velijura napísal:veD ja netvrdim, ze ak ho das hore, tak dozadu uz nie...ja len tolko, ze ak das ventilator aj hore, tak budes mat o nieco lepsie odvetranu skrinku...hlavne v oblasti mechanik...
romang napísal:... predsa len... ten efekt nieje taky.. ako mat hned na zadnej strane case, hned za CPU vetrakom jeden exhaust fukar, kt. to teplo taha vsetko von ;o))
tak toto je dost diskutabilne, lebo to, ako sa ti odsava teplo von zavisi od toho ako vyriesis prudenie vzduchu v skrinke a nemozno rovno tvrdit, ze keD das ventilator dozadu, tak to bude lepsie ako keD ho das niekde inde...
Ja to ukoncim tak, ze... je dobry vetrak aj tam aj tam,
lebo kazdy ma svojim sposobom pravdu ;o))
a ked budu fungovat oba sucasne, tak urcite sa vzdusnost zlepsi.
velijura napísal:tie na boku daj tak, aby ti vzduch fukali dovnutra...inak ti skor budu ten studeny, co tlacis zpredu dovnutra vytahovat rovno von...
sak to som aj myslel. Ten vpredu bude vzduch tahat cez disk, aj tie dva po boku by hnali vzduch smerom ku grafike a CPU, a vzadu by cez vetrak a zdroj horuci vzduch isiel von
[quote="robour"]Mam skrinku Avance 001 s ich patentom na chladenie CPU . Cela finta je vtom ze doska je otocena hore nohami . Procesor je na dne skrinky v takom umelohmotnom tuneli . Cez ten tunel je prehanany vzduch vpredu 12cm FAN ako nasavaci a vzadu 12cm FAN ako vyfukovaci.ViD. foto: http://www.hardwareluxx.de/cms/artikel. ... 93&seite=7
Recenziu na tu skrinku som cital ale problem bol v tom, ze mam blbe chladenie HDD.
SKoda, ze sa to neda spravit z notmalnom ATX skrinkou
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
Kolko ventilatorov do case ?
Bude stacit 70ks ? snad ano
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT@,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
pri takom mnozstve ventilatorov by som mozno aj prestal vnimat ten hluk a myslel by som si ze mam v izbe osie hniezdo
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT@,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
Ja jsem to resil takto: CM Aero 7 Lite na CPU. Outtake 80mm AC a 120mm ve zdroji. Intake vpredu 2*80mm AC a jeden z boku. Dale jsem vse napojil na regulator s LM317T. V horni casti mam suplik na diskupraveny na 80mm AC s termoregulaci a odvetravaci otvory pro nashromazdene teplo. Pri plnem vykonu je CPU BURN 36,5st. Mam to ale nastaveno na silent otacky (x<25db) a teplotu mam CPU BURN 47st.