zaruku, procesor sa mi este nepokazil nikdy a predat sa uz nebude dat tak ci tak, uz teraz nema ziadnu hodnotu, ale mne bude sluzit este dlho dufam...
Niezeby to moja E2160 potrebovala, ale ta radost z pekneho rovneho medeneho Heatspreadera... :o
Predtym samozrejme preskumam jeho rovinnost, ak nebude rovny - co teda nebude ani nahodou, ide sa na to!
To iste potom s Ninjou.
Kaslat na zaruku, procesor sa mi este nepokazil nikdy a predat sa uz nebude dat tak ci tak, uz teraz nema ziadnu hodnotu, ale mne bude sluzit este dlho dufam...
Niezeby to moja E2160 potrebovala, ale ta radost z pekneho rovneho medeneho Heatspreadera... :o
Predtym samozrejme preskumam jeho rovinnost, ak nebude rovny - co teda nebude ani nahodou, ide sa na to!
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Tak som Athlona prebrusil dokonale az na meD, zacal som papierom so zrnom 100 a skoncil superjemnym so zrnom 2000.
Po prilozeni ostria ziletky kolmo na roznych miestach Heatspreadera konstatujem, ze je to takmer dokonala rovina.
Rovnako dopadol aj BOX chladic, ktory mal podobne ako Heatspreader tvar vane.
Po dobruseni oboch ploch napokon prislo na rad minimalne mnozstvo Arctic Cooling MX-2, ktoru som este rozotrel aj na Heatspreaderi aj na ploche chladica kreditkou tak, ze zostala len v mikronerovnostiach, nadbytocnu som kreditkou zotrel.
Tlakom chladica sa rozliala rovnomerne po celej ploche takmer dokonale rovnych stycnych ploch a vysledok je o 8°C nizsia teplota v maximalnej zatazi ako pred touto upravou.
Mozem teda tuto upravu doporucit kazdemu, komu sa napriek kvalitnemu chladicu a paste ci dostatocnemu prietoku vzduchu v skrinke nepozdavaju teploty procesora.
Ak nechcete prist o zaruku na procesor, samozrejme...
Po prilozeni ostria ziletky kolmo na roznych miestach Heatspreadera konstatujem, ze je to takmer dokonala rovina.
Rovnako dopadol aj BOX chladic, ktory mal podobne ako Heatspreader tvar vane.
Po dobruseni oboch ploch napokon prislo na rad minimalne mnozstvo Arctic Cooling MX-2, ktoru som este rozotrel aj na Heatspreaderi aj na ploche chladica kreditkou tak, ze zostala len v mikronerovnostiach, nadbytocnu som kreditkou zotrel.
Tlakom chladica sa rozliala rovnomerne po celej ploche takmer dokonale rovnych stycnych ploch a vysledok je o 8°C nizsia teplota v maximalnej zatazi ako pred touto upravou.
Mozem teda tuto upravu doporucit kazdemu, komu sa napriek kvalitnemu chladicu a paste ci dostatocnemu prietoku vzduchu v skrinke nepozdavaju teploty procesora.
Ak nechcete prist o zaruku na procesor, samozrejme...
Spoiler: ukázať