Opteron 144 - rozporuplne vysledky SuperPi
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Opteron 144 - rozporuplne vysledky SuperPi
pisem zo zvedavosti
docasne chasnujem prvykrat hadam ked neratam 486tky amd
super pi na 1minutu vyrata pri rovnakcyh podmienkach 58sek za minuty inokedy o 3 4 sekundy menej
v com to moze byt?
predsa len ked bezi na stejne frekv a pri rovnakych podmienkach nemalo by az tak velky rozdiel robit....
zostava v popise
docasne chasnujem prvykrat hadam ked neratam 486tky amd
super pi na 1minutu vyrata pri rovnakcyh podmienkach 58sek za minuty inokedy o 3 4 sekundy menej
v com to moze byt?
predsa len ked bezi na stejne frekv a pri rovnakych podmienkach nemalo by az tak velky rozdiel robit....
zostava v popise
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
1.) uprava nazvu threadu do zrozumitelnejsej podoby
2.) ten rozdiel moze byt kludne realny, nikdy nebudu podmienky rovnake. Nieco ti moze bezat na pozadi a to hodne ovplyvnuje vysledok. Preto sa pri robeni "best" vysledkov po pretaktovani zavrie vsetko, co sa len da (dokonca aj explorer).
3.) 1M neznamena jedna minuta ale 1Mega, co znamena na kolko miest rata SuperPi hodnotu Pi za desatinnou ciarkou
2.) ten rozdiel moze byt kludne realny, nikdy nebudu podmienky rovnake. Nieco ti moze bezat na pozadi a to hodne ovplyvnuje vysledok. Preto sa pri robeni "best" vysledkov po pretaktovani zavrie vsetko, co sa len da (dokonca aj explorer).
3.) 1M neznamena jedna minuta ale 1Mega, co znamena na kolko miest rata SuperPi hodnotu Pi za desatinnou ciarkou
- Bikermotyl
- VIP
- Shade
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 10. Jan, 2006, 02:00
to ti rata 1M za 58 sekund? nie je to trocha moc na opetron?
sak uz ta moja stara sunka to da za 44 sekund.
ono to sice vychadza vzhladom k frekvenciam 1800 vs. 2400 ale optiky maju predsa vacsiu "ucinnost" pri rovnakej frekvencii (sorry ale nevedel som jak to inak napisat)
sak uz ta moja stara sunka to da za 44 sekund.
ono to sice vychadza vzhladom k frekvenciam 1800 vs. 2400 ale optiky maju predsa vacsiu "ucinnost" pri rovnakej frekvencii (sorry ale nevedel som jak to inak napisat)
PC : E5200 + 4gb ram + 1950pro512 agp + zalman FS-V7 5V + 320gb hitachi + wd green 1,5tb + Acer AL1751b + Seasonic SS-500ET
NB : acer tm 5730g p8400, 4gb ram, ati 3470,hdd 500bevt
NB : acer tm 5730g p8400, 4gb ram, ati 3470,hdd 500bevt
- lezgy
- Pokročilý používateľ
[/img] http://upload-obrazkov.imghost.sk/viewe ... qyy4di.jpg
ono mi ani tak nejde o tie casy ale skor o ten pomer
raz to ukaze 59 a raz ...no uz aj 44 bolo
a testovane je +- pri procesoch z obrazka...
ale to iba zo zvedavosti...
nic zvlastne sa zatial nedeje...akurat mi to kus vrtalo v hlave
ono mi ani tak nejde o tie casy ale skor o ten pomer
raz to ukaze 59 a raz ...no uz aj 44 bolo
a testovane je +- pri procesoch z obrazka...
ale to iba zo zvedavosti...
nic zvlastne sa zatial nedeje...akurat mi to kus vrtalo v hlave
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- Bikermotyl
- VIP
- lezgy
- Pokročilý používateľ
biker necitas pozorne a potom machrujes
ako som pisal netrapi ma to kolko sekund ma ale to ze pri rovnakych podmienkach je taky rozdiel. stejne pri robote ktoru robim nepocitim rozdiel kedze taky vykon zdaleka nepotrebujem....
to brat uz skorej
takt....vcera som ho dvihal asi o 100mhz ale rozdiel bol zase po 4testoch v rozmedzi 4sekund
cize na rovnakej frekvencii pri rovnakom zatazeni ukaze aj 4sek rozdiel
napr teraz pri plnom behu ukaze 55 a ked povypinam tak 51...zeby winamp internet download a nejaka aplikacka zabere len 4sek?
zajimavy ukaz ...
ako som pisal netrapi ma to kolko sekund ma ale to ze pri rovnakych podmienkach je taky rozdiel. stejne pri robote ktoru robim nepocitim rozdiel kedze taky vykon zdaleka nepotrebujem....
to brat uz skorej
takt....vcera som ho dvihal asi o 100mhz ale rozdiel bol zase po 4testoch v rozmedzi 4sekund
cize na rovnakej frekvencii pri rovnakom zatazeni ukaze aj 4sek rozdiel
napr teraz pri plnom behu ukaze 55 a ked povypinam tak 51...zeby winamp internet download a nejaka aplikacka zabere len 4sek?
zajimavy ukaz ...
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- Bikermotyl
- VIP
ty o com tocis, suhaj?
...kto tu machruje? Seriózne ti tu vysvetlujem, ze pri tolkych spustenych procesoch, co mas ty, nie je ani najmensia sanca, aby co i len dva testy SuperPi prebehli za rovnakych podmienok
a nikde som ja osobne neuvadzal, ze sa mi zda ten cas pridlhy
...len som nadhodil, ci si skusal SuperPi po pretakte, lebo tam by tie rozdiely mali byt mensie. A to by mohlo nieco napovedat o tak vyraznych rozdieloch v defaulte.
V mnozstve testov SuperPi ma nepredbehnes, aj keD uz do konca zivota nic ine robit nebudes, takze o tom nieco viem.
...nabuduce teda dobre vaz slova a myslienky!
...kto tu machruje? Seriózne ti tu vysvetlujem, ze pri tolkych spustenych procesoch, co mas ty, nie je ani najmensia sanca, aby co i len dva testy SuperPi prebehli za rovnakych podmienok
a nikde som ja osobne neuvadzal, ze sa mi zda ten cas pridlhy
...len som nadhodil, ci si skusal SuperPi po pretakte, lebo tam by tie rozdiely mali byt mensie. A to by mohlo nieco napovedat o tak vyraznych rozdieloch v defaulte.
V mnozstve testov SuperPi ma nepredbehnes, aj keD uz do konca zivota nic ine robit nebudes, takze o tom nieco viem.
...nabuduce teda dobre vaz slova a myslienky!
- Bikermotyl
- VIP
kludne si to mohol postnut sem
naozaj tu nejde o best dosiahnuty cas, ci max. OC
...o tychto veciach som sa tu nikde ani len nezmienoval. O tom pisal Shade, nie ja :roll:
rovnako ako tebam, i mna by zaujimalo, preco nastava tak vyrazny rozdiel v casoch (a je jedno pri akej frekvencii)
...problem bude ale na 99% v dakom spustenom procese, ktory na pozadi zaneprazdnuje system
ak su CPU i pamate na rovnakych nastaveniach, rozdiel medzi viacerymi testami by v normalnych podmienkych bol v stotinach, max. v desatinach sekundy. Nie v sekundach.
Mal by si vyskusat vyhadzat z procesov co len ide a az potom niekolko-krat otestovat.
...minimalne mozes zDELetovat:
- wuauclt.exe
- wsntfy.exe
- wmiprvse.exe
- winlogon.exe
- wdfmgr.exe
- taskmgr.exe (samozrejme po zavreti spravcu sam zmizne)
- schvost.exe (z tychto idu odstranit bez padu systemu urcite minimalne dva, treba skusit ktore)
- spoolsv.exe
- services.exe
- nSvcLog.exe
- MDM.exe
- ctfmon.exe
- Apache.exe (obidvan
- alg.exe
...mozno tak dva-tri zmazat nepojdu, ostatok ale doprec a otestovat
naozaj tu nejde o best dosiahnuty cas, ci max. OC
...o tychto veciach som sa tu nikde ani len nezmienoval. O tom pisal Shade, nie ja :roll:
rovnako ako tebam, i mna by zaujimalo, preco nastava tak vyrazny rozdiel v casoch (a je jedno pri akej frekvencii)
...problem bude ale na 99% v dakom spustenom procese, ktory na pozadi zaneprazdnuje system
ak su CPU i pamate na rovnakych nastaveniach, rozdiel medzi viacerymi testami by v normalnych podmienkych bol v stotinach, max. v desatinach sekundy. Nie v sekundach.
Mal by si vyskusat vyhadzat z procesov co len ide a az potom niekolko-krat otestovat.
...minimalne mozes zDELetovat:
- wuauclt.exe
- wsntfy.exe
- wmiprvse.exe
- winlogon.exe
- wdfmgr.exe
- taskmgr.exe (samozrejme po zavreti spravcu sam zmizne)
- schvost.exe (z tychto idu odstranit bez padu systemu urcite minimalne dva, treba skusit ktore)
- spoolsv.exe
- services.exe
- nSvcLog.exe
- MDM.exe
- ctfmon.exe
- Apache.exe (obidvan
- alg.exe
...mozno tak dva-tri zmazat nepojdu, ostatok ale doprec a otestovat