Intel E7200 - Okresany plnokrvnik???
Intel E7200 - Okresany plnokrvnik???
No tak v alze sa uz objavil tento kusok za vskutku lakavu cenu 3800,-Sk s danou.
Pracovni frekvence: 2,53 GHz
Systemova sbìrnice: 1066 MHz
Jadro: Wolfdale
Patice: Socket 775
Cache pamìt: 3 MB L2
Hustota integrace: 45 nm
Spotøeba: 65 W
Okrem cache mu nic moc nechyba voci 8x00 rade , snad len nizsia zbernica 1066 MHz oproti 1333 MHz. To ale vyvazuje vyssi nasobic 9,5 co by mohlo hrat do kariet pretaktovaniu.
Mate ho uz niekto? Pls. podelte sa o skusenosti, moznosti taktovania a podobne.
Pracovni frekvence: 2,53 GHz
Systemova sbìrnice: 1066 MHz
Jadro: Wolfdale
Patice: Socket 775
Cache pamìt: 3 MB L2
Hustota integrace: 45 nm
Spotøeba: 65 W
Okrem cache mu nic moc nechyba voci 8x00 rade , snad len nizsia zbernica 1066 MHz oproti 1333 MHz. To ale vyvazuje vyssi nasobic 9,5 co by mohlo hrat do kariet pretaktovaniu.
Mate ho uz niekto? Pls. podelte sa o skusenosti, moznosti taktovania a podobne.
CPU:AMD Phenom II X3 720 Black Edition 2.8 GHz @ 3.5 GHz 1.300 V,Cooler:EKL Alpenföhn Brocken,MB:ASUS M3A79-T Deluxe,RAM:4x2GB 800MHz A-DATA Vitesta Extreme Edition,VGA:MSI R9 279 2GB, HDD:WD3200AAKS + WD800AAJS, Kingston HyperX FURY SSD 120GB PSU:Enermax PRO82+ 525W,Monitor:SAMSUNG T220
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
E7xxx have only 3MB Cache L2 and FSB 1066MHz.
E8xxx have 6MB Cache L2 and run FSB 1333MHz.
dobre hovoris, bude to pretaktovacia bomba tohoto roku. Ze to ma kusok menej cache ako xeony si vobec vsimat nemusis, na desktop vyuzitie je to aj-aj a tych 5% rozdielu realneho vykonu nikdy v zivote nepocitis [maximalne tak nameras nejakymi benchmarkami].
odmenou za to ti bude PERFEKTNY nasobic, na hociakej doske a s hociakymi sprostymi 400MHz pamatami z toho procesoru vyrazis dusu. Co sa tyka realneho pretaktovania tak nemam paru a len tak skoro mat nebudem, ale kukan na extremesystems:
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=185147
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=184919
vysledky so sucasnou reviziou: SLAVN (stepping M0)
3900MHz -> 1.22v
4.2-4.3 GHz with 1.48-1.5 v
"The overclocking potential of core 2 Duo e7xxx processors will be improved after passage on M1 stepping".
no comment.
ano, na 4GHz sa pretaktovavali 45nm procesory uz dlhsie, ale vzdy len s kvalitnymi doskami a kvalitnymi pamatami pretoze FSB muselo byt cez 500MHz. Odteraz uz nie... a ten procesor stoji o tisic korun aj drobne viac ako najlacnejsie core2duo = nie je o com.
enjoy!
E8xxx have 6MB Cache L2 and run FSB 1333MHz.
dobre hovoris, bude to pretaktovacia bomba tohoto roku. Ze to ma kusok menej cache ako xeony si vobec vsimat nemusis, na desktop vyuzitie je to aj-aj a tych 5% rozdielu realneho vykonu nikdy v zivote nepocitis [maximalne tak nameras nejakymi benchmarkami].
odmenou za to ti bude PERFEKTNY nasobic, na hociakej doske a s hociakymi sprostymi 400MHz pamatami z toho procesoru vyrazis dusu. Co sa tyka realneho pretaktovania tak nemam paru a len tak skoro mat nebudem, ale kukan na extremesystems:
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=185147
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=184919
vysledky so sucasnou reviziou: SLAVN (stepping M0)
3900MHz -> 1.22v
4.2-4.3 GHz with 1.48-1.5 v
"The overclocking potential of core 2 Duo e7xxx processors will be improved after passage on M1 stepping".
no comment.
ano, na 4GHz sa pretaktovavali 45nm procesory uz dlhsie, ale vzdy len s kvalitnymi doskami a kvalitnymi pamatami pretoze FSB muselo byt cez 500MHz. Odteraz uz nie... a ten procesor stoji o tisic korun aj drobne viac ako najlacnejsie core2duo = nie je o com.
enjoy!
ja som si to najprv tiez myslel... videl som tie vysledky, aj na XS, tak som si chcel jeden kupit.... lenze problem mam v tom, ze tu reviziu som nenasiel ani len na strankach Intelu (mozno som len zle hladal)... maju tam len e7200 SLAPC , core stepping M0...
a druhy problem je ten, ze ako uzivatelia v CR, tak aj v recenziach zahr. webstranok nie su schopni sa dostat nad 4 GHz... niekto da 3.8-3.9 pri 1.25V, niekto pri 1.4V, ale Dalsie zvysenie napatia uz nema vplyv na frekvencie, a to ani 1.6V... takze ak su aj u nas tieto revizie ako v CR, tak to zas taka bomba nie je.. ale za tu cenu je to samozrejme super procak...
a druhy problem je ten, ze ako uzivatelia v CR, tak aj v recenziach zahr. webstranok nie su schopni sa dostat nad 4 GHz... niekto da 3.8-3.9 pri 1.25V, niekto pri 1.4V, ale Dalsie zvysenie napatia uz nema vplyv na frekvencie, a to ani 1.6V... takze ak su aj u nas tieto revizie ako v CR, tak to zas taka bomba nie je.. ale za tu cenu je to samozrejme super procak...
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
To je mozne... ale za tu cenu si myslim ze je to dobry procak. Na tych 3.4-3.6 by mal ist skoro naisto, a to uz je slusny vykon... a ked sa niekomu postasti mozno padne aj 4-ka. O tom to je.
Ale pomer cena vykon si myslim je very good 8) .
Ale pomer cena vykon si myslim je very good 8) .
CPU:AMD Phenom II X3 720 Black Edition 2.8 GHz @ 3.5 GHz 1.300 V,Cooler:EKL Alpenföhn Brocken,MB:ASUS M3A79-T Deluxe,RAM:4x2GB 800MHz A-DATA Vitesta Extreme Edition,VGA:MSI R9 279 2GB, HDD:WD3200AAKS + WD800AAJS, Kingston HyperX FURY SSD 120GB PSU:Enermax PRO82+ 525W,Monitor:SAMSUNG T220
samozrejme, ze za tie prachy je to perfektny procak.. aj ja si ho asi kupim ... skor som len reagoval na kajfuna... to co pisal, je pravda, len som chcel upozornit, ak si ten procak chce niekto kupit, ze treba ratat aj s inou moznostou, co som uz pisal... najlepsie by bolo, keby uz ten procak niekto mal doma a nahodil by sem nejake vysledky alebo aspon reviziu, ze aku dostal a kde to kupoval
tu reviziu, co ich davali nad 4GHz, mali vacsinou chlapci z Malajzie a okolia... Taiwan, Vietnam,China a par ludi v USA, ktorim ich asi poslali... maju dobre kontakty... a pravdepodobne su to nejake 1. revizie a k nam do EU uz pridu ine... ale neviem to na isto.. veD uvidime
tu reviziu, co ich davali nad 4GHz, mali vacsinou chlapci z Malajzie a okolia... Taiwan, Vietnam,China a par ludi v USA, ktorim ich asi poslali... maju dobre kontakty... a pravdepodobne su to nejake 1. revizie a k nam do EU uz pridu ine... ale neviem to na isto.. veD uvidime
palee na kazdy pad by som si na tvojom mieste ten zazrak co mas doma nechal do zasoby... keby nahodou 7200-ka nedosla na 3.7 GHz .. tyve, nechapem ako si to dokazal... 8)
nie je to nic extra... mam dobre vodne chladenie a aj som bol dost opatrny, tzn. ze od 3.5GHz nahor som uz ani neskusal stabilitu, len som post-oval...takze to treba brat s rezervou... isiel som len do 1.665V ... teraz si chcem kupit iny procak, takze tomuto este prikurim... no a tento tyzden mi uz ma dojst pot na suchy lad, tak min. tych 4-4.2 GHz chcem z neho dostat
- A2C
- Ban
- Dátum registrácie: So 17. Jún, 2006, 02:00
myslis si zledoomed napísal:chlapci z XS maju vzdy to naj ... k nam sa dostanu uplne ,,shi...ty,, prcaky..s porovnanim co maju oni...jasne chodia tam ludia z celeho sveta ale naj procaky maju asi amici...ja si osobne myslim
teda aspon E8400 dostali nie prilis dobru seriu horko tazko dosahovali 4,3Ghz niektory zazracne 4,5Ghz a my sme si ich tu krasne na vzduchu davali 4,4 4,6 bezproblemovo
a tie CPU co vidite v rekordoch nie su normalne zakupene v obchode tym chalanom chodia balicky s nimi priamo od vyrobcov s dosiahnutelnym frekvenciami na vzduchu pri default napati
podpis zmazany administratorom za hrube porusenie pravidiel
presne tak, dobre kontakty
- doomed
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 10. Mar, 2008, 14:00
No ved jasne to je urcita forma ,,reklamy,, procakov ..prve revizie procakov co sa dostali na slovensko januar...tak boli super mam taky pocit ze shoty ma jeden z nich...ja som kupil neskor no a poviem vam ze nic moc...ale vacsina E8400 ked chces ist nad 4,1-4,2 tak uz musis nalozit voltage...
aj shotymu to ide pekne do 4005..krasna voltage myslim okolo 1,3V
ja na 4005 musim dat 1,4..aby to bolo stabilne cize ratam ked teraz poskladam toho vodnika ze aby som dostal 4,4 co by somchcel dostat pojdem az na 1,6...ale viacej by som nechcel ist...
no bol by som rad keby mi vydrzal tak cca 1rok hehe,,,potom moze uhoret...
kazdopadne mate pravdu chlapci z XS dostavaju procaky ktore dosahuju vysoke takty s krasnou voltage...to su tahy intelu..
inak ja by som isiel do tej 7200 cisto len by som ju chcel otestovat ...podla mna tie prve revizie budu dobre..akos E8400
aj shotymu to ide pekne do 4005..krasna voltage myslim okolo 1,3V
ja na 4005 musim dat 1,4..aby to bolo stabilne cize ratam ked teraz poskladam toho vodnika ze aby som dostal 4,4 co by somchcel dostat pojdem az na 1,6...ale viacej by som nechcel ist...
no bol by som rad keby mi vydrzal tak cca 1rok hehe,,,potom moze uhoret...
kazdopadne mate pravdu chlapci z XS dostavaju procaky ktore dosahuju vysoke takty s krasnou voltage...to su tahy intelu..
inak ja by som isiel do tej 7200 cisto len by som ju chcel otestovat ...podla mna tie prve revizie budu dobre..akos E8400
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
inak hovorite pravdu, castokrat sa na recenziu poslu vybrane cipy aby boli co najlepsie pretaktovatelne.
v kazdom pripade ale z hentoho e7200 dostanes nieco tesne pod 4GHz, povedzme 3.7 az 3.8GHz a to je pekny vysledok. A velmi podstatne je, ze NEPOTREBUJES superdosku, superdrahe pamate, superchladenie a vysoku voltaz typu 1.6V.
kto chce zarucene tlacit cez 4GHz, tak uz potrebuje e8400, pre istotu vodu, urcite namakane memory atd. E7200vka je pre beznych ludi, ktori radi pretacaju a nechcu sa moc narobit pripadne strasne investovat za poslednych moznych 10% - 15% vykonu navrch [z tych 3.7GHz na 4.2GHz]...
v kazdom pripade ale z hentoho e7200 dostanes nieco tesne pod 4GHz, povedzme 3.7 az 3.8GHz a to je pekny vysledok. A velmi podstatne je, ze NEPOTREBUJES superdosku, superdrahe pamate, superchladenie a vysoku voltaz typu 1.6V.
kto chce zarucene tlacit cez 4GHz, tak uz potrebuje e8400, pre istotu vodu, urcite namakane memory atd. E7200vka je pre beznych ludi, ktori radi pretacaju a nechcu sa moc narobit pripadne strasne investovat za poslednych moznych 10% - 15% vykonu navrch [z tych 3.7GHz na 4.2GHz]...