nekompatibilita Sapphire R9550 a ATI Silencer 1 rev.2

Všetko o grafických kartách, ich problémy, ovládače ...
Používateľov profilový obrázok
cert
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2004, 14:00

nekompatibilita Sapphire R9550 a ATI Silencer 1 rev.2

Príspevok od používateľa cert »

Minuly tyzden som kupil VGA Sapphire Radeon 9550 128MB so 4ns Samsung pamatami. Problem je v troch kondenzatoroch kvoli ktorym nepasoval ATI Silencer 1 rev.2 . Musel som pracne odpilit cast rebier, ktore su nalavo od GPU Radeona a odpilit som musel aj malu cast priehladneho krytu ATI Silencera.
LoPiO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Re: nekompatibilita Sapphire R9550 a ATI Silencer 1 rev.2

Príspevok od používateľa LoPiO »

cert napísal:Minuly tyzden som kupil VGA Sapphire Radeon 9550 128MB so 4ns Samsung pamatami. Problem je v troch kondenzatoroch kvoli ktorym nepasoval ATI Silencer 1 rev.2 . Musel som pracne odpilit cast rebier, ktore su nalavo od GPU Radeona a odpilit som musel aj malu cast priehladneho krytu ATI Silencera.
Z plastu to je normalne, dokonca kvoli tomu nestratis zaruku na silencera. Ale z rebier, tak to je zaruka v prdeli :(
PLus na stranke vyrobcu je aj kompletny plan a rozpis velkosti, takze predtym ako si ju kupil si si to mohol zmerat :)
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
cert
Nový používateľ
Nový používateľ

Re: nekompatibilita Sapphire R9550 a ATI Silencer 1 rev.2

lopio napísal:
cert napísal:Minuly tyzden som kupil VGA Sapphire Radeon 9550 128MB so 4ns Samsung pamatami. Problem je v troch kondenzatoroch kvoli ktorym nepasoval ATI Silencer 1 rev.2 . Musel som pracne odpilit cast rebier, ktore su nalavo od GPU Radeona a odpilit som musel aj malu cast priehladneho krytu ATI Silencera.
Z plastu to je normalne, dokonca kvoli tomu nestratis zaruku na silencera. Ale z rebier, tak to je zaruka v prdeli :(
PLus na stranke vyrobcu je aj kompletny plan a rozpis velkosti, takze predtym ako si ju kupil si si to mohol zmerat :)
Bocny profil Silencera som si pozrel, ale kondenzatory na R9550 su v oblasti kde je podla planu Silencera napisane nieco v zmysle "kompatibilne do vysky suciastok od 4 do 10mm."
Z rebier je odpilenych asi 3mm - zarucene neovplyvni chladenie.

A k zaruke: Ehm, neviem ci si expert na reklamacie, ale VGA aj Silencera som kupil v jednom obchode a ak by sa nahodou nieco pokazilo(na Silencerovi) mozem dost logicky argumentovat - ze produkt(ATI Silencer 1) ktory je vsade uvadzany ako plne kompatibilny s R9550, kompatibilny nebol a preto som musel spravit nevyhnutne upravy, ktore neovplyvnili ziadnu z vlastnosti vyrobku.
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

praveze ty do neho mozes vrtat, mozes mat emental, ale pilit don neviem ci mozes, to sa radsej gaba opytaj, on je expert :-)
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Guru
Ban
Ban
Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Guru »

jj, mal si to najprv premerat ale fsetko sa da vyriesit netreba zufat a skus toho gaba ten sa venuje tymto veciam obsirnejsie on ti povie presne ca a ako.....
CPUAMD643200+ 2500mhzCHLADICZEROtherm BTF95 pasivRAM1gb APACER 400mhzMBAsrock K8SLIZVUKonboardREPROGenius 1+1HDD250gb samsung sata2 16mb cache+Nexus DiskTwinROMASUS DRW 1608P2SGPUGygabite G7600gt 256gddr3 128bit pasiv Pci-EPSUFRONTIER 400wSKRINKAYesico Openair Black+2xXILENCE Pro Fan XPF 120Lred+Katoda Twin-Set CervenaMONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led
cert
Nový používateľ
Nový používateľ

Zmysel prispevku

ZMYSEL prispevku(uvodneho) JE hlavne VAROVAT - aj tzv. kompatibilne a vsade odporucane VGA Sapphire mozu sposobit realne neprijemnosti pri instalacii Silencera.
Guru
Ban
Ban
Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Guru »

No zmysel to urcite ma varovat pred kompatibilitou a skoda ze teba nevaroval nikto, aly musi sa to dat vyriesit a ked bude riesenie urcite ho napis...
CPUAMD643200+ 2500mhzCHLADICZEROtherm BTF95 pasivRAM1gb APACER 400mhzMBAsrock K8SLIZVUKonboardREPROGenius 1+1HDD250gb samsung sata2 16mb cache+Nexus DiskTwinROMASUS DRW 1608P2SGPUGygabite G7600gt 256gddr3 128bit pasiv Pci-EPSUFRONTIER 400wSKRINKAYesico Openair Black+2xXILENCE Pro Fan XPF 120Lred+Katoda Twin-Set CervenaMONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led
cert
Nový používateľ
Nový používateľ

Guru napísal:jj, mal si to najprv premerat ale fsetko sa da vyriesit netreba zufat a skus toho gaba ten sa venuje tymto veciam obsirnejsie on ti povie presne ca a ako.....
V predajni nemozes rozbalit VGA dat dole default chladic, nemozes rozbalit Silencer a prilozit ho na VGA a este presne odmerat ktory nestastny kondenzator vadi a kolko mm.
Uz som pisal, ze nakres Silenceru mi v tom nepomohol.
Silencer som mierne prisposobil doma.

Návrat na "Grafické karty"