Problem so startovanim pocitaca ASUS Terminator T2-PH1

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
dzoni
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 02. Aug, 2006, 02:00

Problem so startovanim pocitaca ASUS Terminator T2-PH1

Príspevok od používateľa dzoni »

Caute, nevedel som kam zaradit tuto temu... mam barebone ASUS Terminator T2-PH1 a procak Intel P4 630 3.0 GHz. Asus ma na automaticku regulaciu otacok ventilatorov funkciu Cool&Quiet, ale bohvieako to nefunguje - neda sa tam manualne nic nastavit a uz pri 55 stupnoch procesora vytaca ventilator do strasne hlucnych otacok.

Tak som chcel vymenit chladic, ale po odmontovani stareho som zistil ze je tam nejake nestandardne uchytenie a novy sa nedal namontovat, tak som musel dat naspat stary. Od vtedy mi pocitac nenabieha - ked ho zapnem, roztoci ventilatory, ale nic ine sa nestane. Musim za kazdym vytiahnut na sekundu kabel z elektriny a potom uz ide normalne.

Jediny dovod, co si viem predstavit je, ze ked som vytlacal na procak pastu z tuby, vytieklo z nej najprv trochu cirej tekutiny a napadlo ma ze po pritlaceny chladica mohla tato stiect az ku procaku a nieco tam vyskratovat... mate nejaky napad co ine by to mohlo byt, alebo co s tym?
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

aku pastu si tam daval? skus tam dat nejaku kvalitnejsiu pastu, ten povodny chladic poriadne precistit ( od prachu) zaroven skus pozriet ci sa tam nezmesti nejaky iny ventilator, vecsinou su tie pasivy ucinne, len ventilatory stoja za staru backoru.
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
dzoni
Nový používateľ
Nový používateľ

trochu zbytocne som sa rozpisal o probleme s chladenim - chladic sice stale huci, ale teraz sa snazim vyriesit problem s nenabiehanim pocitaca

len som sa chcel spytat ci neviete co sa takto prejavuje - ze pocitac nabehne iba po vytiahnuti a zasunuti elektrickeho kabla
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

Skus Clear cmos. Mozno to mas nejak zblbnute.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
dzoni
Nový používateľ
Nový používateľ

OK, to ma nenapadlo... vyskusam a dam vediet, ale az po vianociach, teraz som mimo domu
dzoni
Nový používateľ
Nový používateľ

este sa chcem spytat ci clear cmos nema vplyv na posledny nahrany upgrade BIOSu, lebo ten som musel nahrat do pocitaca s inym procesorom, lebo ten moj zakladna doska s originalnym BIOSom nepodporovala

mam prehodit jumper, vybrat baterku, alebo dat iba povodne nastavenia v BIOSe?
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

dzoni napísal:este sa chcem spytat ci clear cmos nema vplyv na posledny nahrany upgrade BIOSu, lebo ten som musel nahrat do pocitaca s inym procesorom
Moze to mat vplyv, preto treba skusit clear cmos. BuD vyberes baterku na take 2 minutky, alebo na niekolko sekund prehodis jumper a potom ho das spat. Pri vypnutom PC zo zasuvky samozrejme.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
dzoni
Nový používateľ
Nový používateľ

rottenkiwi napísal:Pocitac nenabehne, ked je CPU prehriaty,
ked ho vypne, procak sa schladi a ide ok.
Treba poriesit problem s chladenim, pasta,
povrchy, dobre zacvaknutie, vycistit fany
a rebra, hlavne pripojit CPU fan, dobry
prievan v skrinke, vsak to je Pentium.
Ja to mam tiez, ked dam fany z 12 V na 6 V,
a procak ide na 1.5 V / 3.5 GHz, pricom FSB
je 350, takze to nebude doskou ani RAM.
lebo tie ide na 800, podla SPD.
u mna to urcite nie je kvoli prehriatiu - pocitac ide stale normalne, iba ked ho vypnem a chcem ho znovu zapnut (napr. aj na druhy den), vtedy nenabehne
dzoni
Nový používateľ
Nový používateľ

to je prave to co neviem :?

skusim zacat s tym resetom cmosu a ked nepomoze, tak sa ozvem...

Návrat na "Základné dosky"