tak v prvom rade by som vyskusal vymenit resp. spravne zapojit datovy kabel.. (tusim ze nieco podobne pred casom trapilo kamosa a potom zistil ze ma datovy kabel zapichnuty do dvdrw naopak - rozumej, na starsich kabloch neboli este vyznacene tie 2 kolicky oznacujuce spravnu orientaciu pri zapajani)
..zdrojom to pravdepodobne nebude, este si pozri nastavenie ATA/PIO módu (spravca zariadeni -- IDE ATA/ATAPI controllers a vyber radic na ktorom mas zapojenu dvdrw .. mal by si tam mat UDMA2 .. pokial by tam bol PIO, zmen to na UDMA)
DVD napalovacka co nenapaluje iba na mojom kompe
- Crazy_Horse
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Nov, 2007, 08:00
no, ak z nej ide citat tak hadam ten kabel nebude zapojeny naopak
nenapisal si ci su na tom kably nejake dalsie zariadenia a tak podobne.
pripadne si skus pozicat nejaku inu urcite funkcnu napalovacku aby si vedel ci je problem v napalovacke alebo niekde inde.
ps. a mimochodom, ked uz experimentovat .... kup si dvd rw :roll:
nenapisal si ci su na tom kably nejake dalsie zariadenia a tak podobne.
pripadne si skus pozicat nejaku inu urcite funkcnu napalovacku aby si vedel ci je problem v napalovacke alebo niekde inde.
ps. a mimochodom, ked uz experimentovat .... kup si dvd rw :roll:
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
veD prave, ze kamaratovi robila podobne veci keD bol kabel zapojeny naopak - citala, ale nenapalovala
ja na elektrotechniku moc nie som, ani na zapojenie jednotlivych konektorov a pinov, takze viac odo mna neziadaj..
skus teda iny radic + to co pisal crazy horse
+ nenapisal si ci mas ATA alebo SATA napalku, ale vsetko co tu doteraz odznelo sa tyka ATA zariadenia
EDIT: ok to sme radi ze to uz ide ako ma
ja na elektrotechniku moc nie som, ani na zapojenie jednotlivych konektorov a pinov, takze viac odo mna neziadaj..
skus teda iny radic + to co pisal crazy horse
+ nenapisal si ci mas ATA alebo SATA napalku, ale vsetko co tu doteraz odznelo sa tyka ATA zariadenia
EDIT: ok to sme radi ze to uz ide ako ma