>>Je to problem???<<< Bios Update ASUS M2N-E

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
Nickk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2007, 08:00

>>Je to problem???<<< Bios Update ASUS M2N-E

Príspevok od používateľa Nickk »

Nedavno som updatovat bios, doska - ASUS M2N-E(pouzil som program ktory bol na CD k doske "ASUS Update"). Bios som uz updatoval z povodnej revizie "0304"
na najnovsiu reviz. "1202". Akurat ma trocha trapi jedna vec, pri udate cez program " ASUS update", dal som to updt zo suboru ulozeneho
na disku. Potom sa mi zobrazila tabulka s troma riadkami:

1. Erase Rom <<< to slo do 100%

2. Flash Rom <<< takisto to slo do 100% ( akurat pri 87% sa to trocha zastavilo a potom to skocilo na 100%)

3. Verify Rom <<< no a tu mi to zastalo na 86% a vypisalo "error verify rom" s otazkou "Try again or exit to abort"

Skusil som to este raz ale zas to iste, no tak uz som mal zly pocit :shock: ze ked dam restart tak uz nic nenabehne!
No ale na moje prekvapenie bios funguje a pri zapnuti uz nevypisuje "revision 0304" ale tu novu "revision 1202".
Moze to byt problem ak PC funguje akurat ze overenie ROM bolo chybne??????
(ta revizia "1202" nebola beta ale finalna). thx
fobos
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa fobos »

Byt tebou tak downgradujem na 0802 (s tou najnovsiou som mal len same problemy, nestabilita CPU, nizky vykon - WinRAR, letancia pamati 2x vyssia ako s ver. 0802 (90ns vs. 41ns - merane v Everest) - ktora je z mojich zisteni najrychlejsia )
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

fobos napísal:Byt tebou tak downgradujem na 0802
Pripajam sa aj ja. Bios 0802 je odladenejsi. Je to zaujimave ale podobny downgrade som robil aj na doske Gigabyte. Tiez tam boli blbe latencie pamati. Myslim ze tie nove biosy su asi robene na novy Phenom. Moja doska biostar napr. pri poslednom biose (Phenom) ani nenabootuje.
Inac ten bios 0304 na Asuske nestoji za nic. (dost vyberovy na ramky - nestabilny). Ten by som tam uz tiez nedaval.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Nickk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2007, 08:00

Vdaka za radu

Príspevok od používateľa Nickk »

Nuz ten update biosu som potreboval hlavne koli new CPU Athlon X2 BE-2400(zatial mam este stary A64 3500). Myslim ze verzia "0802" tento typ procesora nezahrna kedze bola vydana 26.2.2007 !? Tu verziu "1202" som stiahol zo stranky ASUSu ale samotny program "ASUS Update" mi ponukal na stiahnutie iba verzie "0602 / 0701 / 0802" .

Akurat ze ked chcem dat downgrade na 0802 tak program ASUS update mi vypisuje ze ak chcem zamenit novsiu verziu za starsiu tak mam na to pouzit "ASUS Dos utility". Akurat ze neviem co to je , update cez disketu, ak viete tak mi napiste postup odkial to vziat a ako to pouzit. thx

Mozem dat downgrade v "ASUS EZ Flash utility 2" (utylita v biose)???
fobos
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa fobos »

JJ, cez EZ Flash, tak som ho downgradoval aj ja. Vo Win ho nedowngradujes, lebo ti to ASUS Update nepovoli (z novsej na strsiu ver. , opacne to mozne je). Daj si BIOS.ROM ci ako sa vola ten subor normalne na USB klucik a v BIOSE si ho pekne vyhladas a preflashujes / restartnes a je to. Myslim ze ta 0802 verzia by mala to BE rozpoznat, vsak uvidis ,za ten flash nic nedas
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...

Návrat na "Základné dosky"