Zvukovka crerative + zvuk z dosky
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Zvukovka crerative + zvuk z dosky
zdar chcel som sa spytat ci sa daju sucasne prevadzkovat sucasne obe zvukovky... problem je v tom ze ked prasknem zvuk cez creative predny panel ostane hluchy kedze v karte nie je konektor kam by sa dali napojit kable z predneho panelu case-u ale zase z dosky ide dost nafigu zvuk... je tu nejake riesenie?
+ pri nahodeni creativu som zaznamenal pokles hlasitosti...jak ju zvysit bez equalizeru?
skuste mi dakto schopny odpovedat na obe otazky vdaka
+ pri nahodeni creativu som zaznamenal pokles hlasitosti...jak ju zvysit bez equalizeru?
skuste mi dakto schopny odpovedat na obe otazky vdaka
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
- Memnon
- Pokročilý používateľ
no to som skusal ale pride mi to dost neohrabane...
s tym zvukom to nie je take zle to bude mozno aj tym ze to na disk instalujem jedno cez druhe ako keby sa nechummelilo ta druha otazka bola len keby ze nahodou niekto vedel ale i tak dik za tip
s tym zvukom to nie je take zle to bude mozno aj tym ze to na disk instalujem jedno cez druhe ako keby sa nechummelilo ta druha otazka bola len keby ze nahodou niekto vedel ale i tak dik za tip
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
- Memnon
- Pokročilý používateľ
uff este zaujimavy tip idem rovno vyskusat... a s tou rozdvojkou nehrozi tam daky pokles hlasitosti ked budem mat pripojene jak repraky tak sluchatka cez jeden vstup? (samozrjme prechodove straty zanedbavam)
- Memnon
- Pokročilý používateľ
vstup vystup sak si isto pochopil ze myslim jednu dierku (vystup) na zvukovke... skoda ze sa tuna neda robit manualne nastavenie vystupov na zvukovke..
naco vlasne chces mat 2 zvukovky?
zvukovky sa daju vyuzit naraz iba cez mix program.. win ale dokaze vyuzivat primarne jednu a sekundarne druhu..
takze na jednej mozes mat jeden program a na druhej druhy program (ak program umoznuje volbu zvukovky)
takze oba naraz win nedokaze vyuzit na jeden program... teda standartne nie..
takze skus vlasne popisat na co chces vlasne 2 zvukovky?
co vlasne potrebujes?
ja som to mal tak, ze z onboard mi isiel zvuk do sluchatiek (to bola defaultne nastavena zvukovka) a do SB Live! mi isli iba hudobne programy a tie som mal na zosiku
zvukovky sa daju vyuzit naraz iba cez mix program.. win ale dokaze vyuzivat primarne jednu a sekundarne druhu..
takze na jednej mozes mat jeden program a na druhej druhy program (ak program umoznuje volbu zvukovky)
takze oba naraz win nedokaze vyuzit na jeden program... teda standartne nie..
takze skus vlasne popisat na co chces vlasne 2 zvukovky?
co vlasne potrebujes?
ja som to mal tak, ze z onboard mi isiel zvuk do sluchatiek (to bola defaultne nastavena zvukovka) a do SB Live! mi isli iba hudobne programy a tie som mal na zosiku
Spoiler: ukázať
- Memnon
- Pokročilý používateľ
rovnako ako pri vybere sluchatiek aj tu si mi nadmieru pomohol...bioworm napísal:vsetky zvukovky pouzivaju jeden driver od windowsu... ak mas dve jednu musis mat bloknutu cez bios aby ti ta druha sla na 100% (aj moj pripad)
btw: myslim ze je to blbost... ak ti surne treba predne vystupy/vstupy daj na tu novu zvukovu kartu stereo 3,5 jack rozdvojku a kablom spoj s case kablom
mam to zapojene cez rozdvojku jak si poradil a ziaden problem s poklesom hlasitosti... pri max volume by som si nevsimol kedy do baraku oproti narazila atomova bomba + Onboard zvukovku som vypol v biose... proste parada teraz som s hlasitostou(jediny pokles je ked pustim zosik a sluchatka zaroven ale na co by mi to asi tak bolo ) aj s konfiguraciou velmo spokojny a to aj z toho dovodu ze pes(ktory znicil predchadzajuce sluchatka) teraz nema pristup ku kablom a konektorom kedze to taham zozadu z case
dik za rady uz sa k tejto teme nemusite vyjadrovat a kludne mozete dat lock
- Memnon
- Pokročilý používateľ
tak ked som to zabudol upresnit tak z dovodu toho ze ked nataktujem procak tak sa mi prenesie sum/brum skratka rusenie az do reprakov co je dost neprijemne a aby som mohol vyuzivat komfort relativne cisteho zvuku a zaroven som mohol nataktovat CPU tak som si kupil zvukovku Creative... no pri spustani som narazil na problemy ktory som opisal vyssie a to ze mi to nejdu naraz obe (musel som vybrt Creative ci Onboard) + poklesla hlasitostSurrendeR napísal:.....
no tak to uz vobec neviem naco su ti obe naraz...
ved ak potrebujes pchat sluchatka do onboard, tak si ju daj bud ako primarnu alebo sekundarnu, zalezi co viac vyuzivas na sluchatka (tam ti dufam nebude vadit ta vada brumu)
pokles hlasitosti??? wtf? osobne som este nepocul nic hlasnejsie (snad okrem sounblaster 16 PCI) ako tieto verzie Creativu
mne aby nezkresloval zosik musim mat win-hlasitost zhruba na 1/5
dufam ze nemas zapojene na tej SB Live cez rozdvojku vzadu sluchatka + zosik... potom sa nediv ze ti poklesne hlasitost..
ved ak potrebujes pchat sluchatka do onboard, tak si ju daj bud ako primarnu alebo sekundarnu, zalezi co viac vyuzivas na sluchatka (tam ti dufam nebude vadit ta vada brumu)
pokles hlasitosti??? wtf? osobne som este nepocul nic hlasnejsie (snad okrem sounblaster 16 PCI) ako tieto verzie Creativu
mne aby nezkresloval zosik musim mat win-hlasitost zhruba na 1/5
dufam ze nemas zapojene na tej SB Live cez rozdvojku vzadu sluchatka + zosik... potom sa nediv ze ti poklesne hlasitost..
- Memnon
- Pokročilý používateľ
tak aby som to nejak skusil skomolit do zrozumitelnej formy
povodne som mal onboard zvuk...ten vsak vysielal spolu s hubou/zvukom aj rusenie ked som nataktoval procak.....tak som kupil Creative zvukovku....no tam som nedomyslel ako zapojim creative na pradny panel tak som to nechal tak.....potom nastal pokles hlasitosti vo wine szakal pouzitie creativu az do nejakeho vyriesenia problemu a vtedy som pocitil pokles hlasitosti tak som chcel vyriesit aj ten....nakoniec som to riesil tym ze som onboard zvukovku v biose uplne vypol a nechal som len creative na ktory som dal rozdvojku na vystup.....vo wine mam hlasitost na 55% co je aj tak az az ......toto je cela story (dufam ze som tam daco totalne nedodrbkal)
moj zosik je len cisto koncovy stupen bez predzosika ma 40nasobne zosilnenie (aky to je zisk sa mi pocitat nechce) je to zosik s inegracom
zahada je len ta rozdvojka ked som dal rozdvojku mal som mal uplne rovnaku hlasitost ako aj bez neho (ked tam daka bola tak bola nepostrehnutelna pre mna)
a zvukovka je Creative Sound Blaster Live! 5.1 SB0220 -- k nej by som rad pocul ci som sa kvalitne osral alebo to je v celku dobra kupa
povodne som mal onboard zvuk...ten vsak vysielal spolu s hubou/zvukom aj rusenie ked som nataktoval procak.....tak som kupil Creative zvukovku....no tam som nedomyslel ako zapojim creative na pradny panel tak som to nechal tak.....potom nastal pokles hlasitosti vo wine szakal pouzitie creativu az do nejakeho vyriesenia problemu a vtedy som pocitil pokles hlasitosti tak som chcel vyriesit aj ten....nakoniec som to riesil tym ze som onboard zvukovku v biose uplne vypol a nechal som len creative na ktory som dal rozdvojku na vystup.....vo wine mam hlasitost na 55% co je aj tak az az ......toto je cela story (dufam ze som tam daco totalne nedodrbkal)
moj zosik je len cisto koncovy stupen bez predzosika ma 40nasobne zosilnenie (aky to je zisk sa mi pocitat nechce) je to zosik s inegracom
zahada je len ta rozdvojka ked som dal rozdvojku mal som mal uplne rovnaku hlasitost ako aj bez neho (ked tam daka bola tak bola nepostrehnutelna pre mna)
a zvukovka je Creative Sound Blaster Live! 5.1 SB0220 -- k nej by som rad pocul ci som sa kvalitne osral alebo to je v celku dobra kupa
mno pre mna je to viac nez dobra zvukovka
co sa tyka tej hlasitosti, tak ja to mam na druhej ciarke zo spodu a hra to viac nez nahlas... ale zas mam predzosik ktory je pomerne citlivy.. ale ak mas vsetko ok, tak nevidim dovod tomu aby to islo inak ako by malo.. je to moc velky problem? potrebujes to o dost hlasnejsie?
co sa tyka tej hlasitosti, tak ja to mam na druhej ciarke zo spodu a hra to viac nez nahlas... ale zas mam predzosik ktory je pomerne citlivy.. ale ak mas vsetko ok, tak nevidim dovod tomu aby to islo inak ako by malo.. je to moc velky problem? potrebujes to o dost hlasnejsie?
- Memnon
- Pokročilý používateľ
kukam ze vzniklo len male nedorozumenie moj problem je uz vyrieseny ta hlasitost poklesla asi koli tomu co vravel BIOWORM a ked som vypol tu onboard tak je hlasitost zase OK....Memnon napísal:....rovnako ako pri vybere sluchatiek aj tu si mi nadmieru pomohol...
mam to zapojene cez rozdvojku jak si poradil a ziaden problem s poklesom hlasitosti... pri max volume by som si nevsimol kedy do baraku oproti narazila atomova bomba + Onboard zvukovku som vypol v biose... proste parada teraz som s hlasitostou(jediny pokles je ked pustim zosik a sluchatka zaroven ale na co by mi to asi tak bolo ) aj s konfiguraciou velmo spokojny a to aj z toho dovodu ze pes(ktory znicil predchadzajuce sluchatka) teraz nema pristup ku kablom a konektorom kedze to taham zozadu z case
....
som rad ze zvukovka je ok bo som v tom dost amater a nehal som si poradit od predavaca
ja som myslel ze chces vediet o co vlastne a ide a ze mi nakoniec povies nieco v style " hej ty trulo sak tam staci hento prepnut do toho a mas to presne tak jak si chcel" (obrazne povedane)
...jako inak zosik je citlivy az az akurat ze som nastavil zosilnenie na 40x a maximalne by som mohol dat 100x ale tam by som uz stratil paradne skrelenie 0,06% pri 1kHz a stuplo by kamsi dakam do neba
....ale dik ze si sa mi snazil pomoct aj navzory tomu ze sa tento topic taha uz tyzden a nevzdaval si to