SUB - box + zosik
- Andrew
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 05. Apr, 2004, 14:00
SUB - box + zosik
Zdravicko, dnes sa mi do ruk dostal tento repracik, chcel by som mu spravit nejaku ozvucnicu + k nemu urobit zosik. Nemate niekto nejake konkretne navrhy ako by skrina mala vyzerat ako velka by mala byt pripadne ak by bola s BR tak kde a aky by mal byt ? Vyhybku zrejme nepotrebujem pretoze na receivri mam signalovy vystup subwooferk ktory predpokladam uz je orezany no ten nieje zosileny preto zosik treba ...
Thx za help a rady.
Thx za help a rady.
Think Pad T430 i5 3320M 8Gb RAM + Mini Dock
ono je to v podstate celkom solidny ,,repracik,, mam doma rozumna bedna prenho je od 90l ale nepametam si uz presne tuna sa to parkrat riesilo http://audioweb.cz/
aj ked nie som moc zastanca LM a podobnych (ja som skor tranzistorovy) tak aj s IO by sa malo dat spravit nieco primerane jeho kvalite
aj ked nie som moc zastanca LM a podobnych (ja som skor tranzistorovy) tak aj s IO by sa malo dat spravit nieco primerane jeho kvalite
ja by som ti odporucil skor uzavretu bednu...mas vacsiu istotu ze nic nepokazis zlym odhadom umiestnenia a rozmeru bassreflexu...ale je pravda ze ak dobre spravis bassreflexovu ozvucnicu, mozes dosiahnut hlbsie tony...ale na ukor rozmeru a bedna bude dost velka a neprakticka... hrubku steny dak okolo 2 cm a zvnutra to utlm niecim, popripade protilahle steny navzajom pospajaj niecim /doska alebo co/ nech to drevo nerezonuje...
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
- Andrew
- Nový používateľ
Dikec za rady, ci dat BR alebo uzavretu ozvucnicu neviem no v podstate to chcem ako doplnok k mojim stlpom (to co je v podpise) cize aby to hralo fakt tie najnizsie tony ...
Bol by som rad keby sa nasiel niekto kto by mi poradil konkretne rozmery, netusim totiz co je lepsie ci kocka alebo skor nejaky kvader pripadne kam dat do vnutra nejake tie vystuhy tak aby pomohli a nie pohorsili...
Myslim ze dosky taka 22 ci aky to je rozmer MDFka by mohla stacit...
A cim to zvnutra vytlmit ? nejaky molitan alebo nejake tie peny co sa davaju do reproboxov ?
No a zosik, moze byt teda nieco 100W ? Co radsej tranzistory alebo nejaky integrac ? (alebo ze by elektronky ? ) A myslite ze nejaky ten filter tam bude treba dat ? ak hej tak viete nieco konkretne ?
Inak zatial vsetkym dik za posty
Nesqwik: na tej stranke su nejake subwoofery s 312-00/4 ale ziaden konkretnejsi navod iba vonk rozmery a tot vsjo
Bol by som rad keby sa nasiel niekto kto by mi poradil konkretne rozmery, netusim totiz co je lepsie ci kocka alebo skor nejaky kvader pripadne kam dat do vnutra nejake tie vystuhy tak aby pomohli a nie pohorsili...
Myslim ze dosky taka 22 ci aky to je rozmer MDFka by mohla stacit...
A cim to zvnutra vytlmit ? nejaky molitan alebo nejake tie peny co sa davaju do reproboxov ?
No a zosik, moze byt teda nieco 100W ? Co radsej tranzistory alebo nejaky integrac ? (alebo ze by elektronky ? ) A myslite ze nejaky ten filter tam bude treba dat ? ak hej tak viete nieco konkretne ?
Inak zatial vsetkym dik za posty
Nesqwik: na tej stranke su nejake subwoofery s 312-00/4 ale ziaden konkretnejsi navod iba vonk rozmery a tot vsjo
Na tom ci to bude kocka alebo kvader vobec nezalezi, sprav si to tak aby sa to tebe pacilo resp. aby ti to zapadlo medzi nabytok. Kde umiestnis reprak, bassreflex a vyztuhy vela rozdielu nespravi.
Molitan nie je na tlmenie bedni, na to sa pouziva vatelin. Da sa bezne kupit.
Zosik 100W bude myslim taky akurat, najlepsi by bol nejaky tranzistorovy. Elektrónky nemaju nejake strasne vyhody, podla mna sa precenuju.
Molitan nie je na tlmenie bedni, na to sa pouziva vatelin. Da sa bezne kupit.
Zosik 100W bude myslim taky akurat, najlepsi by bol nejaky tranzistorovy. Elektrónky nemaju nejake strasne vyhody, podla mna sa precenuju.
ked nenajde projekt s takym reprakom ako mas, spytaj sa tam alebo pohladaj vo fore...urcite tam je viacej odbornikov na to ako tuto, je to predsa len specializovane forum na home-made audio...
na vytlmenie som pocul ze sa da aj viac vrstie 2 cm molitanu, alebo klasicka vata....ale ten vatelin, alebo aj tusim ovcia vlna sa da zohnat..aspon u nas....
ak mas priamo vystup na subwoofer, tak tam nedavaj radsej ziaden filter..budes to mat jednooduchsie, lacnejsie a mozno aj lepsie...
tranzistory su na to dobre, daj tie, ako ti bobo radi
k tym rozmerom, vypocitaj si podla objemu rozmer skrinky, a prihod tam takych 5 az 10 litrov navrch, co sa minie na utlmenie a samotnu velkost kosa, popripade na vyztuhy vovnutri
na vytlmenie som pocul ze sa da aj viac vrstie 2 cm molitanu, alebo klasicka vata....ale ten vatelin, alebo aj tusim ovcia vlna sa da zohnat..aspon u nas....
ak mas priamo vystup na subwoofer, tak tam nedavaj radsej ziaden filter..budes to mat jednooduchsie, lacnejsie a mozno aj lepsie...
tranzistory su na to dobre, daj tie, ako ti bobo radi
k tym rozmerom, vypocitaj si podla objemu rozmer skrinky, a prihod tam takych 5 az 10 litrov navrch, co sa minie na utlmenie a samotnu velkost kosa, popripade na vyztuhy vovnutri
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
- Andrew
- Nový používateľ
Okis teda dam to tam na forum neviem teda ci pouzit BR alebo uzavretu bednu ... aky je medzi nimi co sa zvuku tyka rozdiel ? ja si nieco take pamatam (ale moze to byt aj blbost) ze ked je uzavreta tak da nizsie frekvencie ale nie s takym tlakom a hlasitostou ale ako hovorim moze to byt blud kedze sa v tom nevyznam voobec.
Zosik by mohol byt ako surrender v inom poste pisal tento :
Zosik by mohol byt ako surrender v inom poste pisal tento :
???Mnou namerane parametre:
U napajacie ............ 2×45V
B -3dB .................... 7Hz ÷ 130kHz
P max...................... 110W @ 5 Ohm
U z.max .................. 29V @ 5 Ohm
I z.max....................3,9A @ 5 Ohm
vstupna citlivost..... 100mV
min zataz ............. 4 Ohm
odstup sig. sum...... netusim (ale nesumi ani nebrumi)
zapamatal si si dobre, uzavreta zahra nizsie ... tam to je tak ze u uzavretej zacne klesat citlivost s klesajucou frekvenciou skor, ale neklesa tak prudko ako pri bassreflexe
V praxi ma bassreflex tvrdsi zvuk, ale s tymto reprakom huhlavejsie, menej presne basy. A navyse v uzavretej nehrozi ze ho utrhnes pri nizkych frekvenciach
V praxi ma bassreflex tvrdsi zvuk, ale s tymto reprakom huhlavejsie, menej presne basy. A navyse v uzavretej nehrozi ze ho utrhnes pri nizkych frekvenciach
- Andrew
- Nový používateľ
mhm cize vravis jednoznacne uzavretu ?
bracho ma teraz nejake homemade repraky tiez s TVMkami ale nizsou radou, uzavreta ozvucnica a basy teda nic moc no ked ich otoci membranami ku stenam tak su basy omnoho krajsie a vyraznejsie nerad by som dopadol tak ze postavim sub a stlpy budu hrat lepsie ako on
bracho ma teraz nejake homemade repraky tiez s TVMkami ale nizsou radou, uzavreta ozvucnica a basy teda nic moc no ked ich otoci membranami ku stenam tak su basy omnoho krajsie a vyraznejsie nerad by som dopadol tak ze postavim sub a stlpy budu hrat lepsie ako on
no stlpy ti urcite nebudu hrat lepsie ako ARN312. Nehovorim ze jednoznacne uzavreta... Ak to chces na filmy a na hry tak bassreflex a ak na hudbu tak uzavretu. Zvuk z toho sa ti bude pacit tak ci tak.
Ja mam to ARN v bassreflexe a pri filmoch to je proste paradicka. KeD nemas malu izbu S malou izbou to je totiz masaker. A keby si mal ten zosik ktory da 110W do 5Ohm, teda do 4ohm este o nieco viac, tak si myslim ze budes mat vykonu az-az. Na tom ARN-ku je pekne ze dokaze zahrat pekne do håbky. Myslim ze budes spokojny
http://tomkocur.blog.cz/galerie/sub2
Ja mam to ARN v bassreflexe a pri filmoch to je proste paradicka. KeD nemas malu izbu S malou izbou to je totiz masaker. A keby si mal ten zosik ktory da 110W do 5Ohm, teda do 4ohm este o nieco viac, tak si myslim ze budes mat vykonu az-az. Na tom ARN-ku je pekne ze dokaze zahrat pekne do håbky. Myslim ze budes spokojny
http://tomkocur.blog.cz/galerie/sub2
- Andrew
- Nový používateľ
izba cca 4x5 ci 5x5 uz presne neviem. Ono zas tie moje stlpy netreba podcenovat kupoval som ich v jednom audiostudiu tu v BA a mal som moznost porovnat ich s repro za omnoho vyssie ceny no do zvuku tychto som sa "zamiloval" hned
Prevazne pocuvam hudbu, filmy minimalne akurat tak telku ale aj to skor Discovery a TA3
A hudbu stylom hlavne rap hip hop a ine basove zalezitosti co myslim tiez moze ovplyvnit vyber bedne nie ?
Presne to ze zahra do hlbky chcem tieto potvory co mam 50hz hraju takym sposobom ze mi rezonuju okna, vchodove dvere na byte a vitriny v obyvacke no az ked su nahlas tak su tie basy pekne, kym su potichu tak su dost nevyrazne a to by som chcel doplnit... a preco na to nevyuzit toto TVMko ked uz ho mam
Pomaly lutujem ze kamos co mi to dal zrejme jednu takuto odpalil alebo co bo mi dal aj 2 stredy a 2 vysky ale tento basovy len jeden
Prevazne pocuvam hudbu, filmy minimalne akurat tak telku ale aj to skor Discovery a TA3
A hudbu stylom hlavne rap hip hop a ine basove zalezitosti co myslim tiez moze ovplyvnit vyber bedne nie ?
Presne to ze zahra do hlbky chcem tieto potvory co mam 50hz hraju takym sposobom ze mi rezonuju okna, vchodove dvere na byte a vitriny v obyvacke no az ked su nahlas tak su tie basy pekne, kym su potichu tak su dost nevyrazne a to by som chcel doplnit... a preco na to nevyuzit toto TVMko ked uz ho mam
Pomaly lutujem ze kamos co mi to dal zrejme jednu takuto odpalil alebo co bo mi dal aj 2 stredy a 2 vysky ale tento basovy len jeden
tak na hip-hop si sprav bassreflex... Mne to hra od 32Hz pocutelne v o polovicu mensej miestnosti ako mas ty. Pri 38Hz to doslova trha, na tej frekvencii mi totiz brutalne rezonuje izba. Ale keD som to skusal v obyvacke ktora je vacsia a lepsie tlmena (vlneny koberec a tiez tazke zavesy) tak tam hral ten subak presne tak ako si predstavujem ze by mal hrat subwoofer v cene okolo 10 tisic.