Buducnost chladenia
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Máj, 2008, 13:40
Buducnost chladenia
Citali ste tento clanok?
http://www.pc.sk/novinky/clanok.ltc?ID=4248
Vynikajuci napad :idea: , co poviete ?
http://www.pc.sk/novinky/clanok.ltc?ID=4248
Vynikajuci napad :idea: , co poviete ?
-
- Používateľ
-
- Používateľ
-
- Používateľ
Tak to si kuzelnik. Purdue university ktora prisla s tymto objavom zverejnila celu vec 22. marca 2004. Teda ani pred dvoma mesiacmi a dvoma tyzdnami.jude napísal:jeho!!!! sak som to uz cital pred polrokom.... mozno aj skor
Inak na pc.sk to vyslo 29. marca, tyzden potom. O co vam ide chalani?
Chcel som podiskutovat o sikovnej metode chaldenia.
-
- Používateľ
- aragorn
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 25. Máj, 2004, 14:00
tak teda podme o tom diskutovat 8) .. musim sa priznat ze som si myslel ze som si datum uverejnenia na pc.sk necital tak sa mi to zdalo dost pozadu (2 mesiace v IT je hodne )
ale disktovat o com ?? . to bude mozne az ked budu konkretne riesenia lebo inak tomu moc nepomozeme
btw.. ked uz tak podla mna to vyzera dost dobre a nadejne.. ale to vyzeral aj cierny silikon (a co viem ja tak dnes uz po nom ani pes nestekne)
ale disktovat o com ?? . to bude mozne az ked budu konkretne riesenia lebo inak tomu moc nepomozeme
btw.. ked uz tak podla mna to vyzera dost dobre a nadejne.. ale to vyzeral aj cierny silikon (a co viem ja tak dnes uz po nom ani pes nestekne)
-
- Používateľ
Nie je o com diskutovat? Mna by napriklad zaujimalo ci magneticke polia nad procesorom nemozu ovplyvnit jeho funkcnost. Napriklad Hallovym javom.aragorn napísal:tak teda podme o tom diskutovat 8) .. musim sa priznat ze som si myslel ze som si datum uverejnenia na pc.sk necital tak sa mi to zdalo dost pozadu (2 mesiace v IT je hodne )
Cierny silikon? o co ide?
- aragorn
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 25. Máj, 2004, 14:00
mo moje poznatky z fyziky su na urovny slabeho stredoskolaka (napriek tomu ze som na ZS bol dokonca na sutiaziach :oops: ) takze nejaky hallov jav mi nic nehovori .. mozno aj preto nemam moc co k tomu diskutovat..
no neviem kde by som ti o tom ciernom silikone nieco nasiel .. ja som to cital asi pred tromi rokmi v New Scientist takze tak
no neviem kde by som ti o tom ciernom silikone nieco nasiel .. ja som to cital asi pred tromi rokmi v New Scientist takze tak
-
- Používateľ
Hallov jav jednoducho hovori ze ak na polovodic (procaky su z kremika co je polovodic) ktorym preteka elektricky prud posobi magneticke pole tak v polovodici vznika elektricky prud kolmy na smer sirenia sa prudu a amgenetickeho pola. To je teoria. Mna zaujima to ze ako to moze byt v praxi. Hallov jav sa bezne vyuziva v elektornike. Nejaky zbehly elektornik by teda mohol vediet nakolko moze magneticke pole nad procakom ovplyvnovat jeho chod.aragorn napísal:mo moje poznatky z fyziky su na urovny slabeho stredoskolaka (napriek tomu ze som na ZS bol dokonca na sutiaziach :oops: ) takze nejaky hallov jav mi nic nehovori .. mozno aj preto nemam moc co k tomu diskutovat..