HAL.DLL Missing or Corrupt

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
Durana
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2008, 14:00

HAL.DLL Missing or Corrupt

Príspevok od používateľa Durana »

tento problem sa riesil uz na viacerych forach, a aj tu sa uz tusim nejak okrajovo spominal, ale niektore veci co by ma zaujimali som nikde nenasiel

Tuto hlasku mi vyhodilo pri pretaktovavani PC(kym bude novy pc tento stary mam ako pokusneho kralika). Jednoducho som menil FSB a system mi uz nenatiahlo restartoval sa a vratil som povodnu stabilnu hodnotu ale aj tak ho nenatiahlo

Skusal som spustit PC v nudzovom rezime aj nahrat nastavenia win z poslednej automatickej zalohy, ale ani to ma nepustilo a hned vyhodilo tu hlasku. Presne to je:
Winnt_root \System32\Hal.dll missing or corrupt

Chce som tu kniznicu hal.dll stiahnut z netu(instalacne CD mi kamos donesie az vecer) a nakopirovat na dane miesto. Ked som vsak otvoril particiu D kde mam nahrany winXP, tak som tam mal len subor "hrm martin___" (martin by mal byt nazov administratorskho uctu) a ten sa neda otvorit

Ked mi donesie instal CD skusim cez recovery console nanovo nahodit boot.ini a ak nepomoze tak aj hal.dll

Pomoz to? Lebo toto riesenie sa na nete opakuje stale, ale nevidel som ze by niekto spominal ze cez win98(ktory mam na particii C a cez ktory som prave pripojeny) sa particia s poskodenym winXP ani len neda otvorit(som chcel hal.dll stiahnut z etu a natvrdo to tam nakopirovat)

Neviete o nejakom dobrom linku s navodom ktory pochopi kazdy blbec na nabootovanie tychto 2suborov nanovo? (radsej v anglictine ako slovencine)
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa zachary »

na tej particii nevidis nic, pretoze ju mas zrejme naformatovanu v systeme NTFS .. a win98 pouziva FAT32..

skus stiahnut nejaky program pre win98 / DOS ktory ti spristupni NTFS particiu a skus ten subor nakopirovat
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell S2721DGFA | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG
kajfun
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa kajfun »

na hento bol vynikajuci "ntfs v1.06" od fosiho, len bacha aby si tahal full ediciu a nie read-only. Ta ti nepomoze.

tym recoverovanim by si mal systemu vratit zivot. Ja osobne tipujem ze pri tvojich extremnych pokusoch doslo k poskodeniu bud toho suboru samotneho alebo suboroveho systemu.

drzim palec!
Durana
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Durana »

no kamos mi prave tiez cez icq tvrdil ze to mozno bude ntfs

ale predtym tam bol winXP a teda aj fat32 a predtym som tam chodil z win98 bezproblemov

a pri pokuse o reinstalaciu winXP z CD mi vypisalo, ze ta particia sa neda citat, a zatial co pri tej prvej funkcnej som mal "fat32" pri tej druhej som mal "[none]" pricom mi to ponuklo moznost sformatovat to do fat32 alebo do NTFS. A tead prodpokladam ze ak to vie formatovat d ntfs musi to vdie aj citat NTFS a kedze mi to nerozpoznalo, tto asi nebude ten problem

jedine riesenie co ma napada je komplet format particie. Este stahujem nove XPcka lebo mam len z r 2001tusim a potom to asi naformatujem. Ak niekoho napadne do par hodin ako to spravit bez formatu budem vdacny. Potom uz cakat nebudem sformatujem to a nainstalujem nove XP
kajfun
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa kajfun »

podla toho co hovoris je to fakt fest dodrbana ntfs particia... takze jedine utility na data recovery.

pokial tam nemas hodnotne data, formatuj a instaluj.

Návrat na "Operačné Systémy"