Da sa pustit Linux a XP naraz ??
Da sa pustit Linux a XP naraz ??
Chcel by som sa opytat ci sa da spustit Windows XP a Linux Ubuntu 7.10 naraz cez Linux a na jednej virtualnej ploche.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Ak mas CPU s podporou virtualizacie, tak sa daju pustit dva systemy sucasne. Vo virtualnom PC ale myslim ze moze bezat len jeden.
Ale mohlo by sa to dat tak, ze vo virtualnom stroji pustis windows a v nom pustis dalsi virtualny stroj, kde bude linux.
Ale mohlo by sa to dat tak, ze vo virtualnom stroji pustis windows a v nom pustis dalsi virtualny stroj, kde bude linux.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
to je dost hardcore riesenie..uff a vyzaduje veeela pamate a ryyychly disk uffshiro napísal:Ak mas CPU s podporou virtualizacie, tak sa daju pustit dva systemy sucasne. Vo virtualnom PC ale myslim ze moze bezat len jeden.
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...
I like Tux.
I like Tux.
kde pisem ze nefunguje?, myslim, ze som mu vmware odporucal
ja len nechapem kde je problem, ze sa to pyta
PS: mam pocit, ze z prace slaha tebe ...asi ta budem musiet zobrat na pivo, ked sa konecne dostanem domof
ja len nechapem kde je problem, ze sa to pyta
PS: mam pocit, ze z prace slaha tebe ...asi ta budem musiet zobrat na pivo, ked sa konecne dostanem domof
Spoiler: ukázať
To mas ubuntu 7.10 + virtualne plochy ?? A na vyrtualnej ploche mas XP ??xearo napísal:No ja mam linux Ubuntu nainstaloval som si virtual box a cez neho win a tak mam dva operacne systemy v jednom len ako tu bolo pisane potrebujes good masinu
Ja by som to tak chcel , ale je na ubuntu nejaky soft na to ?? Pretoze ja by som xcel Linux ako primarny system a na nom mat Xp na jednej virtualnej ploche.
Mozete my poslat nejaky link na stiahnutie programu na ubuntu 7.10 ?? Pls Alebo sa to da stiahnut cez Sinaptic ??
Inak s tou masinou bude stacit ?? AMD Athlon 3200+, 2 GB RAM, MB MSI K9NU NEO, grafika MSI 6600 GT 128 MB ?? Chcem len tak na linuxe net a na XP ostatok
No jasne tu mas link a navod ako a co mas urobit http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox?highli ... tualbox%29. Inak tazko povedat co ti tam vsetko pojde .
BarT: to si sa trosku pomylil ak ces linux na net a XP na ostatok (predpokladam hry), tak na to zabudni, pokial ma byt linux primary. Neviem sice ako je to teraz s podporou 3d akceleracie na virtualnych strojoch,ale silne pochybujem, ze za tie 4 mesiace, co som to naposledy skusal, urobili dieru do sveta.
To potom pekne prestan byt lenivy a vygoogli nieco o XEN, lebo inak si to predstavit velmi neviem.
Btw masina ti stacit bude, ale viac postuduj o tom co vlastne chces, lebo v tom mas salat podla vsetkeho.
To potom pekne prestan byt lenivy a vygoogli nieco o XEN, lebo inak si to predstavit velmi neviem.
Btw masina ti stacit bude, ale viac postuduj o tom co vlastne chces, lebo v tom mas salat podla vsetkeho.
Tak uz mam v linuxe nainstalovany ten Virtual Box ale ked v nom vytvorim masinu a pustim tak my vyhodi neznamu chybuxearo napísal:No jasne tu mas link a navod ako a co mas urobit http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox?highli ... tualbox%29. Inak tazko povedat co ti tam vsetko pojde .
- The VirtualBox kernel driver is not accessible to the current user. Make sure that the user has write permissions for /dev/vboxdrv by adding them to the vboxusers groups. You will need to logout for the change to take effect -
newies co to znamena ???