Necely rok pouzivam disk Toshiba MK2035GSS, mam ho rozdeleny na 2 particie:128 GB (hlavna/aktivna) a 58.32 GB NTFS, win 2k. Odrazu mi odisla hlavna particia takym sposobom, ze pri bootovani mi napise Disk read error, press ctrl-alt-del to reboot, ked bootujem z w2k cdcka a skusam repair, tak ten disk ani nevie najst na repairovanie a prave som skusil dat disk do druheho pocitaca, kde som zistil, ze druha particia je uplne v poriadku, druha sa sice ukazuje ako disk s pridelenym pismenkom, ale pri pokuse o pristup tvrdi nieco v zmysle: E:\ nie je pristupny, subor alebo adresar je poskodeny a necitatelny. Taktiez cez "computer management" tool a "spravcu diskov" v nom mi ukazuje cely disk ako keby bol v poriadku ("Online"), ukazuje hlavnu particiu ako "V poriadku", ale v podrobnostiach ukazuje "System: RAW" a "volne miesto: 100%". Chkdsk hovori: "Nie je mozne zistit verziu a stav zvazku. Program CHKDSK bol preruseny."
toto je vysledok zo S.M.A.R.T.u
Prave spustam nahodou najdeny Partition magic 8 na tej druhej particii

a ten je uz trochu viac helpful a hovori: "1527: Bad update sequence number". Guglim tu hlasku ale zatial som nenasiel nic prospesne...
Nechcem prist o data