Necely rok pouzivam disk Toshiba MK2035GSS, mam ho rozdeleny na 2 particie:128 GB (hlavna/aktivna) a 58.32 GB NTFS, win 2k. Odrazu mi odisla hlavna particia takym sposobom, ze pri bootovani mi napise Disk read error, press ctrl-alt-del to reboot, ked bootujem z w2k cdcka a skusam repair, tak ten disk ani nevie najst na repairovanie a prave som skusil dat disk do druheho pocitaca, kde som zistil, ze druha particia je uplne v poriadku, druha sa sice ukazuje ako disk s pridelenym pismenkom, ale pri pokuse o pristup tvrdi nieco v zmysle: E:\ nie je pristupny, subor alebo adresar je poskodeny a necitatelny. Taktiez cez "computer management" tool a "spravcu diskov" v nom mi ukazuje cely disk ako keby bol v poriadku ("Online"), ukazuje hlavnu particiu ako "V poriadku", ale v podrobnostiach ukazuje "System: RAW" a "volne miesto: 100%". Chkdsk hovori: "Nie je mozne zistit verziu a stav zvazku. Program CHKDSK bol preruseny." toto je vysledok zo S.M.A.R.T.u
Prave spustam nahodou najdeny Partition magic 8 na tej druhej particii a ten je uz trochu viac helpful a hovori: "1527: Bad update sequence number". Guglim tu hlasku ale zatial som nenasiel nic prospesne...
Nechcem prist o data
help, odisla mi particia
fuuu ak ti ukazuje format disku RAW tak to je uz problem, v tomto pripade ti pomoze "recovery RAW" program, neviem ako sa presne vola, no a cez neho (ak ti najde vsetky data na disku) mozes na inom PC urobit zalohu (bud skopcenim dat alebo ponuka aj vytvorenie image, ale to je podla mna zbytocne...)... len ten program nieje najlepsi, v jednom pripade mi naslo na disku (20GB z toho 11GB zabrate) vsetky subory a v jednom z 80GB disku (zabrate 40GB) naslo len tusim 300MB... takze nefim... potom uz len pomoze Hirens boot a jedna utilitka, no len neviem teraz ktora to bola...
Core i5 4570 + Akasa Nero S, Asus Z87M-PLUS, 4x4GB DDR3 1600Mhz Kingston HyperX, EVGA GAMING GTX 1060 6GB, Coolermaster N200, Seasonic Titanium 750W, 250GB Samsung EVO 850 + crucial MX500 SSD 1TB, MSI OPTIX MAG341CQ
Get Fata Back
Dnes som podobny problem riesil. Ak je problem len v tom, ze ti padol filesystem tak pouzi GetDataBack, data recoverni na iny disk, povodny znova naformatuj a data hod s5.
MB: ASUS P8Z77-M PRO | CPU: Core i7-3770K | Cooler: Noctua NH-U12P SE2 | VGA: ASUS GTX660-DC2O-2GD5 | RAM: 4 x Micron MT8JTF25664AZ-1G4M1 | HDD System: Crucial M4 128 GB (CT128M4SSD1) | HDD 2 & 3: WD Scorpio Black 320 GB SATA Hard Drives (WD3200BEKT) | DVD-RW: Optiarc AD-7250H | PSU: Corsair TX550M | CASE: Fractal Design Define Mini | Monitor: Dell UltraSharp U2212HM