LCD monitor - DVI porty funguju tak na polovicu

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2147
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

LCD monitor - DVI porty funguju tak na polovicu

Príspevok od používateľa zoom »

Poslednych par dni studujem taky problem na mojom monitore a chcel by som zistit, ci sa s tym uz niekto stretol.

Na monitore mam tri DVI vstupy. Jeden z nich funguje tak, ako ma a dalsie dva sa spravaju rovnako (voci sebe navzajom) a nefunguju korektne. Pre nase ucely budem hovorit o dobrom DVI porte a zlom DVI porte (pricom pod zlym portom sa myslia obidva zle, je totiz jedno, ktory z nich sa pouzije).

V jednoduchosti by sa dalo povedat, ze dobry DVI port funguje normalne a zle porty nejdu vobec, ale nie je to tak celkom. Robil som kopec pokusov, aby som vypozoroval, ako to asi funguje a dosiel som k nasledovnym variantom:

Vypnute PC » zapojenie dobreho portu » zapnutie PC vsetko OK
Tu je vsetko jasne, ziadny blizsi popis netreba.

Vypnute PC » zapojenie zleho portu » zapnutie PC ziadny obraz
Pri takomto zapojeni na monitore neustale svieti oranzova LED (stand-by), obraz nie je ani v POST obrazovke (pred zavedenim Windows ovladacov) ani v samotnom Windowse. Zdalo by sa, ze port jednoducho nefunguje, keby to nemalo dve chybicky. Prvou je, ze Windows najde "Analog monitor" (jedna sa o LCD pripojene cez DVI-D). Na tento "Analog monitor" sa nedaju nainstalovat ovladace, neda sa mu poriadne nic nastavit a cely je nejaky divny. Druha chybicka je v dalsom variante...

Vypnute PC » zapojenie dobreho portu » zapnutie PC (obraz funguje) » prepojenie do zleho portu (bez restartu) obraz stale ide!
Toto je na tom ta najdivnejsia vec. Keby nebolo tohoto, tak monitor reklamujem hned, ale este chcem radsej zistit, ci nie je chyba u mna predtym, nez zavolam technika. Mne osobne to pripada, ako keby aj tie zle DVI porty fungovali, ale akoby cez ne neprudili nejake dolezite informacie (DDC/CI?), takze pri cerstvom zapnuti graficka karta nevie zobrazit obraz na porte, lebo nedostane parametre s akymi ma pracovat. Ked sa vsak "naladi" na dobry port, tak potom uz len vysiela obraz a aj po prepojeni kabla do ineho portu to funguje.

Moja otazka teda znie: Je to chyba alebo nejaka normalna vec? Co ine by sa dalo este odskusat?
Používateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 772
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]

Príspevok od používateľa thimy »

Nenapisal si co je to za monitor. Inak nema ten monitor menu, kde sa da nastavit, ktory port je aktivny?
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2147
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

Príspevok od používateľa zoom »

Jedna sa o HP LP3065. Na monitore je tlacitko na prepinanie medzi vstupmi, avsak to som skusal stlacat X-krat a nic sa nedialo. Zrejme ma vyznam iba pri zapojeni viac DVI portov sucasne, na prepinanie medzi nimi, co nie je moj pripad.

EDIT: Doplnam informaciu, keby niekto v buducnosti mal podobny problem. Monitor som vyreklamoval, obdrzal novy a problem je odstraneny, takze vyssie popisane spravanie je zavada monitora = treba reklamovat.

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"