Vplyv OS na Vykon PC 32/64bit?
- jurasek144
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 15. Dec, 2007, 08:00
Vplyv OS na Vykon PC 32/64bit?
Pokial vlastnim 64 bit CPU, ma vyznam instalovat win XP 64bit prinese mi to zvysenie vykonu? (hry, sviznost systemu)
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- ze je nieco 64 bitove neznamena ze je to aj rychle... znamena to len jedno: "vie to pracovat s vecsimi cislami"
- 99% veskereho softveru je stale 32bitove
- zopar hier dokonca prepisali na 64bit ale ziadny zazrak sa nekonal...
- na 64bit operacny system potrebujes 64 bitove ovladace pre vsetky zariadenia a kedze su vyrobcovia lenivy ich napisat tak polovica hardwaru pod 64bit OS nefunguje...
asi tak....
T.
- 99% veskereho softveru je stale 32bitove
- zopar hier dokonca prepisali na 64bit ale ziadny zazrak sa nekonal...
- na 64bit operacny system potrebujes 64 bitove ovladace pre vsetky zariadenia a kedze su vyrobcovia lenivy ich napisat tak polovica hardwaru pod 64bit OS nefunguje...
asi tak....
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Ako napisal kOsTi
kto nema64-bitovy system, tak nech nekritizuje
ziadny problem s ovladacmi nie je, vsetky sa daju hladko najst na stranke vyrobcu, digitalne podpisane
dokonca uz aj ovladace na graficku kartu som mal na ich cd s 64-bitovymi ovladacmi, co ma prekvapilo
coskoro budete mat kazdy 64-bitovy system, dajte tomu rok
kto nema64-bitovy system, tak nech nekritizuje
ziadny problem s ovladacmi nie je, vsetky sa daju hladko najst na stranke vyrobcu, digitalne podpisane
dokonca uz aj ovladace na graficku kartu som mal na ich cd s 64-bitovymi ovladacmi, co ma prekvapilo
coskoro budete mat kazdy 64-bitovy system, dajte tomu rok
MB: ASUS Z170 Pro Gaming CPU: Intel Core i7-6700K + NZXT Kraken X61 RAM: Kingston 2x16GB DDR4 2133MHz VGA: nVIDIA GeForce GTX980 SDD: Kingston SSDNow V300 240GB HDD: 3x2TB WD Green + 1x3TB WD Green PSU: Corsair HX1000W CASE: FRACTAL Define XL R2 Black Pearl
tu nejde o graficke ovladace, chipsety atd, to je jasne ze vyrobcovia robia uz aj 64bitove varianty, tu ide skor o periferne zariadenia kde (tlaciarne, scannery atp) kde bohuzial vacsinou 64 bitove drivre nie su k dispozicii alebo nie su podpisane (= nenainstalujes ich).
64 bitovy OS je zbytocny ak nemas 4 (alebo viac) GB ram, ak samozrejme nemas nejaky vyhradny dovod (napr. program) ktory je len 64b.
64b OS dokaze ako uz Toman povedal, pracovat s vacsimi cislami, ma lepsi memory managment atp, ale pre domaceho usera moc zmysel nema....
PS: mal som 64-bitovy OS dost dlhu dobu takze poznamky ako "ty sa tomu nerozumies" si podaktori nechajte
64 bitovy OS je zbytocny ak nemas 4 (alebo viac) GB ram, ak samozrejme nemas nejaky vyhradny dovod (napr. program) ktory je len 64b.
64b OS dokaze ako uz Toman povedal, pracovat s vacsimi cislami, ma lepsi memory managment atp, ale pre domaceho usera moc zmysel nema....
PS: mal som 64-bitovy OS dost dlhu dobu takze poznamky ako "ty sa tomu nerozumies" si podaktori nechajte
.