AMD Athlon 64 X2 5000+ BE a 65'C
AMD Athlon 64 X2 5000+ BE a 65'C
Dobry...
Dnes som kupil od Vas AMD Athlon 64 X2 5000+ BE. Mam AC Freezer 64 PRO a dosku MSI K9N Neo-F V3. Hned pri spusteni PC mi v biose ukazuje procak teplotu 62'C pri instalacii-zmrznuti a reboote 65'C. Ked zacnem instalovat XP, tak mi parkrat hned na zaciatku pri nacitavani instalacnych suborov na disk stuhol. Znizil som frekvenciu procaku na 1000MHz a teplota sa drzala na 54'C. Instalacia presla az po prvy restart ked su inst. subory nakopirovane na disk. Dalej som uz nepokracoval, lebo si myslim, ze chyba je v procaku. Avsak po odmontovani chladica procesor bol v izbovej teplote. Tak neviem ci to je procesorom, alebo doskou. Nemyslim si ze je to chladicom, lebo ten je podla referencii ok. Skuste pomoct. Dakujem.
Dnes som kupil od Vas AMD Athlon 64 X2 5000+ BE. Mam AC Freezer 64 PRO a dosku MSI K9N Neo-F V3. Hned pri spusteni PC mi v biose ukazuje procak teplotu 62'C pri instalacii-zmrznuti a reboote 65'C. Ked zacnem instalovat XP, tak mi parkrat hned na zaciatku pri nacitavani instalacnych suborov na disk stuhol. Znizil som frekvenciu procaku na 1000MHz a teplota sa drzala na 54'C. Instalacia presla az po prvy restart ked su inst. subory nakopirovane na disk. Dalej som uz nepokracoval, lebo si myslim, ze chyba je v procaku. Avsak po odmontovani chladica procesor bol v izbovej teplote. Tak neviem ci to je procesorom, alebo doskou. Nemyslim si ze je to chladicom, lebo ten je podla referencii ok. Skuste pomoct. Dakujem.
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
od nas, aspon odomna si nekupoval nic, pravdepodobne zly kontakt cpu s chladicom alebo nieje rovny. skus ho osadit este raz, mozno to bude uz lepsie. inac to co ukazuje cidlo nemusi byt presne, skus ho chytit rukou, mozno sa dozvies presnejsiu info - ak bude teply, oki, ak studeny, je tam nejaky problem
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
osadzoval som az az...
no chladic som osadil niekolkorat... dokonca som menil aj pasty a nepomohlo...
skusal som uz vsetko mozne...dokonca som otocil aj chladic opacne...
Uvidim...dnes idem do predajne a tehnik to u nich vyskusa.
skusal som uz vsetko mozne...dokonca som otocil aj chladic opacne...
Uvidim...dnes idem do predajne a tehnik to u nich vyskusa.
sorry...to bolo copy-paste z fora predajne...jararak napísal:od nas, aspon odomna si nekupoval nic, pravdepodobne zly kontakt cpu s chladicom alebo nieje rovny. skus ho osadit este raz, mozno to bude uz lepsie. inac to co ukazuje cidlo nemusi byt presne, skus ho chytit rukou, mozno sa dozvies presnejsiu info - ak bude teply, oki, ak studeny, je tam nejaky problem
OT:
chlape..... toto neni pokec.... pouzivej edit... a tvoje no coment si nechaj pre niekoho ineho.. kedze si tu novy neviem aky skill s IT mas cize toto ma napadlo ze by sa to u unskilled ludi mohlo stat....
Ak som sa ta dotkol velmi sa ti ospravedlnujem no nabuduce radu odomna necakaj ked budes pristupovat takymto stylom:OT
K teme? aky supvy chladic si tam dal?
chlape..... toto neni pokec.... pouzivej edit... a tvoje no coment si nechaj pre niekoho ineho.. kedze si tu novy neviem aky skill s IT mas cize toto ma napadlo ze by sa to u unskilled ludi mohlo stat....
Ak som sa ta dotkol velmi sa ti ospravedlnujem no nabuduce radu odomna necakaj ked budes pristupovat takymto stylom:OT
Ok...Broslowski napísal:OT:
aby som predstavil svoje skusenosti...
Som System administrator v jeden firme...
Pracujem so servermi - (IBM, FSC, HP...storage SAN...backup DATky...atd) - klasika serverovne...riesim HW problemy..taky system engineering.
Mam ukoncenu vysku v IT odbore a urobeny certifikat od Microsoftu MCSA...
Momentlane sa specializujem na VMware a po nejakych tych skusenostiach som si urobil certifikat VMware Virtual Infrastructure 3 professional.
V podstate s Desktopmi robim kazdy den a otazky HW mi nie su cudzie.
A co sa tyka toho chladica, myslim, ze to bol klasicky box chladic co sa dava k AMD procakom...ale skor pre tie nizsie rady...
nieco ako AKASA AK-860
Dnes som to znova nakopol. Vybral som dosku von. Pozapaja iba napajacie kable a grafiku. Skoro pod mikroskopom som zalozil Freezera a puztil...opat vysoke teploty...55'C.
Predpokladam, ze keby som to dal do bedne, tak tam bude zase tych 62. Chladic dokonale priliehal a pasta bola nanesena na milimeter presne.
Kedze nemam iny chladic tak to musim zajtra dosjt do predajne, kde som kupil dosku a otestovat vsetky creva na inej doske.
Heh...
Dufam ze ta neurazim...BIOS mas najnovsi, ano?
http://global.msi.com.tw/index.php?func ... od_no=1244
Naposledy upravil/-a Gudas v Ut 08. Apr, 2008, 18:47, upravené celkom 1 krát.
Gudas napísal:Dufam ze ta neurazim...BIOS mas najnovsi, ano?
hmmm...to som neskual... vidis.. dik!
aj ked je ta doska je kupovana 7.4. (vcera) a je to uz to nove balenie...
ale vytiahnem ju von z krabice a kuknem...
AMD Athlon 64 X2 5000+ BE, AC Freezer 64 PRO, MSI K9N Neo-F V3, 2x 1GB DDR2 800Mhz, Gigabyte GeForce 8600 GT, 2x 160 GB HDD (Seagate, HITACHI), 1x DVD-RW LG, 1x CD-RW TEAC
heh .. sledujem, ze 2.4 verzia riesila problem s teplotou...kurna!Gudas napísal:Dufam ze ta neurazim...BIOS mas najnovsi, ano?
kto to mohol tusit...tak idem fakt pozriet na veziu...
konecne niekto kto tomu rozumie...
Naposledy upravil/-a r_e_n_e v Ut 08. Apr, 2008, 18:57, upravené celkom 1 krát.
AMD Athlon 64 X2 5000+ BE, AC Freezer 64 PRO, MSI K9N Neo-F V3, 2x 1GB DDR2 800Mhz, Gigabyte GeForce 8600 GT, 2x 160 GB HDD (Seagate, HITACHI), 1x DVD-RW LG, 1x CD-RW TEAC