co sa stane ak dam mojmu procesoru viac ako 1,5v ked som niekde cital ze ma max voltaze 1,5 zatial je teplota 50 stupnou ked je vytezeny 100% a max co som cital ta je 73, 3 stupnou.Poradte
zostava
DualCore Intel Core 2 Duo E4500
NVIDIA GeForce 7300 LE (512 MB)
Kingston 2x512MB
GIGABYTE GA-P31-DS3L/S3L
CHLADIC: ARTIC COOLING Freezer 7Pro
Napatie
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
No mozem ti s kludnym svedomim oznamit, ze C2D urcite nema v plnej zatazi 50°C a uz vobec nie s neucinnym chladicom, akym je Freezer.
Nainstaluj si Intel Thermal Analysis Tool, spusti v nom simulovanu 100% zataz na obe jadra a sleduj v nom teploty, budes nemilo prekvapeny.
Neodporuca sa davat procesoru dlhodobo viac ako 10% nominalneho napatia.
Takze pokial ma CPU nepatie 1.3v a ty mu das 1.5v, je to uz 15% naviac oproti normalu, co sice procesor neznici, ale bude produkovat vela tepla a jeho jadro bude trpiet, co sa prejavi na jeho zivotnosti.
Nainstaluj si Intel Thermal Analysis Tool, spusti v nom simulovanu 100% zataz na obe jadra a sleduj v nom teploty, budes nemilo prekvapeny.
Neodporuca sa davat procesoru dlhodobo viac ako 10% nominalneho napatia.
Takze pokial ma CPU nepatie 1.3v a ty mu das 1.5v, je to uz 15% naviac oproti normalu, co sice procesor neznici, ale bude produkovat vela tepla a jeho jadro bude trpiet, co sa prejavi na jeho zivotnosti.
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
V pravom slova zmysle ti nezhori - plamen sa konat doslovne nebude, neboj.
Ja osobne by som svojmu viac ako 1.5v nedal, ale ty niesi ja, tak kludne do toho, ale pri 1.6 ho pravdepodobne uz znicis.
Pozor na teplotu v teste TAT, aby nepresiahla 85°C.
Ja osobne by som svojmu viac ako 1.5v nedal, ale ty niesi ja, tak kludne do toho, ale pri 1.6 ho pravdepodobne uz znicis.
Pozor na teplotu v teste TAT, aby nepresiahla 85°C.
aka je optimalna teplota pri dlhodobom zatazeni????
mam 2140
mam 2140
Apple MacBook Retina | 5D2 | 35L | 85 | www.marekhambalek.com
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
1.55v prezije.
Svoje E2160 som taktol tak, ze som mu dal FSB na 333 MHz (333,3 x 9 = 3000 MHz) a pamatiam nasobic na 2.5. Napatie som upravil tak, aby bol CPU pri zatazi v TAT maximalne stabilny.
Ono kazdu kus CPU sa chova inak a ma ine moznosti pretaktovania.
ten moj je za cenu (stal ma 3000,-SK) vynikajuci. Ide vsak aj na a 3200 MHz, ale uz pri 1,38v, co sa mi zda uz nejako moc.
Su v podstate dve revizie E2xx, jedna ma max 85°C v jadrach, druha ma 100°C. Ja mam tu druhu.
Najnovsi CoreTemp ti zisti, aku mas Tjunction svojho CPU.
Optimalna teplota (CoreTemp alebo TAT) je v plnej zatazi max do 80°C.
Svoje E2160 som taktol tak, ze som mu dal FSB na 333 MHz (333,3 x 9 = 3000 MHz) a pamatiam nasobic na 2.5. Napatie som upravil tak, aby bol CPU pri zatazi v TAT maximalne stabilny.
Ono kazdu kus CPU sa chova inak a ma ine moznosti pretaktovania.
ten moj je za cenu (stal ma 3000,-SK) vynikajuci. Ide vsak aj na a 3200 MHz, ale uz pri 1,38v, co sa mi zda uz nejako moc.
Su v podstate dve revizie E2xx, jedna ma max 85°C v jadrach, druha ma 100°C. Ja mam tu druhu.
Najnovsi CoreTemp ti zisti, aku mas Tjunction svojho CPU.
Optimalna teplota (CoreTemp alebo TAT) je v plnej zatazi max do 80°C.
takze ked mam 55 sa nemusim bat...uff...to som rad
Apple MacBook Retina | 5D2 | 35L | 85 | www.marekhambalek.com