Zdravim vsetkych,
potrebujem poradit so zapojenim adsl routeru Glitel 318RI a Wirelles routeru MSI RG54GS. Ako by som ich mal ponastavovat aby mi fungovalo pripojenie na internet? Ak ich prepojim sietovym kablom a zapnem do elektriky tak prichadza zrejme k nejakemu konfliktu, pretoze sa nemozem dostat do web rozhrania. Vzdy musi byt jeden router vypnuty a az potom mam pristup k nastaveniam. Na net sa pripajam cez Glitel a ak je zapojeny samostatne tak je vsetko OK.
ADSL router+wirelles router
obidva predaj a kup nejaky wifi +adsl napr.:
http://sitove-prvky.alza.sk/wifi-pristu ... d72205.htm
-tento router pouzivam aj ja... zapojim donho tel. kablom internet a on to rozosle ako lan alebo wifi + cez usb mam v nom tlaciaren a kdekolvek v dome mozem dat na nb tlacit + na druhom usb mam 4gb kluc ako ftp server :o
- ak by som kupoval router, urcite znova tento
-tento router pouzivam aj ja... zapojim donho tel. kablom internet a on to rozosle ako lan alebo wifi + cez usb mam v nom tlaciaren a kdekolvek v dome mozem dat na nb tlacit + na druhom usb mam 4gb kluc ako ftp server :o
takze kedze sa ti neda pripojit maju pravdepodobne oba nastavene bud rovnake ipadresy alebo kazdy ma nastavenu ipadresu z ineho subnetu cize postup nasledovny
1. nastav na Glitely IP adresu na 192.168.0.1
2. nastav na MSI routri IP adresu 192.168.0.2
3. prepoj sietovym kablom
4. uzivaj si internet
1. nastav na Glitely IP adresu na 192.168.0.1
2. nastav na MSI routri IP adresu 192.168.0.2
3. prepoj sietovym kablom
4. uzivaj si internet
CPU:Intel Core 2 Duo E7200 @ 3,04GHz, ,COOLER:Noctua NH-U12 + Papst 4412F/2GLL, MB:Gigabyte EP35-DS4, RAM:2 x Apacer Gold 2GB 800MHz, GPU:Gainward nVIDIA 8800GT 512MB Golden Sample, HDD:Samsung Spinpoint F1 640GB S-ATA, DVD-RW:NEC AD-7203S, PSU:Fortron 350-60 THN, SOUND: SoundBlaster Live! Player 5.1Digital, LCD:Samsung 740B, CASE:Lian-Li PC-7B Plus, KEYBOARD:Genius KB-109e, MOUSE:Logitech MX518, MOUSEPAD:SteelPad QcK,REPRO:Creative Labs Inspire P580
dhcp
A take cosi ako dhcp Ti nic nehovori, nemozes sa dostat na web rozhranie pretoze mas konflikt v sieti. Adsl router nechaj nastaveny ako je a ten msi nastav v lan ako dhcp klient. Neviem presne aky mas typ, ale ak tam mas "wan" port, tak to tam "pichni" a nic nastavovat nemusis, staci to dat do defaultov...
Re: dhcp
No uz mi to ide , ale DHCP v LAN som naopak musel vypnut, lebo mi to stale priraDovalo branu z MSI a neslo to.matopd napísal:A take cosi ako dhcp Ti nic nehovori, nemozes sa dostat na web rozhranie pretoze mas konflikt v sieti. Adsl router nechaj nastaveny ako je a ten msi nastav v lan ako dhcp klient. Neviem presne aky mas typ, ale ak tam mas "wan" port, tak to tam "pichni" a nic nastavovat nemusis, staci to dat do defaultov...
Naposledy upravil/-a Hacman v Po 18. Feb, 2008, 23:41, upravené celkom 1 krát.
Podporuje Telnet?bioworm napísal:obidva predaj a kup nejaky wifi +adsl napr.:
ASUS WL-600g ADSL WiFi router,4xEth,54Mb/s, Annex B
zdravim vas ludia..potrebujem helfnut..chcem si kupit router ten co je v nadpise..len by som potreboval vediet ake mate s nim skusenosti..ci to nieje nejaka p******a..mam DSL-ko od slovanetu a cem vymenit povodny router Zyxel a switch Asus za jedno zariadenie a bodne mi ze to ma aj wifi-nu..a tie usbcka su zaujimava vecicka..pripojim tam 500GB externy HDD a urobim z neho FTP server..len cem vediet ak mate s tymto routerom skusenosti tak nejake pozitivne alebo negativne reakcie..diki