Realtek AC97 nejde zvuk
Realtek AC97 nejde zvuk
Uz druhy den sa trapim s mojou zvukovkou. Ovladace idu nainstalovat bez problemov, nehlasi chybu ani v spravci hardwaru no vo vlastnostiach zvuk a zvukovove zariadenia je vsedko sede ako by zvukovka nebola nainstalovana. Pri pokuse pustit mp3 vyhodi "Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code: 88780078".
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bolo by vhodne napisat sem aku mas presne zakladnu dosku a na akom presne operacnom systeme bezis.
Potom to snaD nejako pojde.
Ja mam Realtek AC97 a veru nemam problem pod ziadnym Mrkvosoftovym systemom.
Skusal si viacero verzii ovladacov?
Potom to snaD nejako pojde.
Ja mam Realtek AC97 a veru nemam problem pod ziadnym Mrkvosoftovym systemom.
Skusal si viacero verzii ovladacov?
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ak mas ATi HD2xxx grafiku, tak skus ist v control paneli do multimedii, a tam si prehod predvolene zvukove zariadenie na ten realtek, isto tam totiz bude vybrate nejake "ATi audio)
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ja som s tymto mal v poslednej dobe tiez problem. A stalo sa mi aj to, ze mi zrazu znicoho nic prestala fungovat. Musel som reinstal system, nijako som to nemohol rozchodit. A teraz sa mi zasa stalo ze pri novej instalacii to nefungovalo, ale akosi sa to umudrilo, tusim som musel tie ovladace nainstalovat viac krat za sebou a potom sa to chytilo.Uz som sa stym stretol viac krat, ten hotfix co je k tomu treba mas nahodeny?
Athlon 5000+BE(3120mhz, 1,35V), Foxconn 590SLI, A-DATA 800+ 1040Mhz 2,1V, Radeon HD3870 512 mb, Corsair HX520W, HDD 74G Raptor,320G Seagate.
jaky hotfix ?Zuzu napísal:Ja som s tymto mal v poslednej dobe tiez problem. A stalo sa mi aj to, ze mi zrazu znicoho nic prestala fungovat. Musel som reinstal system, nijako som to nemohol rozchodit. A teraz sa mi zasa stalo ze pri novej instalacii to nefungovalo, ale akosi sa to umudrilo, tusim som musel tie ovladace nainstalovat viac krat za sebou a potom sa to chytilo.Uz som sa stym stretol viac krat, ten hotfix co je k tomu treba mas nahodeny?
nemam mam 8800 GTS G92 na viste aj minule co som mal ine XPcko mi to islo a tu mi to nejde na tomto XPckushiro napísal:ak mas ATi HD2xxx grafiku, tak skus ist v control paneli do multimedii, a tam si prehod predvolene zvukove zariadenie na ten realtek, isto tam totiz bude vybrate nejake "ATi audio)
Z tejto stranky si ho stiahni, je upraveny pre sp3, http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=490 . Link sa nachadza v spodnej casti, su tam dva tie linky. Potom si ho extraktuj. Potom chod do spravcu zariadeni a tam klikni na ten realtek, daj preinstalovat ovladac a toho sprievodcu nasmeruj do tej zlozky s extahovym suborom kb. Potom skus znovy nainstalovat ovladace. Pisu to aj tam ale ak nahodou nevies po anglicky tak som ti napisal postup. Snad som to dobre pochopil a bude ti to fungovat.
Athlon 5000+BE(3120mhz, 1,35V), Foxconn 590SLI, A-DATA 800+ 1040Mhz 2,1V, Radeon HD3870 512 mb, Corsair HX520W, HDD 74G Raptor,320G Seagate.