schema na regulaciu

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Používateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Matl0_w1C »

velijura napísal:POZOR!
KU611 a LM317 su dve uplne odlisne suciastky a preto sa nedaju medzi sebou zamenit...
KU611 je vykonovy tranzistor...
LM317 je stabilizator napatia...

...ak chces jednoduchy tranzistorovy regulator tak do 1,5A (to uz ho treba chladit), tak na zaciatku tejto temy je jeho zapojenie...
to je sice pekne, ale ja som le chcel vediet schemu, lebo iwhy pisal ze ten tranzistor ma lepsie vlastnosti ako LM...(reg. stabilitator)
to iwhy:
mohol by si mi pls. poslat tu schemu na reg. na Fan??
Vopred dakujem za (kladnu) odpoved! :P
SurrendeR
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa SurrendeR »

jedna z najjednoduchsich. Jednoduchsia uz hadam ani nemoze byt ;)

Obrázok

Ja by som ale pridal 1k odpor pred bazu...
Vlasne prakticky sa tam da pouzit akykolvek NPN tranzistor s vykonom vecsim ako fan(y)
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Asus ROG Strux GTX 1080 8GB || 4x16 GB RAM 3200MHz CL14 G.SKILL || NVMe - 1000GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x3TB WD RED || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Seasonic Prime Ultra 750W Gold || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour
iwhy
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa iwhy »

Ahoj.
Takze schema je nasledovna
Obrázok
Upozornujem ze to nie je moj vymysel (je to povodne schema PetraM). Ja len tak ak by mal niekto reci a nie som z tych ktori si prisvojuju cudziu pracu.

Ja pouzivam tranzistory bud KU612 alebo KU611. To mas celku jedno. Mam ich vo kovovom velkom puzdre a tak ich nemusis chladit vlastne ani nejak extra nehreju.

Ked chces navrh plosaku tak tu jeden mam pre 4 kanaly.
http://www.pretaktovanie.sk/temp/regulator_plosak.pdf
Ten som navrhoval ja. Je len pre moje ucely takze som to nenavrhoval tak aby z toho vysiel aj niekto iny. Nie som elektortechnik tak prosim nekomentovat prevedenie. Snad ti to pomoze
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ

to iwhy:
velmi ti dakujem za tu schemu, lebo tych KU611 mam doma plny stol, ale este jedna otazka na tvoj plosak :arrow: Kde mas napojeny ten potenciometer??inak dobry plosak! :D *pochopil som vsetko, aj tie prepojky medzi kanalmi... :wink:
Vrucna vdaka!! :!:
velijura
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa velijura »

keby si si poriadne precital to co som ti napisal a poriadne pozrel tu schemu co som postol na zaciatku tejto temy, tak by si zistil, ze je presne taka ista, len trosku jednoduchsia ako ti poslal iwhy...

...inak to ze ten tranzistor ma lepsie vlastnosti ako LM317 nie je moc pravda, lebo LM317 ma navyse aj tepelnu a prudovu poistku...jedine co ma horsie je to, ze je na nej vacsi ubytok napatia...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ

velijura napísal:keby si si poriadne precital to co som ti napisal a poriadne pozrel tu schemu co som postol na zaciatku tejto temy, tak by si zistil, ze je presne taka ista, len trosku jednoduchsia ako ti poslal iwhy...

...inak to ze ten tranzistor ma lepsie vlastnosti ako LM317 nie je moc pravda, lebo LM317 ma navyse aj tepelnu a prudovu poistku...jedine co ma horsie je to, ze je na nej vacsi ubytok napatia...
lenze ja som nevedel, a asi ani ty,ze ta schema je SKORO rovnaka,a navyse som chcel schemu na tu KU611... A mne je jedno, ktory ma lepsie vlastnosti a ta KU611 je vo velkom kovovom puzdre, takze neni problem, a ked je tak sa da lahko chladit... :wink:
a este mala otazka: je velky rozdiel medzi KU611 a KU612???
velijura
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa velijura »

nechcem sa tu s tebou hadat, ale ta schema je co ti sem postol Iwhy je tu skoro rok a ta moja ma tiez uz skoro rok nezavisle od tej co sem dal Iwhy...inak neviem preco by som nemal vediet o ich rovnakom zapojeni... :?: :?: :?:

...a co sa tyka toho KU611, tak tebe staci len odsledovat ktory vyvod na tranzistore je kde a jednoducho ho prehodit tam na tej mojej...nic zlozite...
...co sa tyka toho velkeho kovoveho puzdra, tak nie vzdy je to vyhoda, hlavne keD potrebujes co najmensiu dosku a Dalsi problem moze nastat s dobrym vodivym kontaktom medzi vyvodom co je na puzdre a doskou... a predsa len, na 10W tranzistor je to puzdro trochu privelke...

...rozdiel medzi KU611 a KU612 je len v tom, ze KU611 je na max. 60V a KU612 na max. 80V...nic viac...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ

ty si vedel o tom ze su skoro rovnake, ale ja som o tom nevedel...
Ja se tiez nechcem hadat, ale dik ze si mi naupisal ten rozdiel, lebo tych LM612 mam asi 6 a tych LM611 4... 8)
hned sa pustim do prace, potom napisem, ako dopadlo. :P

ty si vedel o tom ze su skoro rovnake, ale ja som o tom nevedel...
LoPiO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa LoPiO »

:help:
Chcel y som si dat kamosovi vyrobit nieco taketo:
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 1037576332
Ale stym, ze by regulacia fungovala od zapnutia pocitaca a nie az po nabehnuti windows a prislusneho programu. Bo ten vysavac by som tu minutu nezniesol :( nevie niekto poradit :? nieco podobne alebo aj ine??
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
iwhy
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa iwhy »

Mozes tam dat baterku ktora by zabezpecovala napajanie aj pri vypnutom pc a pametal by si nastavene hodnoty. Ale to treba navrnut...
LoPiO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa LoPiO »

iwhy napísal:Mozes tam dat baterku ktora by zabezpecovala napajanie aj pri vypnutom pc a pametal by si nastavene hodnoty. Ale to treba navrnut...
To je pekne, ale aj so vtom vobec nevyznam :red: preto to urobi kamos, ktory nema problem dat nieco take dokopy, ale vdzy podla hotovej schemy. Preto ludia ak ste nieco take videli ozvite sa :help:
alebo ak sa vam to podari lespie vygooglit, bo ja nemam stastie :(
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

mozes pouzit aj obyc potenciometer ktory zapojis namiesto termo cidla ak ho teda na vetraciku mas. staci vyradit termo a dat tam potenciometer
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ

hmm, alebo tam daj casovy spinac(cca1min)a ten rozpoji (dajmetomu :P ) 2W rezistor, cojaviem 55ohm??? :?
je to trocha zlozitejsie, ale snad pomoze. . .
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..
Marko5211
Ban
Ban
Dátum registrácie: Št 14. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Marko5211 »

ludia vy okolo jednej malej schemicky spravite tolko hluku :RLOL: :haha: ja neviem ci sa snazite poslat cim viac prispevkov...ale mam jeden dodatok keby som sa uz rozhodoval tak si skorej postavim ten s KU-ckom za 1:mam ich dom za tasku
2:LM317 je drahsia a este jedna vec ak sa nemilim tak medzi tymi tranzistormi(KU611 a KU612 je domst velky rozdiel lebo (sa mi len zda)ze jeden je PNP a druhy je NPN...a ked si uz robite nieco taketo tak co si nekupite jeden panelovy multimeter a nedate tam LM35DZ banalna schema je z PE
MSI KT6Vs chipsetom KT600,256+512MB 400Mhz Ram,Tv tuner Manli,Ge force FX5500 339/492,E-box case,350 watt zdroj,AMD Atholon XP2500+ 2000Mhz,CD-R,DVD-RW MSI,Modre podsvietenie...
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ

Marko5211 napísal: a este jedna vec ak sa nemilim tak medzi tymi tranzistormi(KU611 a KU612 je domst velky rozdiel lebo (sa mi len zda)ze jeden je PNP a druhy je NPN...a ked si uz robite nieco taketo tak co si nekupite jeden panelovy multimeter a nedate tam LM35DZ banalna schema je z PE
mno neviem, bo mi to funguje, bez ohladu na PNP a NPN. . .
"LM35DZ banalna schema je z PE" ---¸> mas nejaky link???
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"