Tak pre Vianocami mi WD nadelilo jeden neprijemny darcek.
Moj novokupeny(31.10.07) disk prestal den pred vianocami pracovat.
Disk bol povodne ulozeny v NEXUS DriveAway. Ked sm zistil ze mi nestartuje HTPCcko ako prve sm skontroloval pripojenie disku(napajanie/data) avsak bez ucinku, tak sm teda box NEXUS rozobral a skontroloval vnutorne(zapojenie o5 vsetko ok) BIOS stale nedetekoval disk...
Vybral som teda disk a pripojil ho priamo avsak bez vysledku. Ked sa disk zapne roztoci sa motorcek disku ale do sekundy akokeby znizi otacky na polovicu, opat sa roztoci na plno a potom uz nepocut nic(disk sa vypne)...
Domnievam sa teda ze je naisto zla elektronika disku. Vsetko by bolo jednoduche kebyze nejde o disk. Samozrejme ako je z napisu poznat ide o 750GB model na ktoreho platniach je cca. 650GB dat ktore samozrejme potrebujem. Disk bol kupovany v Alze, lenze ked ho tam dam reklamovat urcite dostanem novy kus a moje data samozrejme s5 uz nie.
Preto vas prosim o radu ci nepoznate/nemate skusenosti s niakou firmou/clovekom ktory by vedel odtial data dostat.
Takze vopred dakujem za info...
Odisla elektronika disku WD700AACS
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
No ja pojdem 7.1.2008 do prace a pokial sa pamatam, minuly rok nam odisly v praci disky s dolezitymi datami a sef to dal nejakej firme, ktora si za to vyuctovala nejakych 10 000,-SK, ale data zachranili.
Ak teda pockas do siedmeho, spytam sa ho na kontakt.
Moc si ma nepotesil, ja mam presne ten isty disk.
Ak teda pockas do siedmeho, spytam sa ho na kontakt.
Moc si ma nepotesil, ja mam presne ten isty disk.
Spoiler: ukázať
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Mno niake info....
Disku bezvysledne nenanastartuje motorcek vzdy sa pred detekciou smrad stihne vypnut kua
S WD sm mal len zle skusenosti a zas sa mi to raz oplatilo si ho kupit. Max ma to serie, odteraz len SAMSUNG nic ine...
Alebo mam ku.....e stastie ze jo
Disku bezvysledne nenanastartuje motorcek vzdy sa pred detekciou smrad stihne vypnut kua
S WD sm mal len zle skusenosti a zas sa mi to raz oplatilo si ho kupit. Max ma to serie, odteraz len SAMSUNG nic ine...
Alebo mam ku.....e stastie ze jo
Martan napísal:Alebo mam ku.....e stastie ze jo
Apple MacBook Retina | 5D2 | 35L | 85 | www.marekhambalek.com
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
No nakoniec sa to vyriesilo vcelku dobre az na tie lostnute data :roll:
Disk siel na reklamacku, kedze v ziadnej firme o takej elektronike este ani nesnivali.
Mila Alza.sk opat zas raz presvihla 30 dnovu reklamacnu dobu a tak mi bola dobropisovana povodna hodnota disku 6400,- SKK
Disk siel na reklamacku, kedze v ziadnej firme o takej elektronike este ani nesnivali.
Mila Alza.sk opat zas raz presvihla 30 dnovu reklamacnu dobu a tak mi bola dobropisovana povodna hodnota disku 6400,- SKK