Zdravim!
Mam mensi problemik ... v pc som mal zapojeny HDD ATA 133 na 80 zilovy kabel ale nieco sa s tym kablom stalo tak som ho vymenil,ale nemal som doma taky isty 80 zilovy tak som ta pichol 40 zilovy kabel...a teras sa chcem spytat urobil som zle ? ... lebo nechcelo sa mi zhanat 80 zilovy niekde v r**i.
edit: este podotknem ze na tom 40 zilovom to funguje tak isto ako an 80 zilovom,ale pytam sa preto ze ci sa nieco nedeje co som nezbadal
05jarule napísal:Zdravim!
Mam mensi problemik ... v pc som mal zapojeny HDD ATA 133 na 80 zilovy kabel ale nieco sa s tym kablom stalo tak som ho vymenil,ale nemal som doma taky isty 80 zilovy tak som ta pichol 40 zilovy kabel...a teras sa chcem spytat urobil som zle ? ... lebo nechcelo sa mi zhanat 80 zilovy niekde v r**i.
edit: este podotknem ze na tom 40 zilovom to funguje tak isto ako an 80 zilovom,ale pytam sa preto ze ci sa nieco nedeje co som nezbadal
pri zapjeni cez 40 zilovy IDE kabel by malo korektne fungovat max ATA33 od UDMA66 (ATA66) sa pouziva zmieneny 80 zilovy ata kabel, 40 zilove kably sa pouzivaju dnes najme pre opticke mechaniky, ktore nemaju tak vysoky prenos ako HDD (aj ked pri rychlych dvd mechanikach sa uz da polemizovat o priepustnosti)
takze vpodtstate PC bude fungovat spravne akurat, ze datovy prenos z a na HDD bude pomalsi.
EDIT: heh kym som to napisal a opravil 50 chyb tak uz to zodpovedalo niekolko ludi
Naposledy upravil/-a Trovaricon v So 08. Mar, 2008, 16:51, upravené celkom 1 krát.
takze mozem to prehodit na mechanike mam 80 zilovy...takze z mechaniky dam na HDD a na mechaniku dam ten 40 zilovy,,,,pochopil som dobre a moze to byt tak ?
05jarule napísal:takze mozem to prehodit na mechanike mam 80 zilovy...takze z mechaniky dam na HDD a na mechaniku dam ten 40 zilovy,,,,pochopil som dobre a moze to byt tak ?
ano kludne to prehod, na IDE kabloch k niektorym doskam je este stitok na 40 zilovom, ze je na cdrom a 80 zilovy na HDD
ale ak by si mal nahodou DVD napalovacku ktora napaluje viac ako 8× tak tam pouzi takisto 80 zilovy kabel, lebo tieto nove napalovacky maju uz UDMA / ATA 66 cize 80 zilovy kabel
ale ak budes napalovat do 12× tak ti aj ata33 (40 zilovy)bude stacit