Zdravim , mam 2xHitachi 200GB myslim ze 7200ot, momentalne neviem ako o nom ziskat blizssie info nakolko ich mam v RAIDe a v Sandre mi ukazuje len Nvidia Stripe 373GB alebo daco take.
Su to SATA disky, mam ich v Raidovom poli a zaujima ci je vykon ktory mi to podava dostatocny.
citanie mi pise 89MB/s. Zapisovanie som neotestil lebo nemam prazdny disk ...
Osobne som si myslel ze SATA disky v Raide dosahuju ovela vacsich rychlosti , to je Stovky MB/s
Ujasnili by ste mi niekto ci je ta rychlost obstojna alebo mam pravdepodovne nieco zle ? Dakujem
Este zostava : ASUS M2N-E , Athlon X2 4000+ (2x2500) , 3GB DDR 800 (Kingston , A-Data) ... a to je tak vsetko =)
Rychlost Hitachi 2x200GB v Raide
- Ivkopivko12tka
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 31. Aug, 2007, 08:00
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
zavisi hlavne od fragmentacie diskov, 90MB/s je ale trochu malo. Pokial mas hento ako datove disky a nie systemove s windowsom, tak doporucujem bud nechat zdefragmentovat v noci nejakym kvalitnym produktom [o&o, diskeeper a pod] a potom otestovat.
disky dosiahnu vzdy lepsiu priepustnost na zaciatku ako na konci, lebo maju konstantne otacky a na zaciatku maju samozrejme vacsi obvod [kruznica], takze je tam naslapanych viac dat takze prenos je rychlejsi. Pouzi hdtach co ti poradil fesak a hod sem vysledky.
kolega na dvoch stripovanych diskoch dosahuje v maxime okolo 150MB/s read aj write. Neviem aky ma raid radic, ma to na intel doske p35/e8400/4ghz.
disky dosiahnu vzdy lepsiu priepustnost na zaciatku ako na konci, lebo maju konstantne otacky a na zaciatku maju samozrejme vacsi obvod [kruznica], takze je tam naslapanych viac dat takze prenos je rychlejsi. Pouzi hdtach co ti poradil fesak a hod sem vysledky.
kolega na dvoch stripovanych diskoch dosahuje v maxime okolo 150MB/s read aj write. Neviem aky ma raid radic, ma to na intel doske p35/e8400/4ghz.