Problem 2xsystem
Problem 2xsystem
Ahojte mam takyto problem.Mam system XP sp2,dnes som daval novy procak,akonahle win nastartoval tak hned modra obrazovka a koniec.Tak som skusil nainstalovat na D ale tam to iste.Nakoniec som prisiel nato ze tam je jedna utilita ktora to sposobuje.Noo..teraz ten problem:ako mam teraz urobit toto: ked pustim pc tak my dava ponuku ktory sys spustit a chcem len ten stary co som mal na C a nech my to nevyhadzuje tu ponuku ktory.Snad je to pochopitelne co chcem vlastne.pls poradte dik
Spoiler: ukázať
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
edituj subor boot.ini nachadzajuci sa v hlavnom adresari.
bude vyzerat nejako takto:
[boot loader]
timeout=5
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
no a ty z toho chces vyhodit tu druhu volbu [ktora mimochodom namiesto uvedeneho moze zniet aj napriklad:
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
pripadne
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
chcem teda povedat, ze windows startujuci z C: by mal mat tie ciselka v zatvorkach 0,0,0,1.
DORAZNE TA UPOZORNUJEM, ZE NESPRAVNYM ZEDITOVANIM TOHOTO BOOT.INI SUBORU SI MOZES KOMPLETNE ODFAJCIT CELY WINDOWS TAK, ZE ANI NEZACNE STARTOVAT. Z toho samozrejme vyplyva, ze nemozem byt brany na zodpovednost. Dalsie bacha : henten subor je standartne neviditelny, systemovy a read-only co znamena ze pred editovanim musis zmenit jeho atributy.
drzim palec.
bude vyzerat nejako takto:
[boot loader]
timeout=5
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
no a ty z toho chces vyhodit tu druhu volbu [ktora mimochodom namiesto uvedeneho moze zniet aj napriklad:
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
pripadne
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
chcem teda povedat, ze windows startujuci z C: by mal mat tie ciselka v zatvorkach 0,0,0,1.
DORAZNE TA UPOZORNUJEM, ZE NESPRAVNYM ZEDITOVANIM TOHOTO BOOT.INI SUBORU SI MOZES KOMPLETNE ODFAJCIT CELY WINDOWS TAK, ZE ANI NEZACNE STARTOVAT. Z toho samozrejme vyplyva, ze nemozem byt brany na zodpovednost. Dalsie bacha : henten subor je standartne neviditelny, systemovy a read-only co znamena ze pred editovanim musis zmenit jeho atributy.
drzim palec.
Najdes to v Total comanderi, keD si das v jeho nastaveniach zobrazit skryte a systemove priecinky.
Alebo moznost 2:
Nastavenie/Ovladaci panel/system/spresnenie/spustanie a obnovovanie/nastavenie/upravit ..... a si tam
Alebo moznost 2:
Nastavenie/Ovladaci panel/system/spresnenie/spustanie a obnovovanie/nastavenie/upravit ..... a si tam
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
Ak som pochopil spravne co chces, tak potrebujes tam mat toto:
PS: mam pocit, ze to bude chciet FIXMBR
Kód: Vybrať všetko
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
presne tak, dobra rada a bez toho fixu, ten moze nastupit, az to pobabres
.
inac, da sa to aj naklikat. nemusis editovat boot.ini, ak sa bojis textovych konfigurakov
. ak ho ale budes editovat, tusim, ze bude najprv oznaceny ako readonly. takze najprv to vo vlastnostiach boot.ini odklikni, a ked ho zeditujes a ulozis, tak ho daj na readonly znova.
ak to chces naklikat, tak to hladaj, ja nie som vo windowse. v control panels mas ikonu System a niekde v pokrocilych nastaveniach to je. tusim je to niekde blizko toho, kde sa riesi swapovaci subor
. nieco ako startup options/startovacie moznosti alebo nieco podobne.
a pre istotu si povodny boot.ini zazalohuj. ked to pobabres, len ho znova nakopirujes do c.

inac, da sa to aj naklikat. nemusis editovat boot.ini, ak sa bojis textovych konfigurakov

ak to chces naklikat, tak to hladaj, ja nie som vo windowse. v control panels mas ikonu System a niekde v pokrocilych nastaveniach to je. tusim je to niekde blizko toho, kde sa riesi swapovaci subor

a pre istotu si povodny boot.ini zazalohuj. ked to pobabres, len ho znova nakopirujes do c.