Linux
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Jún, 2007, 08:00
Linux
Chcel by som sa spytat chcem si vyskusat linux ale ked ho chcem nainstalovat z LiveCD musim mat volny disk .
Sa ma pyta ako rozdelit disk ale ked mam win a tu mam rozdelene na 2 casti a nechcem prist o subory na disku.
Poradte mi ako si vytvorit dalsiu cast aby som mohol potom linux naistalovat tu.
Sa ma pyta ako rozdelit disk ale ked mam win a tu mam rozdelene na 2 casti a nechcem prist o subory na disku.
Poradte mi ako si vytvorit dalsiu cast aby som mohol potom linux naistalovat tu.
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
ja by som ti to odporucal vopchat na koniec disku ak mas datovu cast nie primarnu particiu ale extended. napriklad partition magic to vie posuvat particie, v nejakej demo verzii nejake zo 2 posuny by mohol vediet spravit, vytvor si tam kusok s miestom asi 5gb ( samo ze mozes aj viac). potom tam uz len nahodis linux. live cd myslis asi nieco na buntu platforme vsak? alebo skus pod tuxom parted, ten by mohol tiez pomoct, zvykne byt v grafickej podobne na ostatnom kubunte co sa mi doma nachadza
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Jún, 2007, 08:00
no tak som ho nainstaloval ale teraz mam problem so sietovym hardwarom.Mam ho na zakladnej doske a zapinal som ho cez bios ale ked pc vypnem z linuxu tak po spusteni uz nejde . A ked sa pozrem do biosu uz to tam ani neni.Az ked Pc odpojim z elekt. siete tak to tam v biose najdem ako disabled a znova musim dat enabled.
Poradte ako to spravit aby to slo
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re:
Aku mas zakladovku ? MSI ? Toto je ich oblubeny sport (rozumej skryvanie sietovky v BIOS-e).jancin99 napísal:no tak som ho nainstaloval ale teraz mam problem so sietovym hardwarom.Mam ho na zakladnej doske a zapinal som ho cez bios ale ked pc vypnem z linuxu tak po spusteni uz nejde . A ked sa pozrem do biosu uz to tam ani neni.Az ked Pc odpojim z elekt. siete tak to tam v biose najdem ako disabled a znova musim dat enabled.
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Re: Linux
Ludia nainstaloval som si na stary NTB Armada E500 Ubuntu. Je tam integrovana ATI Rage pro 8 MB. Ako tu vecicku nainstalovat. Mam znacne prolemy v konzole. Ak sa supnem do konzoloveho modu, tak po prihlaseni sa mi nekorektne zbrazuju riadky.
Napr:
Vidim len prvy riadok welcome screen (last login ...)
potom ale nic, jedina moznost ako sa posunut, je stlacit enter, ale samorejme potom mi nechce zozrat ziadem prikaz .
Inak skusal som nainstalovat aktualny driver pre ATI a skonciloto fiaskom, nedokazal ho inicializovat.
Mam nainstalovany ubuntu 7.10.
Vopred dik za pomoc.
Napr:
Vidim len prvy riadok welcome screen (last login ...)
potom ale nic, jedina moznost ako sa posunut, je stlacit enter, ale samorejme potom mi nechce zozrat ziadem prikaz .
Inak skusal som nainstalovat aktualny driver pre ATI a skonciloto fiaskom, nedokazal ho inicializovat.
Mam nainstalovany ubuntu 7.10.
Vopred dik za pomoc.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
toto by malo pomoct
Kód: Vybrať všetko
http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9%20karty%20ATI
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Dik za link ale je mi na ... nemam totiz driver moja karta nieje podporovana
Mam ATI Rage LT Pro 8MB.
Neviete niekto kdeze ho mozem stiahnut, stranky ATI mi moc nepomohli
Mam ATI Rage LT Pro 8MB.
Neviete niekto kdeze ho mozem stiahnut, stranky ATI mi moc nepomohli
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3