modem>switch>viac pc
- iwo1222
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
modem>switch>viac pc
caute..
mam v plane si urobit malu domacu siet... (kedze po vianociach ma o pc navyse)
cize: mam internet od chello> to zn.: tvkabel>modem>pc..
a chcel by som sa spytat ze ci sa bude urobit taka vec za vystup z modemu (utp-kabel) strcim do switchu a nan pripojim viac pocitacov.. viem ze tecnicky a teoreticky to ide..
ale ten modem je dimenzovany na jedno pc a ze ci mu nebude vadit ze je cez switch pripojeny na viac pc ?
za radu dakujem...
ps: bude manikom v upc vadit ze na to budem mat viac ako jedno pc?
mam v plane si urobit malu domacu siet... (kedze po vianociach ma o pc navyse)
cize: mam internet od chello> to zn.: tvkabel>modem>pc..
a chcel by som sa spytat ze ci sa bude urobit taka vec za vystup z modemu (utp-kabel) strcim do switchu a nan pripojim viac pocitacov.. viem ze tecnicky a teoreticky to ide..
ale ten modem je dimenzovany na jedno pc a ze ci mu nebude vadit ze je cez switch pripojeny na viac pc ?
za radu dakujem...
ps: bude manikom v upc vadit ze na to budem mat viac ako jedno pc?
My Pc: MB: Asus pk5 se/epu ; CPU:Intel E5200 ; GPU:Gainward hd3850 ; HDD: hitachi 80GB p-ata ; RAM: DDR2 4gb ; psu corsair vx450w ; mechaniky: LG dvd-rw(p-ata), LG dvd-rw LS(s-ata) ; klavesnica: Chickony + a4tec X7G100 ; mys: accutake sky-o-mouse
- KikoKK
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
... manikom z UPC to vadit nebude pokial to neprezenies a nepripojis aj celu bytovku
... ide to v pohode zrealizovat, uz sa tu na fore o tom pisalo mnohokrat
... len si musis zobrat nie switch ale ROUTER
... ak ti mozem poradit, zober uz rovno WiFi router, cenovy rozdiel maly
... bud sa rovno na kable vykasles, alebo si aspon pripraveny na nejaky notebook v dosahu
... ak chces konretne nejaky poradit, presmeruj svoj topic do NAKUPNEJ PORADNE
... ide to v pohode zrealizovat, uz sa tu na fore o tom pisalo mnohokrat
... len si musis zobrat nie switch ale ROUTER
... ak ti mozem poradit, zober uz rovno WiFi router, cenovy rozdiel maly
... bud sa rovno na kable vykasles, alebo si aspon pripraveny na nejaky notebook v dosahu
... ak chces konretne nejaky poradit, presmeruj svoj topic do NAKUPNEJ PORADNE
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
- iwo1222
- Používateľ
moc sa v tom nevyznam.. ale tuto otazku si neodpustim
preco nie switch ale router?
preco nie switch ale router?
My Pc: MB: Asus pk5 se/epu ; CPU:Intel E5200 ; GPU:Gainward hd3850 ; HDD: hitachi 80GB p-ata ; RAM: DDR2 4gb ; psu corsair vx450w ; mechaniky: LG dvd-rw(p-ata), LG dvd-rw LS(s-ata) ; klavesnica: Chickony + a4tec X7G100 ; mys: accutake sky-o-mouse
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
- KikoKK
- Používateľ
... switch je pasivne sietove zariadenie, ktore len spaja medzi klientami ale neumoznuje nic manazovat
... su sice aj manazovatelne switche, ale to by som ta uz len plietol a su to drahe veci
... router ma jeden specialny vstup na vonkajsiu siet = internet
... ten potom rozdeluje pripojenie na vsetky pocitace za samotnym routrom
... ako bolo vyssie povedane, chello identifikuje pripojene pocitace na zaklade MAC adresy
... MAC adresa je fyzicka adresa sietovej karty, nieco ako obciasnky preukaz
... kazda sietova karta ma jedinecnu MAC, ale podobne ako OP aj MAC sa da falsovat
... na to prave tebe bude sluzit router, lebo bude predstierat, ze je pocitac s tvojou MAC adresou
... takze ak mas nejake esto otazky, sem s nimi, mam este chvilku casu
... su sice aj manazovatelne switche, ale to by som ta uz len plietol a su to drahe veci
... router ma jeden specialny vstup na vonkajsiu siet = internet
... ten potom rozdeluje pripojenie na vsetky pocitace za samotnym routrom
... ako bolo vyssie povedane, chello identifikuje pripojene pocitace na zaklade MAC adresy
... MAC adresa je fyzicka adresa sietovej karty, nieco ako obciasnky preukaz
... kazda sietova karta ma jedinecnu MAC, ale podobne ako OP aj MAC sa da falsovat
... na to prave tebe bude sluzit router, lebo bude predstierat, ze je pocitac s tvojou MAC adresou
... takze ak mas nejake esto otazky, sem s nimi, mam este chvilku casu
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
- iwo1222
- Používateľ
ok zatial chapem setkemu.. \
\mam tento modem http://www.cisco.com/application/pdf/en ... 6b9d7d.pdf
...
cize k nemu pripojim router/wifirouter a potom do toho viac pocitacov?
\mam tento modem http://www.cisco.com/application/pdf/en ... 6b9d7d.pdf
...
cize k nemu pripojim router/wifirouter a potom do toho viac pocitacov?
- KikoKK
- Používateľ
... kabel z modemu zapojis do WAN portu na routru
... kablom sa pripojis na teraz pouzivanom PC
... podla manualu potom zadas do internetoveho prehliadaca IP adresu routru
... zobrazi sa ti webove rozhranie nastavenia routru so sprievodcom pre zaciagtocnikov
... vyberies si pripojenie s pridelovanou IP adresou a klonovanim MAC adresy
... router sa na konci procesu restartne a internet mas od tej chvile na vsetkych PC pripojenych ci uz kablom alebo WiFi na router
... kablom sa pripojis na teraz pouzivanom PC
... podla manualu potom zadas do internetoveho prehliadaca IP adresu routru
... zobrazi sa ti webove rozhranie nastavenia routru so sprievodcom pre zaciagtocnikov
... vyberies si pripojenie s pridelovanou IP adresou a klonovanim MAC adresy
... router sa na konci procesu restartne a internet mas od tej chvile na vsetkych PC pripojenych ci uz kablom alebo WiFi na router
- iwo1222
- Používateľ
a este otazocka k tomu wifi routeru...
da sa nan pripojit aj klasickim utf kablom alebo len bezdrotovo?
da sa nan pripojit aj klasickim utf kablom alebo len bezdrotovo?
- KikoKK
- Používateľ
... 99% WiFi routerov ma 4 klasicke LAN porty pre pripojenie UTP kablom
... cez WiFi je teoreticky mozne pripojit pri SOHO zariadeniach 128 pocitacov vzduchom
... kablom teda 4 PC napriamo, za routrom sa vsak uz da pouzit switch bez obmedzenia
... cize kablom dalsich 255 pocitacov pri vetveni siete, ale to uz je fantazirovanie
SOHO = small office / home office
... cez WiFi je teoreticky mozne pripojit pri SOHO zariadeniach 128 pocitacov vzduchom
... kablom teda 4 PC napriamo, za routrom sa vsak uz da pouzit switch bez obmedzenia
... cize kablom dalsich 255 pocitacov pri vetveni siete, ale to uz je fantazirovanie
SOHO = small office / home office
- iwo1222
- Používateľ
oukej... dakujem za dobre vysvetlenie veci..
tu to mozete locknut...
dalej sa tim budem zaoberat v nakupnej poradni,,,
LOCK pls..
tu to mozete locknut...
dalej sa tim budem zaoberat v nakupnej poradni,,,
LOCK pls..
Re: Pouzitie ADSL routera
nie potrebujes klasicky routerfesterko napísal:Je mozne pre chello pouzit aj ADSL router?
CPU:Intel Core 2 Duo E7200 @ 3,04GHz, ,COOLER:Noctua NH-U12 + Papst 4412F/2GLL, MB:Gigabyte EP35-DS4, RAM:2 x Apacer Gold 2GB 800MHz, GPU:Gainward nVIDIA 8800GT 512MB Golden Sample, HDD:Samsung Spinpoint F1 640GB S-ATA, DVD-RW:NEC AD-7203S, PSU:Fortron 350-60 THN, SOUND: SoundBlaster Live! Player 5.1Digital, LCD:Samsung 740B, CASE:Lian-Li PC-7B Plus, KEYBOARD:Genius KB-109e, MOUSE:Logitech MX518, MOUSEPAD:SteelPad QcK,REPRO:Creative Labs Inspire P580
- KikoKK
- Používateľ
... nenechaj sa zmylit nazvom, niekde ADSL nemusi znamenat, ze ma aj modem
... teda moze byt router vhodny pre ADSL ale bez integrovaneho modemu
... ze router vie dat pokyn ADSL modemu k vytoceniu spojenia
... teda moze byt router vhodny pre ADSL ale bez integrovaneho modemu
... ze router vie dat pokyn ADSL modemu k vytoceniu spojenia