Blokacia firemnej siete

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Lopik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 413
Dátum registrácie: Ut 17. Apr, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Blokacia firemnej siete

Príspevok od používateľa Lopik »

V praci sa planuje zablokovanie vsetkych kompov, okrem 1 PC na kazdu kancelariu. Jedna sa o blokaciu na firemnu siet=internet. Na siet sa bude teda mozne dostat len z jedneho.
A teraz par otazok pre pokrocilejsich:

Ten jeden funkcny komp bude povoleny asi podla MAC adresy sietovej karty (tak to bolo doteraz). Cize vsetky ostatne su bloknute. Keby som kupil router s funkciou klonovania MAC adresy, dala by sa nahodit routru MAC adresa neblokovaneho PC? .. tipujem ze ziadny problem. OK. Cize teraz by spravca siete videl zariadenie s povolenou MAC = no problem, nevie o tom a je klud. A teraz je tu otazka ... ako nastavit kompy ktore by som chcel pripojit do routra tak, aby spravca nic nezistil? ziadne ine MAC adresy .... Dalej je tu asi problem s pridelenim IP. Tu by mohol byt tiez problem ze? ..... da sa vobec nejako obist blokacia kompov a neprezradit sa pri tom ? ja si myslim ze asi nie ..... profici radte :)
PS: pouzitie Linuxu nemozne :wink:
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 7733
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od používateľa Toman »

ak je to firma tak predkokladam ze mate hlavny server cez ktoreho sa pripajaju uzivatelia, nan si nainstaluj proxi (napr 602LAN SUITE) tam sa to da nastavit, (tak sa da vyblaznit)
Naposledy upravil/-a Toman v Pi 25. Jan, 2008, 11:38, upravené celkom 1 krát.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Používateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 3115
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)

Príspevok od používateľa jararak »

ked to bude cez mac adresu, kupis router, naklonujes mac adresu nanho, co nanho zavesis je jedno, aj keby to bola cele netcafe, to je problem routru a on si to vybavi s tym kablom. problem je inam. to ze hodis dalsie zariadenie tak klesne ttl, pokial je admin debil si to nevsimne, horsie vsak bude to ze mu akosi zacne byt stale linka vytazena na 100%. dalsi problem bude ,ze ak vam nato pridu je zato padaka pretoze to je hrube porusenie bezpecnosti zaroven pracovnej moralky ak vobec nieco take mate v zmluve zahrnute., cize pridavat nejake zariadenie neodporucam. skor by som to videl tym proxacom, dalej vsak uz nevidim
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Návrat na "Siete"