fan na predok case (problem)
fan na predok case (problem)
Tu je vnutro mojej case...
chcel by som tam umiestit fan 120x120 (najkor asi thermaltake 16dB(a))
ale neviem ako by som ho uchytil do predu do case.. vrtanie a ine velke prerabanie neprichadza v uvahu...
proste len aby fukal z predu do zadu... nemam tam ziadne uchytenie na fan.. (len do zadu 80x80 (vyfuk) a bok na HDD (50x50)
chcel by som tam umiestit fan 120x120 (najkor asi thermaltake 16dB(a))
ale neviem ako by som ho uchytil do predu do case.. vrtanie a ine velke prerabanie neprichadza v uvahu...
proste len aby fukal z predu do zadu... nemam tam ziadne uchytenie na fan.. (len do zadu 80x80 (vyfuk) a bok na HDD (50x50)
na ten FAN velmi rychlo zabudni,za ten peniaz kupis v pohode daco lepsie,ale nerobil by som si tazku hlavu s tym chladenim!
Naco to vobec potrebujes ?
Daj len na zadnu stenu ten 80 alebo 92 ku nejaku lepsiu,a mas postarane,nepotrebujes nejak vhanat do skrinky,staci ak vytahuje,co v praxi znamena,ze ono si bude tym padom aj tahat odkial len moze"zpredu",skus to a uviis ciel,ale este raz,nedaj sa nabadat znackou TT,neni to az tak jasny FAVORIT,mam s nim skusenosti,a nikdy viac ani vidiet nechcem ich zazracne FANy,nechcem robit reklamu,ale ma aj Gabo na www.tichepc.sk vcelku dobre fany za prijatelne ceny
Naco to vobec potrebujes ?
Daj len na zadnu stenu ten 80 alebo 92 ku nejaku lepsiu,a mas postarane,nepotrebujes nejak vhanat do skrinky,staci ak vytahuje,co v praxi znamena,ze ono si bude tym padom aj tahat odkial len moze"zpredu",skus to a uviis ciel,ale este raz,nedaj sa nabadat znackou TT,neni to az tak jasny FAVORIT,mam s nim skusenosti,a nikdy viac ani vidiet nechcem ich zazracne FANy,nechcem robit reklamu,ale ma aj Gabo na www.tichepc.sk vcelku dobre fany za prijatelne ceny
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
- Smoake
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 22. Okt, 2006, 02:00
akoto ze nieje uchytenie ved su tam tie mriezky a do toho to mozes naskurtkovat(len ci sa ti tam 120mm vojde),.. inac by ma zaujmalo co s tym chces chladit naco ked tam nemas co chladit v tej bedni
PC: MB:ASUS P5K-E/WIFI AP CPU:Intel Core 2 Duo E6750 @3,66GHz( AC Freezer 7 PRO) RAM:2x1GB A-DATA Vitesta Extreme Edition @ 915MhzHDD: WD 6400AAKS 640GB GPU: ASUS EAH4870 1GB GDDR3PSU: Enermax Liberty 500W MOUSE: Razer Copperhead tempest blue 2000DPI KEYBOARD Razer Lycosa GAMEPAD: Razer eXact Mat SOUND: Logitech G51 LCD: 23" Samsung T23A350 CASE: NZXT NEMESIS ELITE BLACK ...Tuned by me
NB: ASUS N53SV
NB: ASUS N53SV
niet co chladit......
by som to nehovoril.. v case nieje ziaden prievan... a to teplo sa tam kopi.. cize boxchladic potom fuka na cpu teply vzduch (aj case je tepla) a potom sa mi chladic toci na 1900rpm (co je dost)...
teplota sa mi zasom zdviha.. zo zaciatku klasika 35°C idle ale po 4hodinach 45°C idle co vzatazi znamena 63°C a nehorazny rev boxu.. (box by cpu uchladil v pohode, ale s teplym vzduchom to nezvlada..)
by som to nehovoril.. v case nieje ziaden prievan... a to teplo sa tam kopi.. cize boxchladic potom fuka na cpu teply vzduch (aj case je tepla) a potom sa mi chladic toci na 1900rpm (co je dost)...
teplota sa mi zasom zdviha.. zo zaciatku klasika 35°C idle ale po 4hodinach 45°C idle co vzatazi znamena 63°C a nehorazny rev boxu.. (box by cpu uchladil v pohode, ale s teplym vzduchom to nezvlada..)
..no keD sa poriadne pozries na svoju skrinku, tak "intake" ventik je ti na dve veci. 2/3 by boli schovane za 3,5" poziciami co je neprefucitelny plech, pokial dobre vidim. Ako spravne podotkol vyssie Attilak, daj dozadu ventik na odtahovanie tepleho vzduchu a mas vystarane, chladny vzduch si najde cestu do skrinky sam..
Progress... ... 59%
- satelitik11
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Máj, 2008, 21:47
Re:
lacikaboss napísal:trocha neskoro...Vacropoli napísal:kazdopadne ti bude stacit aj daco mensie hlavne nech je to vysavac a nie naopak v pohode ti tam staci do zadu dat daaku 80ku fakt
a do zadu len 80-tka lebo 120-ciatku tam nenarvem
hehe co ti v tejto zostave tak moze kurit ? .... zbytocna robota peniaze a hluk
Re: fan na predok case (problem)
Ked ma zrak neklame tak dole do predu pod HDD ti vojde 80tka aj do zadu obydve daj na out najlepsie na 7v cize na zlty a cerveny kabel pricom zlty je + a cerveny - (fan cerveny+ cierny-) to dierkovanie na bocnicy je fakt na <> ale skus tam urvat 120 na in tiez 7V tu 50 daj na out a teploty pojdu dole (ked to bude hlucne tak daj vsetko na 5V) fany ti stacia od AC 80cm okolo 90SK http://www.tichepc.sk/produkty/ventilat ... ?pr_id=249" onclick="window.open(this.href);return false; a 120cm do 160SK http://www.tichepc.sk/produkty/ventilat ... 120-mm-126" onclick="window.open(this.href);return false;
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
Re: fan na predok case (problem)
uz som od Gaba kupil AC 8L a redukciu 5V..
cize 8L do zadu na vyfuk, 5V na pravy bok aby fukal na HDD (z 45 siel na 35°C)
ten lavy bok na <> som zalepil ale tiez som rozmyslal nad 120-tku vyfuk..
cize 8L do zadu na vyfuk, 5V na pravy bok aby fukal na HDD (z 45 siel na 35°C)
ten lavy bok na <> som zalepil ale tiez som rozmyslal nad 120-tku vyfuk..