Big shit eVga

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
ANONYM_a7

Big shit eVga

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

takze sa pytam narovinu .... je mozne ze na mojej 590 SLI nevytiahnem fsb nad 250?... skusal som uz asi secko tj, delicka, pridat napatie, zhorsit casovanie ram, dokonca dat nasobic cpu na 4* aj tak to neslo vyzsie....

Je vlastne nieco taketo mozne?

Chce sa mi plakat :cry2:
Používateľov profilový obrázok
NemesiS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 27. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa NemesiS »

vseobecne pre amd procaky nie su dobre cipsety na taktovanie, tak ako procesory samotne.
eVGA robi velmi kvalitne dosky a grafiky
no je mozne, ze to nedas.
skus najnovsi bios
kolko stavy si pridal?
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω
ANONYM_a7

chces mi povedat ze nForce 590 sli neni chipset na taktenie?....lol

daval som seckemu napr aj + 0,1 V---- bios najnewsi
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Zuzu »

Ved ta tvoja evga vYzera uplne ako moj Foxconn http://www.foxconnchannel.com/product/M ... -us0000172 , ja idem na 260 teraz, uplne ok, skusal som uz aj viac ako 300 bez problemov. Budes mat niekde chybu asi. Ake mas jednotlive napatia chipsetu? Porovname, mozno mas niekde mensie ako ma byt.
Athlon 5000+BE(3120mhz, 1,35V), Foxconn 590SLI, A-DATA 800+ 1040Mhz 2,1V, Radeon HD3870 512 mb, Corsair HX520W, HDD 74G Raptor,320G Seagate.
ANONYM_a7

zuzu mozem poprosit na SS tvoje icq?.. mozme diskutovat bol by som rad....ako ono je to skoro to iste .. skoro :wink:

tak ak mozes daj svoje icq myslim ze mi poradis .... ak teda mozes...

K napatim.. idem kuk.... :P
Naposledy upravil/-a ANONYM_a7 v Pi 14. Mar, 2008, 23:10, upravené celkom 1 krát.
br4n0
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa br4n0 »

Znizil si nasobic HT a frekvenciu ram?
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Zuzu »

ok, mas ss.
Athlon 5000+BE(3120mhz, 1,35V), Foxconn 590SLI, A-DATA 800+ 1040Mhz 2,1V, Radeon HD3870 512 mb, Corsair HX520W, HDD 74G Raptor,320G Seagate.
ANONYM_a7

Bikermotyl
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Bikermotyl »

1.) skusal si menit, respektive manualne natvrdo nastavovat AsyncLat spolu s tREF :?:

2.) co taktovanie vo Windowsoch? Rovnako nejde prekonat hodnoty taktovatelnosti v BIOSe?
ANONYM_a7

K 1. kroku.... ak mozes trosku ozrejmi ... neviem co tym myslis.. nevidim to v biose
K 2.ke.. origost nTune proste zatuhne po prekroceni to iste clockgen....

EDIT: ... no nasiel som to mam tam asynclat:7ns a tref 7,8 uS

Co to je? kolko to mam dat :8O:
Bikermotyl
VIP
VIP

ad 1.) nastavovanie spomenutych dvoch parametrov pamati manualne, teda nie na "AUTO". Prave tieto dve hodnoty robievaju velke neprijemnosti. Idealne sa s nimi pohrat pri taktovani vo Windowsoch (je to ovela rychlejsie a menej pracne) a az po najdeni optimalnych hodnot, tieto nastavit v BIOSe.

ad 2.) S aplikaciou ClockGen treba paralelne spustit i aplikaciu na nastavovanie hodnot pamati (napr. A64Tweaker) a testovat, testovat a testovat...
ANONYM_a7

myslis ze mi to pomoze na prekonanie 250 fsb?
Bikermotyl
VIP
VIP

hodne divna otazka :roll:

...dajako som nepredpokladal, ze by som musel primominat skutocnost, ze zdvihanim FSB sa nemeni cisto len tato hodnota, ale zavisi na nej "milión" Dalsich parametrov. A ak sa dajakemu parametru "nepozdava", respektive, lepsie povednane nezvlada uz urcitu hodnotu, "postavi si hlavu" a zresetuje vsetko, co je "okolo".

Prekonanie FSB=250 teda moze, ale pochopitelne i nemusi, zavisiet prave na spominanych hodnotach. Ak to ale neodskusas isty si nebudes.

Dovolim si "odhadnut (tipovat)", ze vo vacsine pripadov nestabilitu compu, ci obmedzenie taktovacieho potencialu, maju na svedomi prave pamate a ich nevhodne nastavenie parametrov.
Z vlastnej skusenosti si dovolim tvrdit, ze z vyssie spominanej "problemovej" skupiny su tie najproblematickejsie parametre prave Max Acync Latency (AsyncLat) a Read Preamble (tREF).

...suma-sumarum... -> ak neskusis, nedokazes vylucit, ze problem nie je prave tu.

btw, ani si nedokazes predstavit, kolko mne trvalo, kym som prisiel nato, ze "problem" v dosiahnuti pozadovaneho taktu celeho systemu u mna tkvel prave v tychto dvoch parametroch. A rovnako to bolo i na viacerych compoch, ktore som pomahal pretaktit.
...pochopitelne nemusi to byt tak i u teba. Treba to vsak (aspon pre pokoj duse) otestovat.
ANONYM_a7

vdaka moc z aozrejmenie .. je mi jasne co obnasa zmena fsb....
ale neviem ci to mam zdvyhnut alebo znizit....,
Bikermotyl
VIP
VIP

otvor to vo winoch (A64Tweaker, ci MemSet) a skus obe varianty -> znizovat i zvysovat
...ono sa tie parametre tvaria dost rozdielne pri rozdielnej frekvencii.
Maximalne ti pri "prepisknuti" dajakej hodnoty zatuhne comp. Resetnes a ides Dalej.

Chce to jednoducho poriadne otestovat vsetko, co sa len otestovat da.

Návrat na "Základné dosky"