Jasne viem ze par postov nadomnou je navod ale.....
da sa to spravit tak aby mi zostal win xp funkcny?... aby sa mi nic nezmazalo ? aby sa linux pichol a nemenil mi particie?....
Dik za odpovede ... btw: pojde o ubuntu
win xp + linux ako na to?
ano, da sa to.
Jedna particia kde je Win XP.
Sprav druhu, kde nahodis svoje Ubuntu. Ja som zvykol uz rovno vytvorit aj nejaku particiu pre linux-swap - ale mozes az pri instalacii.
Pri instalovani nechaj Linuxu pouzit iba tebou vytvorenu particiu, nedavaj automaticke zistovanie ani nic podobne.
Vyber OS pri spusteni sa ti bude robit cez Grub alebo co si vyberies...
Jedna particia kde je Win XP.
Sprav druhu, kde nahodis svoje Ubuntu. Ja som zvykol uz rovno vytvorit aj nejaku particiu pre linux-swap - ale mozes az pri instalacii.
Pri instalovani nechaj Linuxu pouzit iba tebou vytvorenu particiu, nedavaj automaticke zistovanie ani nic podobne.
Vyber OS pri spusteni sa ti bude robit cez Grub alebo co si vyberies...
Budes potrebovat kusok volneho miesta a spravit z toho osobitnu particiu. Ak nemas volne miesto, nespekuluj...alebo vymaz p*rno
Grafiky od ATi - vecna tema, podpora 3D by sa ti mala v pohode podarit rozbehat, co sa tyka 3D desktopu ala Beryl a pod....to uz neviem, mne sa to nezdarilo. Nvidia je v tomto ohlade Daleko vpredu.
Bezpecnost? Vynikajuca ;-)
Grafiky od ATi - vecna tema, podpora 3D by sa ti mala v pohode podarit rozbehat, co sa tyka 3D desktopu ala Beryl a pod....to uz neviem, mne sa to nezdarilo. Nvidia je v tomto ohlade Daleko vpredu.
Bezpecnost? Vynikajuca ;-)
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
linux podporuje 1650x1080 (co sa o solarise povedat neda )
urob si particiu aku velku potrebujes pre win a data, a takych 7gb nechaj linuxu, to je vsetko co potrebujes.
nainstaluj si win, vsetko ako ma byt, potom nahodis linux, nezadavaj ziaden swap, zbitocne si pri tomto kroku zatrepes disk dalsou particiou. inac odporucam nevytvarat ziadne extended particie. vsetko by mali byt primarne. lebo sa s tym budes srat potom este 4dni ked sa ti nahodou nieco zle pozliepa.
este spet k podpore. pokial tam davas bundu, grafika ti pojde hned, rozdiel je v tom ze 3d mod ti bude chvilu trvat pokial rozbehas
urob si particiu aku velku potrebujes pre win a data, a takych 7gb nechaj linuxu, to je vsetko co potrebujes.
nainstaluj si win, vsetko ako ma byt, potom nahodis linux, nezadavaj ziaden swap, zbitocne si pri tomto kroku zatrepes disk dalsou particiou. inac odporucam nevytvarat ziadne extended particie. vsetko by mali byt primarne. lebo sa s tym budes srat potom este 4dni ked sa ti nahodou nieco zle pozliepa.
este spet k podpore. pokial tam davas bundu, grafika ti pojde hned, rozdiel je v tom ze 3d mod ti bude chvilu trvat pokial rozbehas
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
hmm solaris nepodporuje 1680x1050? ono by to malo mat X-ka? ci nie? ak ano potom iba zmen v xorg.conf rozlisenie a amlo by to ist a k to podporuju ovladace na grafikejararak napísal:linux podporuje 1650x1080 (co sa o solarise povedat neda )
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...
I like Tux.
I like Tux.
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
ma to x org, skusal som vsade mozne, mozno je to monasom, mozno to je grafikou, viac ako 1400x1050 som z toho jednoducho nevyzmykal, ono to nejde priamo cez xorg, niekedy to ide aj cez sunorg proste bludy, aj tak grafiku som tam pouzil iba veeelmi davno. na druhom pc nemam nic z toho ani natiahnute. ale to je vedlajsie. teraz sa tu bavime co chlapcovi poradit
Watching you ...