Všetko o antivírových programoch, firewalloch, víroch, spyware, ostatných aktuálnych hrozbách, názoroch a skúsenostiach, ako sa im vyvarovať... POZOR: žiadny WAREZ
Ako ste sa mohli docitat tu, tak sa da win hacknut cez FireWire za par sekund. Ibaze ja som si stale myslel, ze FireWire je pristupny len fyzicky ked donho daco pichnete ( napr. kamera ). On je pristupny aj cez net? ( Aspon z toho clanku som pochopil, ze sa win takto da hacknut aj cez siet a ten, kto ma FireWire si ho ma vypnut ak ho nepouziva. ) Dik.
Nic tam s NETom nepisu. Je tam jasne napisane: "Na vykonanie takehoto utoku staci byt pripojeny k "cielu" prostrednictvom FireWire portu z pocitaca s Linux-om a vykonat prikaz."
Xenon napísal:...Ked sa mi aj tak ku PC nikto nedostane.
Prave na tejto tvojej istote je zalozena tvoja bezpecnost PC? Mno, keby ta mala zivit tvoja robota na tvojom PC, zrejme by si inac uvazoval. Ku PC sa ti moze niekto dostat a nemusis o tom vediet...
Ale to je len tak OT, pokial sa niekoho PC stane cielom nejakeho vychytraleho individua, zrejme nepomoze ani vypinanie FireWire portov
Gudas napísal:
Prave na tejto tvojej istote je zalozena tvoja bezpecnost PC? Mno, keby ta mala zivit tvoja robota na tvojom PC, zrejme by si inac uvazoval. Ku PC sa ti moze niekto dostat a nemusis o tom vediet...
Ale musi byt ten hacker fyzicky pritomny pri PC vsak?