zdravim,
chcel by som sa opytat na nazor ohladne tejto teplovodivej pasky AKASA AK-TT12-80
http://www.alza.sk/akasa-ak-tt12-80-ter ... d79008.htm
uvaza sa velmi dobra tepelna vodivost
v porovnani s Coollaboratory Liguid Metal Pad
( http://www.alza.sk/teplovodiva-podlozka ... d82722.htm ) je samozrejme horsia ale aj lacnejsia.
oplati sa kupit Akasu ma s tym niekto skusenost ?
teplovodiva_paska
- Pe3sko
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 17. Jún, 2003, 08:00
Toto mozno pomoze
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=51
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=51
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Pe3sko > ten link som pozeral uz davno predtym. ale nie je tam spomenute nic o teplovodivej paske AKASA AK-TT12-80.samozrejme ze Metal Pad to tam vyhral bez problemov.
andydul > ja viem ze metal pad nie ja samolepiaca paska ale ide mi o konecny vysledok teda tepelnu vodivost konkretne tej pasky AKASA.
osobne som sa s tym nestretol ale je mi jedno co tam dam len nech to je to efektivne
preto som chcel vediet pripadne porovnanie s metal pad-om :roll:
andydul > ja viem ze metal pad nie ja samolepiaca paska ale ide mi o konecny vysledok teda tepelnu vodivost konkretne tej pasky AKASA.
osobne som sa s tym nestretol ale je mi jedno co tam dam len nech to je to efektivne
preto som chcel vediet pripadne porovnanie s metal pad-om :roll:
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Teplovodive pasky maju vseobecne velmi zlu tepelnu vodivost z pochopitelnych dovodov.
Ak teda chces nieco efektivne, oblukom sa jej vyhni, aj bezna lacna silikónova ci keramicka pasta bude podstatne ucinnejsia.
Ja som myslel, ze potrebujes zlepit chladic s cipom tak, aby ich bolo mozne lahko odstranit a uplatnit pripadnu reklamaciu ci predaj.
Ak teda chces nieco efektivne, oblukom sa jej vyhni, aj bezna lacna silikónova ci keramicka pasta bude podstatne ucinnejsia.
Ja som myslel, ze potrebujes zlepit chladic s cipom tak, aby ich bolo mozne lahko odstranit a uplatnit pripadnu reklamaciu ci predaj.
Spoiler: ukázať
som cerstvym majitelom HD3850 a chcel by som na nu dat chladic ZALMAN VF900Cu (s tym problem nebude) a na pamate pasivy, co boli k tomuto Zalmanu. A tu je problem - chladic aj pasivy som uz mal na mojej starej 1650Pro - takze na tie pasivy uz nemam samolepiacu teplovodivu pasku...
Teda potrebujem tie zalman pasivy prilepit na pamate HD3850 dostatocne pevne, ale tak, aby v pripade reklamacie grafiky nebol problem tie pasivy dat dole a nahodit nas5 stock chladic... (podla toho, co Ste tu pisali o dvojzlozkovych lepidlach - tadialto asi cesta nevedie...)
Prosim poradte, cim to dosiahnut
Teda potrebujem tie zalman pasivy prilepit na pamate HD3850 dostatocne pevne, ale tak, aby v pripade reklamacie grafiky nebol problem tie pasivy dat dole a nahodit nas5 stock chladic... (podla toho, co Ste tu pisali o dvojzlozkovych lepidlach - tadialto asi cesta nevedie...)
Prosim poradte, cim to dosiahnut
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
a pamete ti uz nelepia? moje drzia uz v pohode na 3. karte, staci ze pamete poriadne ocistis (gabo odporuca tech. benzin, ja pouzivam rusku vodku)skus komp otocit hore hlavou aby nejaku chvilu boli pritahovane na cipi gravitaciou tie chladice a ak aspon malicko lepia oni sa tam pripecu. mozno 15 minut 3dmarku im bude stacit
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
- Lkuzman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
j
Spominane teplovodive lepiace pasky sa pouzivaju bezne na priemyselne chladenie uz roky. Ich pomenovanie z "fachu" je GAP-PAD. standardne ich napriklad pouzivame na chladenie vykonovych SMD-ciek o dekel zariadenia. Funguju spolahlivo, no oproti teplovodivym pastam maju horsiu tepelnu vodivost.
Spoiler: ukázať