nekompatibilita MSI P965Neo-F V2 s RAMkami?
- whitoSL91
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 06. Sep, 2007, 08:00
nekompatibilita MSI P965Neo-F V2 s RAMkami?
kupil som dosku MSI P965Neo-F V2 a ramky DDR2 2x1GB 667MHz, ale mam v nej stary CPU Intel Celeron D. 64bit 2800MHz FSB 533.
Dosku som vyberal koli tomu, aby za isty cas tam ten CPU bezal, lebo nemam praxy hned na novy CPU.
Vsetko som pozapajal a doska CPU "prijala". Vsetko fici ako ma, ale ked PC vypnem a znovy xcem zapnut, tak sa na 1s zapne, hned vypne a hned nato sa zapne a bezi. Potom to robi stale, pokym neresetnem BIOS
moze byt CPU nekompatibilny s ramkamy, ale doskou, alebo nieco s frekvenciamy?
alebo treba iba spravne nastavit BIOS???
dakujem
web dosky: http://global.msi.com.tw/index.php?func ... 3_no=#menu
EDIT Bikermotyl : zmena nazvu do vystiznej podoby
Dosku som vyberal koli tomu, aby za isty cas tam ten CPU bezal, lebo nemam praxy hned na novy CPU.
Vsetko som pozapajal a doska CPU "prijala". Vsetko fici ako ma, ale ked PC vypnem a znovy xcem zapnut, tak sa na 1s zapne, hned vypne a hned nato sa zapne a bezi. Potom to robi stale, pokym neresetnem BIOS
moze byt CPU nekompatibilny s ramkamy, ale doskou, alebo nieco s frekvenciamy?
alebo treba iba spravne nastavit BIOS???
dakujem
web dosky: http://global.msi.com.tw/index.php?func ... 3_no=#menu
EDIT Bikermotyl : zmena nazvu do vystiznej podoby
Skusil by som asi najskor otestovat ram-ky, ktoru lubia haprovat. Daj najskor jednu a skus to tak a potom to iste s druhou. Ak nepomoze napis, skuisme este nieco ine.
Edit: Skus sem hodit este presne celu zostavu vratane vykonu zdroja a podobne, proste vsetko.
Edit: Skus sem hodit este presne celu zostavu vratane vykonu zdroja a podobne, proste vsetko.
Naposledy upravil/-a pepo30 v Pi 18. Apr, 2008, 22:16, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- whitoSL91
- Nový používateľ
CPU: Intel Celeron D. 64bit FSB533 2800MHz 336
MB: MSI P965Neo-F V2
RAM: 2x1GB Kingstone 667MHz DDRII
GK: ATI Radeon 2600XT 256MB PCI-E
ZDROJ: 350W
HDD: ATA 160GB+DVD-RW
EDIT: este som rozmyslal nad novym BIOSOM, ja mam ver. 3.7 a najnovsi je 3.8
EDIT2: uz mam 3.8 a stale ten isty problem....
miseno: nemam ani sajnu, ako by som skontrolovat tie kontenzatory
pepo30: ramky som kontroloval po jednej, aj mem test v linuxe. mem test OK...a po jednej to robi to iste
MB: MSI P965Neo-F V2
RAM: 2x1GB Kingstone 667MHz DDRII
GK: ATI Radeon 2600XT 256MB PCI-E
ZDROJ: 350W
HDD: ATA 160GB+DVD-RW
EDIT: este som rozmyslal nad novym BIOSOM, ja mam ver. 3.7 a najnovsi je 3.8
EDIT2: uz mam 3.8 a stale ten isty problem....
miseno: nemam ani sajnu, ako by som skontrolovat tie kontenzatory
pepo30: ramky som kontroloval po jednej, aj mem test v linuxe. mem test OK...a po jednej to robi to iste
Zdroj moze sposobovat problemy ale tvoja zostava nie je az tak "pazrava" tam asi problem nie je.
Skus tie ramky otestovat v programe everest (test stability systemu), pripadne cez program memtest. ci nebude vypisovat nejake chyby.
V biose navol polozku load optimizet default (alebo tak nejak). Vtedy ide zostava na zakladnych hodnotach - malo by to byt stabilne.
Skus tie ramky otestovat v programe everest (test stability systemu), pripadne cez program memtest. ci nebude vypisovat nejake chyby.
V biose navol polozku load optimizet default (alebo tak nejak). Vtedy ide zostava na zakladnych hodnotach - malo by to byt stabilne.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
- whitoSL91
- Nový používateľ
ale ja netvrdim, ze ramky robia problem...ja praveze neviem co to robi
EDIT: a zdroj ma napadol koli tomu, ze uz GK 2600XT pise v navode, ze pozaduje min. 400W
optimizet default=skusal som, nepomohlo...a cez memtest ramky prebehli v pohode OK
EDIT: a zdroj ma napadol koli tomu, ze uz GK 2600XT pise v navode, ze pozaduje min. 400W
optimizet default=skusal som, nepomohlo...a cez memtest ramky prebehli v pohode OK
Naposledy upravil/-a whitoSL91 v So 19. Apr, 2008, 13:42, upravené celkom 1 krát.
skusal si to, co navrhoval robour - Load Defaults Settings alebo take daco v Biose ?? ... zdroj by to mal zvladat... ak nie je samozrejme inak poskodeny...
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
Re: nekompatibilita MSI P965Neo-F V2 s RAMkami?
A nebude skor problem v grafike?whitoSL91 napísal: Vsetko fici ako ma, ale ked PC vypnem a znovy xcem zapnut, tak sa na 1s zapne, hned vypne a hned nato sa zapne a bezi. Potom to robi stale, pokym neresetnem BIOS
Podla toho vypinania a zapinania mi to pripada ako keby ti prepinalo monitor. Vyskusaj napr. taky 3Dmark ako sa to chova v zatazi pri hrach.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
No ja by som to si tipoval na nejaku chybu dosky. Alebo potom by asi bolo najlepsie postupne odskusat vsetky komponenty na doske postupne ich zamienat a slusat to tak, ci nieco nie je vadne.
Spoiler: ukázať