Zdielanie internetu
Zdielanie internetu
Zdravim,
takze chystam sa kupit notebook...potrebujem vediet, ako najjednoduchsie pripojit NB bezdrotovo na internet...pripojenie mam cez miestneho providera, pomocou lan kabla...pripojenie je viazane na MAC adresu sietovky v mojom stolovom PC (na obrazku cerveny kruzok vlavo hore)...pripojenie potrebujem v celej izbe (tam by sa dal prezit aj kabel), avsak aj na miestach kde su tie cervene kruzky...Bluetooth tym odpada...jedine ma napada Wi-Fi, teda pripojenie cez router(v ktorom sa da zmenit MAC adresa na taku aku potrebujem)...lenze vznika problem s tym, ze ja potrebujem to pripojenie LEN v byte...teda si neprajem aby mohlo byt najdene v bytoch oproti, takze da sa nejako "zregulovat" sila/kvalita Wi-Fi signalu ? Neda sa to nejako upravit trebars vymenou antenky za slabsiu ? pripadne navrhnite ine riesenia...
tu je ilustracny obrazok:
pripojenie.JPG - 11.81 kB
takze chystam sa kupit notebook...potrebujem vediet, ako najjednoduchsie pripojit NB bezdrotovo na internet...pripojenie mam cez miestneho providera, pomocou lan kabla...pripojenie je viazane na MAC adresu sietovky v mojom stolovom PC (na obrazku cerveny kruzok vlavo hore)...pripojenie potrebujem v celej izbe (tam by sa dal prezit aj kabel), avsak aj na miestach kde su tie cervene kruzky...Bluetooth tym odpada...jedine ma napada Wi-Fi, teda pripojenie cez router(v ktorom sa da zmenit MAC adresa na taku aku potrebujem)...lenze vznika problem s tym, ze ja potrebujem to pripojenie LEN v byte...teda si neprajem aby mohlo byt najdene v bytoch oproti, takze da sa nejako "zregulovat" sila/kvalita Wi-Fi signalu ? Neda sa to nejako upravit trebars vymenou antenky za slabsiu ? pripadne navrhnite ine riesenia...
tu je ilustracny obrazok:
pripojenie.JPG - 11.81 kB
ja som taky isty problem riesil nedavno...tak som to vyriesil tymto http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... at52620010
a aj keby siet nasli v bytoch inde, tak zasifrujes pomocou WEP a mas pokoj, alebo v softe k tejto karte sa da nastavit obmedzenie na MAC adresu a s inou MAC adresou ako ma tvoj NB sa nikto nepripoji
a aj keby siet nasli v bytoch inde, tak zasifrujes pomocou WEP a mas pokoj, alebo v softe k tejto karte sa da nastavit obmedzenie na MAC adresu a s inou MAC adresou ako ma tvoj NB sa nikto nepripoji
nejak som si neni isty tymto tvrdenim. V praci sme nieco podobne riesili. Admin zablokoval urcitym kompom web a urcitym povolil. Filtroval to podla MAC adries. Tak som skusil jednemu bloknutemu PC prepisal MAC adresu na taku, ako mal jeden z tych povolenych. No a akonahle som sa pripojil na siet, tak na tom starom padlo sietove pripojenie a na tom s novou MAC net isiel. Ja si myslim ze nastane konflikt rovnakych MAC adries podobne ako pri IP-ckach. Ved predsa MAC adresa je podla spravnosti jedinecna adresa zariadenia. A ked sa objavia na sieti 2 zariadenia s tou istou MAC, tak to asi nezostane bez nasledkov.Toman napísal:nie
A tipujem ze s routrom to bude nieco podobne. Opravte ma ak sa mylim.
Tak tak, ziadny konflikt nenastanekOsTi napísal:konflikt nevznikne a keby aj mal tak MAC adresa sa da menit cez OS.
PC Intel i5-2500K (Gelid Tranquillo rev.2) | Asus | 8GB RAM | Intel HD Graphics 3000 | WD 6400AAKS 640GB | WD 2000JS 200GB | Hitachi 7k250 160GB | Samsung SP1213N 120GB | Asus DRW-1604P | FRACTAL Define R4 | Seasonic M12II-520Bronze | HP L1706 | APC Back-UPS RS 500
NTB HP Pavillion DV6105ea | Intel Celeron M420 1,6GHz | 1536MB DDR2 667 | Intel GMA | Fujitsu 100GB SATA | LG DVDRW | Broadcom Wi-Fi | Seagate 40GB 2.5" IDE-USB
Network aDSL by Orange (Slow-a-net NO MORE!) | Glitel GT-318RI | Asus RT-16N
NTB HP Pavillion DV6105ea | Intel Celeron M420 1,6GHz | 1536MB DDR2 667 | Intel GMA | Fujitsu 100GB SATA | LG DVDRW | Broadcom Wi-Fi | Seagate 40GB 2.5" IDE-USB
Network aDSL by Orange (Slow-a-net NO MORE!) | Glitel GT-318RI | Asus RT-16N