Problem s doskou DFI - BIOS

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
Ledy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 366
Dátum registrácie: Po 11. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Kalná nad Hronom, Dlhá 11

Problem s doskou DFI - BIOS

Príspevok od používateľa Ledy »

cafte pani,

Takze mam nasledovny problem:

Asi tak pred dvoma mesiacmi, som skusal flashovat bios na svojej doske. Vsetko prebehlo bez problemov, ziaden error, nic - mal som stlacit tlacitko a restartovat PC - no a potom nastal koniec sveta, vypisalo mi "Bios checksum error - Loading Defaults" a "press F1 to continue, or press Del to enter Bios" keD som stlacil Del tak PC zamrzlo tak, ze sa ani nepohne Dalej, keD som stlacil F1 alebo to proste len tak nechal bezat Dalej tak deteklo mi disky, keDze som na nich nemal WIN tak vypisalo "No disk drive found - please enter system disk" a "Please press Ctrl+Alt+Del to restart system" - klavesnica sice svietila, ale nereagovala na stlacenie hocicoho, pomahal len tvrdy reset.

Takze, toto bola situacia pred dvoma mesiacmi - po dlhsej reklamacii mi dosla druha doska s inym seriovym cislom, keDze nebola kompatibilna so zdrojom Chill tak som si zohnal zdroj Enermax, vsetko som zapojil a zapol som PC - a stretol som sa opat s tymi istymi priznakmi ako som hore popisal, to iste sa mi dialo s PC ako hore, tie iste problemy, nemozem sa dostat do Biosu lebo to zamrzne, a nemozem sa dostat do systemu lebo tam nemam systemove disky. Klavesnica samozrejme nereaguje.

Takze - vie mi niekto s tymto poradit?

Este dodam, ze Post kód bol 7F keD som stlacil Del keD som sa chcel dostat do Biosu - cuduj sa svete nikde som nevidel a ani v manuali nie je popisane, ze co je problem keD PC zastane pri takomto kóde. RAMky som skusal zapajat vselijako, to iste s HDDiskami a Grafikami - do biosu som sa nedostal.
CPU: C2D Q8300@2500Mhz MB: ASUS Rampage Formula RAM: ADATA 2x2GB 1066MHz 5-5-5-15 VGA: Sapphire 4870X2 HDD: 2x320GB WD YS-series Mouse: Razer Copperhead Keyboard: Saitek Eclipse Monitor: IBM Thinkvision C190 Audio: Creative S750 7.1 PSU: Fortron Everest 800W
Používateľov profilový obrázok
lordmato
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 78
Dátum registrácie: St 07. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: no Blava,ne?

Príspevok od používateľa lordmato »

zdravim
bohuzial ti ja osobne neporadim ale na nete som neco nasel co ti mozno pomoze:
http://www.bioscentral.com/
neviem aky mas bios takze tam si najdi typ tvojho biosu/ami,phoenix; su tam rozne biosfirmy/ a tvoju chybu 7F
je tam aj forum predpokladam ze tam ti asi pomozu skorej ako tu na Pretaktovani
vela stastia

p.s. dfi dosky su dost vyberave /nielen/ na zdroje a neviemneviem ci nahodou aj enermax nie je jeden zo "stastlivcov" s kt. byvaju problemy, najlepsie je si pozret compatibility list

Návrat na "Základné dosky"