Vymena chladica na LGA 775
Vymena chladica na LGA 775
Takze mam nasledovnu otazku. Mam procak E6300 a na nom box chladic. Teraz som si objednal chladic AC Freezer 7 pro a chcem sa spytat na postup pri vymene. Ide o to, ze keD som menil na mojom druhom PC soc.754 (AMD) chladic, tak ten povosny tam bol dost dobre pripeceny a urval som ho zo socetu aj spolu s procesorom (nastastie sa mu nic nestalo). Je pravda, ze tento je osadeny iba asi mesiac a to AMD bolo 2 roky. Mate s tym niekto skusenosti, aky postup dodrzat, ci je nutne vyberat aj dosku alebo sa to da aj bez toho? Ako uvolnit tie koliky - pootoceni a potom povytiahnut? Vopred Dakujem za rady.
Spoiler: ukázať
no, ten chladic tam bude drzat tiez celkom dobre, ale
- procesory pre LGA 775 nemaju nozicky, takze navrhujem tento
postup.
1.) uvolni nozicky na chladici, a cely chladic pootoc v protismere
hodinovych ruciciek. Chladic sa tak uvolni, a potom ho mozes
z procesora odobrat.
2. procesor potom ocisti od starej pasty, staci suchym odlicovacim
tamponom.
goodluck
- procesory pre LGA 775 nemaju nozicky, takze navrhujem tento
postup.
1.) uvolni nozicky na chladici, a cely chladic pootoc v protismere
hodinovych ruciciek. Chladic sa tak uvolni, a potom ho mozes
z procesora odobrat.
2. procesor potom ocisti od starej pasty, staci suchym odlicovacim
tamponom.
goodluck
dell noťas
sprav ako hovori miseno a keby aj tak neslo zohrej trosku chladic obycajnym fenom a urcite to pojde lahsie a s tym ocistenim mam iny nazor iba suchym odlicovacim tamponom je to nedostatocne.ja vzdy ocistim nasucho potom s liehom potom so sitolom ktory to dokonale vycisti a na zaver znova utrem servitkom namocenym v liehu.potom nanasam pastu ale na tom AC chladici uz ju budes mat nanesenu cize s tym sa nebudes muset trapit
MB:Gigabyte GA-880GM-USB3 v3 CPU: athlonII x2 245e RAM: corsair XMS3 2x2GB 1600MHz VGA: amd 7750 SSD: Kingston SSDNow V +200 120GB PSU: CM Silent Pro M500 Case: Fractal core 1000
OK ludia moc Dakujem, teraz som si vsimol ze som to mal dat asi do sekcie chladice :roll: (ospravedlnujem sa adminovi!). No a este k tym nozickam. Na nich som si vsimol nejaku sipku, takze tieto sa uvolnuju pootoceni protismeru tychto sipiek a tak sa to uvolni, alebo to bude treba este tahat k sebe?
PS: Ako mam potom orientovat ten novy chladic? Teda napr. poviem, ze ventilator bude dole a rebrovanie smerovat nahor alebo je to v podstate jedno ako orientujem?
PS: Ako mam potom orientovat ten novy chladic? Teda napr. poviem, ze ventilator bude dole a rebrovanie smerovat nahor alebo je to v podstate jedno ako orientujem?
chladic treba otocit podla toho aku mas skrinku.ak mas beznu tak ho otoc tak aby fukal vzduch dozadu odkial ho vytiahne zadny ventilator von zo skrinky
MB:Gigabyte GA-880GM-USB3 v3 CPU: athlonII x2 245e RAM: corsair XMS3 2x2GB 1600MHz VGA: amd 7750 SSD: Kingston SSDNow V +200 120GB PSU: CM Silent Pro M500 Case: Fractal core 1000
Tak sa mi to nakoniec zdarne podarilo a vsetko ide ako ma. Vsetkym za rady Dakujem. Teplota isla krasne dole, ventilator mam nastaveny na 65% a v klude teplota procaku je 37-39C v zatazi neprekroci 52C. Mam ho pretoceny na 2,65GHz. Z boxom mi isla teplota az za 64C, takze spokojnost.
Edit: Este jedna vec ma ale mrzi. Mam ho zapojeny spolu s Dalsim ventilatorom AC 12cm ktory je na bocnici a oba podporuju funkciu PWM (vlastne aj preto su zapojene dokopy, presne podla navodu) no a doska mi neumoznuje dat to na automatiku, iba nastavit urcitu uroven a ta je potom stala. Inak keD som to nechal bez nastavovania isiel fan naplne obratky (horsie ako vysavac
). No vtedy mi isiel Speedfan a reguloval som fan, ak to nastavim v biose na tvrdo tak fany na speedfan nereaguju a drzia si stale svoju rychlost. Problem je ze nastavenia softu speefan sa po restarte zmazu a fan ide opat na plne gule
Poslem link na moj BIOS, ak by mi niekto vedel poradit, bol by som mu povDacny!
http://www.neoseeker.com/Articles/Hardw ... num/5.html
a konretne je to tato cast BIOS-u, kde sa to nastavuje, ovsem nie automatika
http://img.neoseeker.com/v_image.php?ar ... 4&image=34
Obe tie dve polozky som dal na enabled a ked sa odblokuje ta druha cast tak mi da moznost to nastavit, ale len konkretnu hodnotu, ziadna automatika tam nie je
Edit: Este jedna vec ma ale mrzi. Mam ho zapojeny spolu s Dalsim ventilatorom AC 12cm ktory je na bocnici a oba podporuju funkciu PWM (vlastne aj preto su zapojene dokopy, presne podla navodu) no a doska mi neumoznuje dat to na automatiku, iba nastavit urcitu uroven a ta je potom stala. Inak keD som to nechal bez nastavovania isiel fan naplne obratky (horsie ako vysavac

Poslem link na moj BIOS, ak by mi niekto vedel poradit, bol by som mu povDacny!
http://www.neoseeker.com/Articles/Hardw ... num/5.html
a konretne je to tato cast BIOS-u, kde sa to nastavuje, ovsem nie automatika

http://img.neoseeker.com/v_image.php?ar ... 4&image=34
Obe tie dve polozky som dal na enabled a ked sa odblokuje ta druha cast tak mi da moznost to nastavit, ale len konkretnu hodnotu, ziadna automatika tam nie je