novy VGA kabel a rozlisenie
novy VGA kabel a rozlisenie
Mam notebook z popisu. Ma D-Sub analógovy vystup na externy monitor. Kupil som pred dvoma mesiacmi 22½ LCD monitor LG 222WS, ktory ma tiez iba analógovy vstup.
Neskor som si vsimol, ze obraz kmita, keD je notebook napojeny na adapter. KeDze kabel dodany k monitoru bol dost tenky, tak som sa rozhodol kupit TENTO kvalitnejsi kabel. KeD ho vsak zapojim, v ponuke rozliseni nie je mnou pozadovane 1680x1050.
Skusil som dat povodny kabel, nastavit rozlisenie a potom v zapnutom stave vymenit kabel a vsetko islo v poriadku. KeD som vsak restartoval, vypisalo nejaku frekvenciu a "out of range", tak som musel zmenit rozlisenie a to pozadovane zase nebolo v ponuke. Najblizsie podobne je 1600x1024.
Ovladace mam 8.1 modifikovane s MobilityDOTnet, lebo acer ma len dva roky stare a ovladace pre Mobility Radeony zo stranky ATI sa mi nainstalovat nedaju.
Mate niekto skusenosti s vyriesenim takehoto problemu?
EDIT: Este som si vsimol, ze v Catalyst Control Center v Monitor Properties - Attributes mi s tym novym kablom ani nedetekuje Monitor Information. Vsade tam vypise Not Supported (so starym kablom vypise vsetky polozky).
Neskor som si vsimol, ze obraz kmita, keD je notebook napojeny na adapter. KeDze kabel dodany k monitoru bol dost tenky, tak som sa rozhodol kupit TENTO kvalitnejsi kabel. KeD ho vsak zapojim, v ponuke rozliseni nie je mnou pozadovane 1680x1050.
Skusil som dat povodny kabel, nastavit rozlisenie a potom v zapnutom stave vymenit kabel a vsetko islo v poriadku. KeD som vsak restartoval, vypisalo nejaku frekvenciu a "out of range", tak som musel zmenit rozlisenie a to pozadovane zase nebolo v ponuke. Najblizsie podobne je 1600x1024.
Ovladace mam 8.1 modifikovane s MobilityDOTnet, lebo acer ma len dva roky stare a ovladace pre Mobility Radeony zo stranky ATI sa mi nainstalovat nedaju.
Mate niekto skusenosti s vyriesenim takehoto problemu?
EDIT: Este som si vsimol, ze v Catalyst Control Center v Monitor Properties - Attributes mi s tym novym kablom ani nedetekuje Monitor Information. Vsade tam vypise Not Supported (so starym kablom vypise vsetky polozky).
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
stretol som sa stym ze v ovladacoch od GMA 950 niekedy po restarte sa neda nastavit 1680 1050 .....
skusal som novy install ovladacov a slo to...
stalo sa to zasa...zas som dal novy install ovladacov...neslo to...
restart PC.... a uz to islo...
teraz to robim tak ze ked to tam nahodou nemam(1680*1050) ,restartnem komp...zvacsa max 3-4 restartovania a je to tam : ))
...takze racej hibernujem ked to mam hentak zapojene.. :]
proste...cez analog je to dost bugove....vlnenie obrazu+rozlisenie etc...
skusal som novy install ovladacov a slo to...
stalo sa to zasa...zas som dal novy install ovladacov...neslo to...
restart PC.... a uz to islo...
teraz to robim tak ze ked to tam nahodou nemam(1680*1050) ,restartnem komp...zvacsa max 3-4 restartovania a je to tam : ))
...takze racej hibernujem ked to mam hentak zapojene.. :]
proste...cez analog je to dost bugove....vlnenie obrazu+rozlisenie etc...
ja si to mozem nastavit s povodnym kablom a prehodit novy. na hybernacii vydrzim obycajne dva tyzdne, ale mne sa to nastavenie strati aj pri hybernacii. nechapem, ako mozu toto robit kable. veD su v podstate take iste, len tn druhy je lepcie tieneny.
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
Dneska som bol v shope, kde som ho kupil a chlap ho vyskusal a povedal, ze keby som doniesol notebook, tak za 500 korun mi ho nastavi tak aby to islo. KeDze ten kabel stal 250 korun, tak to urcite takto riesit nejdem.
2 br4n0: Jemu nacitalo info o monitore, takze v tom to nebude.
2 br4n0: Jemu nacitalo info o monitore, takze v tom to nebude.
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
aj keD nastavim s povodnym kablom natvrdo v monitor properties - attributes manualne monitor atributes rozlisenie 1680x1050, tak po prepojeni na novy kabel to tam je, ale po restarte s novym kablom sa toto rozlisenie strati a je tam len 1600x1024 a potom 1600x1200 a ani v ponuke Force nie je v ponuke nativne rozlisenie.
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
jaaaaaaj. ja hlupak. teraz som si vsimol, ze na tom kabli chyba jeden pin. na obrazku na stranke vyrobcu tiez chyba, takze to tak asi ma byt. vie mi niekto povedat, ci sa s tym da nieco robit (softverovo)?
(stredny rad, druhy zprava)
(stredny rad, druhy zprava)
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246